Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka wtrysku się świeci po wymianie cewki

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ostatnio padła mi cewka i sygnalizowało to również kontrolką wtrysku. Po wymianie cewki kontrolka wtrysku nadal się świeci. Czasami zdarza się że się nie świeci i jest ok ale to rzadko. Odłączyłem minus od aku na 5 min ale to pomogło tylko za pierwszym odpaleniem. Jak odpaliłem go drugi raz to kontrolka świeciła się podczas jazdy.

Napisano

Podłącz kropka pod kompa i będzie jasne co powoduje zapalanie checka.

Napisano
  • Autor

> Podłącz kropka pod kompa i będzie jasne co powoduje zapalanie checka.

Czy za pomocą interfejsu OBD 1 i adaptera z przejsciówka na złącze fiatowkiskie podłaćze kropka ??

http://cgi.ebay.de/Interface-OBD-VAG-2x2...=item5887b119e0

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320527523485&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Napisano
  • Autor

> Nie

czy mógłbyś pokazać na allegro sprzęt którym da się podłączyć pod kropka 1.2 8V ??

Napisano

> czy mógłbyś pokazać na allegro sprzęt którym da się podłączyć pod kropka 1.2 8V ??

http://www.fiatecuscan.net/ poczytaj i wszystko stanie się jasne ok.gif

na AK tez jest sporo wątków o tym sofcie i kablach do niego

Napisano

Rozumiem, że jeżeli mam centralkę IAW 8F.5T, to FiatECUScan nie będzie u mnie śmigał - przynajmniej nie widzę jej na liście obsługiwanych?

Napisano

> czy mógłbyś pokazać na allegro sprzęt którym da się podłączyć pod kropka 1.2 8V ??

Coś takiego dogada się z Twoim kropkiem.

Napisano

> Uniwersalny interfejs Euroscan 2010

> Czyli to też nie ruszy?

Z PI niestety nie

Napisano

Max 150zł na interfejs byłem w stanie wydać. 250zł na pewni nie dam, czyli nici z zakupów.

Trudno, ale i tak dzięki za rozwianie wątpliwości.

Napisano

> Coś takiego dogada się z Twoim kropkiem.

A mam pytanko czy cos jeszcze mi potrzebne do tego np. kable itp ile wydałbym kasy aby miec wszytko to co potrzebne smile.gif lapka mam smile.gif także co jeszcze ? pozdro i dzięki za info

Napisano

> A mam pytanko czy cos jeszcze mi potrzebne do tego np. kable itp ile wydałbym kasy aby miec wszytko

> to co potrzebne lapka mam także co jeszcze ? pozdro i dzięki za info

Wszystko zależy co chcesz robić i jakiego masz lapka wink.gif

Napisano

> A mam pytanko czy cos jeszcze mi potrzebne do tego np. kable itp ile wydałbym kasy aby miec wszytko

> to co potrzebne lapka mam także co jeszcze ? pozdro i dzięki za info

Lapek musi mieć 2xRS232(com), programik Visa i instrukcję konfiguracji portów dołączą na pewno do interfejsu.

Tym interfejsem zrobisz w PI silnik, poduszki, ABS; w PII i PIIFL dodatkowo autoadaptację i kasowanie błędów silnika.

Napisano

>2xRS232(com), programik Visa

to mam w blaszaku w czystym DOS

> Tym interfejsem zrobisz w PI silnik, autoadaptację i

> kasowanie błędów silnika.

nie wiem czy kupować ten interfejs, bo mam w aucie sterownik ze sieny 18F coś tam, a program visa ma w pamięci do punto mk1 1.2 tylko centralki zaczynające się 8F.5T i długi ciąg cyfr

w bazie programu visa nie ma żadnej sieny, ale jest jakiś fiat palio z centralką o numerze IAW 18F bez żadnych cyfr, można by wtedy podłączyć moje punto pod to palio w visie?, czy może kombinować i podpinać pod poszczególne modele 8F.5F, których w programie jest wiele

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.