Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strumienica, co o tym sadzicie?

Featured Replies

Napisano

Jakis przypadkiem wpadlem na aukcje czegos takiego na allegro, nie wiedzialem ze nawet cos takiego istnieje, ale bedac podejzliwym juz widze ze sa w niej jakiejs haczyki smile.gif

powiedzcie z wlasnego doswiadczenia czy warto to montowac, rzeczywiscie bedzie ZAUWAZALNIE wiecej mocy i mniejsze spalenie?

To jest legalne vide normy emisji spalin?

Czy po zalozeniu tego bedzie mi "buczało" auto jak te sejczento po tuningu ze slychac z 5km?

a moze ktos ma w ogole?:)

i ile samo zalozenie tego kosztuje?:)

Napisano

Sama strumienica zakupiona na allegro i montowana w garazowym warsztacie nic nie da no.gif

Jak przerobisz caly wydech z kolektorem i jeszcze dolot to ,moze cos uzyskasz... IMHO grat niewarta swieczki tymbardziej w szewim no.gif

p.s. no i o legalnym przegladzie zapomnij.

Napisano

> Jakis przypadkiem wpadlem na aukcje czegos takiego na allegro, nie wiedzialem ze nawet cos takiego

> istnieje, ale bedac podejzliwym juz widze ze sa w niej jakiejs haczyki

> powiedzcie z wlasnego doswiadczenia czy warto to montowac, rzeczywiscie bedzie ZAUWAZALNIE wiecej

> mocy i mniejsze spalenie?

> To jest legalne vide normy emisji spalin?

> Czy po zalozeniu tego bedzie mi "buczało" auto jak te sejczento po tuningu ze slychac z 5km?

> a moze ktos ma w ogole?:)

> i ile samo zalozenie tego kosztuje?:)

Montaż samej strumienicy nic nie da. A poza tym, to jaki masz silnik.? Niech zgadnę, 1,4 z kosiarki? zlosnik.gif

Napisano

Niech zgadnę, 1,4 z

> kosiarki?

Chciałbym mieć kosiarke 1.4 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Niech zgadnę, 1,4 z

> Chciałbym mieć kosiarke 1.4

eee to niech sie wypchaja z ta strumienica smile.gif

Napisano

> Niech zgadnę, 1,4 z

> Chciałbym mieć kosiarke 1.4

Przecież masz, tylko w budzie Chevroleta. zlosnik.gif

Napisano

> p.s. no i o legalnym przegladzie zapomnij.

Chyba, że będzie to strumienica ZA katem tak jak miałem w matizie {produkcja Michael}

Fakt, faktem nic nie daje wink.gif

Napisano

Zaponij o tym wiecej szkody niz pozytku.

Napisano

> Zaponij o tym wiecej szkody niz pozytku.

zalatuje wiejskim tjuninkiem zlosnik.gif

Napisano

Jak chcesz wydać kasę to zrób wydech po całości tak jak ja grinser006.gif

Efekt bardzo zauważalny jeśli chodzi o osiągi ok.gif

Napisano

> Jak chcesz wydać kasę to zrób wydech po całości tak jak ja

> Efekt bardzo zauważalny jeśli chodzi o osiągi

Czyli co wywaliles caly wydech z kolektorem i od poczatku obliczony i zmontowany?

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz wydać kasę to zrób wydech po całości tak jak ja

> Efekt bardzo zauważalny jeśli chodzi o osiągi

jakie koszty, jakie efekty ?:)

Napisano

> jakie koszty, jakie efekty ?:)

Wiesz u niego siedza 2litry i to chyba V6 - po 1.4 raczej szalu sie nie spodziewaj...

Wszelkie sensowne mody beda drozsze niz swap na 1.8.

Napisano

> Wiesz u niego siedza 2litry i to chyba V6 - po 1.4 raczej szalu sie nie spodziewaj...

> Wszelkie sensowne mody beda drozsze niz swap na 1.8.

R6 zlosnik.gif

Napisano

> Chyba, że będzie to strumienica ZA katem tak jak miałem w matizie {produkcja Michael}

Przed mógłby być chyba lekki kłopot, bo jest duża szansa, że jest on przykręcony do kolektora. smile.gif

> Fakt, faktem nic nie daje

I to jest w zasadzie esencja tego zagadnienia.

Napisano

> Czyli co wywaliles caly wydech z kolektorem i od poczatku obliczony i zmontowany?

Zaraz za katem zmieniony do końca na przelocie i z kwasa. Pozbyłem się między innymi jakiejś debilnej zwężki na środkowym tłumiku

Napisano

> Przed mógłby być chyba lekki kłopot, bo jest duża szansa, że jest on przykręcony do kolektora.

Chodziło mi o to, że strumienica nie zastąpiła kata tylko była w połowie długości samochodu między katem a końcowym. Już nie pamiętam czy zastąpiła środkowy czy w mietku go nie było hmm.gif

Napisano

> Zaraz za katem zmieniony do końca na przelocie i z kwasa. Pozbyłem się między innymi jakiejś

> debilnej zwężki na środkowym tłumiku

Az tak sie na tym nie znam ale IMHO przy calkowitej wymianie razem z kolektorem i zastosowaniem przelotowego to dopiero bylaby roznica grinser006.gif

Napisano

> Az tak sie na tym nie znam ale IMHO przy calkowitej wymianie razem z kolektorem i zastosowaniem

> przelotowego to dopiero bylaby roznica

Niby tak ale bez kata byłby potwornie głośny i przegląd to już tylko za $ bym mógł zrobić swiety.gif Za zrobienie kolektora do R6 to drugie tyle musiałbym dorzucić a wtedy, przy takich kosztach, to już lepiej chyba uturbiać

Napisano

> Niby tak ale bez kata byłby potwornie głośny i przegląd to już tylko za $ bym mógł zrobić Za

> zrobienie kolektora do R6 to drugie tyle musiałbym dorzucić a wtedy, przy takich kosztach, to

> już lepiej chyba uturbiać

Wiadomo w USA inne przepisy ale tam do hot rodow caly przelotowy montuja i jakos bardzo glosno nei jest.

• 3 miesiące później...
Napisano

> Niby tak ale bez kata byłby potwornie głośny i przegląd to już tylko za $ bym mógł zrobić Za

> zrobienie kolektora do R6 to drugie tyle musiałbym dorzucić a wtedy, przy takich kosztach, to

> już lepiej chyba uturbiać

polećcie jakiś dobry warsztacik, chce wymienić całość za katem u siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.