Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PRZEPLYWKA jaki nr

Featured Replies

Napisano

Panowie chcialem kupic przeplywke BOSCHa ale nie wiem jaki powinien byc jej nr. Moj stilo 1,9 JTD 2002 115 KM. Z gory dziekuje za pomoc

Napisano
Napisano
  • Autor

Zapytalem o ta przeplywke bo podlanczalem samochod pod kompa i wyskoczyl blad wlasnie przeplywki wiec pewnie jest walnieta. Chcialem jednak rozwinac temat bo sam w sumie nie wiem czego sie czepic. Samochod przyspiesza ale tak jakby troche wolniej niz w chwili gdy go kupilem tj 5 lat temu. Obecnie ma przejechane 80k EGR i zawor overboost byly czyszczone choc nie bylo praktycznie zadnego nagaru w przypadku pierwszego a lekkie zanieczyszczenia w przypadku drugiego. Wszedzie gdzie przeczytam o przeplywce wszyscy mowia ze powinien byc straszny mul no moj mulem nie jest wyprzedzam wtedy kiedy chce itp ale jak siegne pamiecia to byl bardziej zwawy. Jest jeszcze jedna sprawa z tym przyspieszaniem od 0 do 2,5k slychac swist turbiny ale wydaje mi sie ze w tym zakresie powinien zbierac sie lepiej poniewaz od 2,5k dzwiek turbiny jakby troche sie zmienial na taki "twardszy" i auto dostaje kopa puszczajac mala chmure za soba. Wiec sam juz nie wiem . Termistor w przeplywce tez czyscilem.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam ponownie

Panowie mam klopot z dobraniem odpowiedniej przeplywki. Wyciagnalem stara(doslownie wyjalem z obudowy) i spisalem nr wlasciwie sa tam 2 nr F00C262044 i 290 21 38 ale za cholere nie moge znalesc przeplywki z takim nr tym bardziej ze stary to BOSCH i szukam tez BOSCHA. Moj vin nr to zfa19200000241280 tak na wszelki wypadek.Pomoze ktos w temacie

Napisano

> Czyli 0281002308?

Chyba tak.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Qrcze nie pomyslalem ze chodzi o nr na oslonie przeplywki i spisalem jedynie nr z samego przeplywomierza. Moze jakos z lusterkiem da sie cos przeczytac.A tak na marginesie kupowac tego boscha czy jakis zamiennik.Kiedys czytalem na temat zamiennikow i ludzie mowili ze szybko padaja a jak jest teraz?

Napisano

> Qrcze nie pomyslalem ze chodzi o nr na oslonie przeplywki i spisalem jedynie nr z samego

> przeplywomierza. Moze jakos z lusterkiem da sie cos przeczytac.A tak na marginesie kupowac

> tego boscha czy jakis zamiennik.Kiedys czytalem na temat zamiennikow i ludzie mowili ze szybko

> padaja a jak jest teraz?

Nie wiem, mam benzynowe silniki 1.6, znalazłem jedynie przepływkę po nr nadwozia w eperze.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Wlasnie co wykrecilem cala przeplywke i nie chce mi sie wierzyc. Pierwzse co znalazlem na obudowie to logo audi i vw i nr 0280 218 002 oraz 06a 906 461a rozumiecie cos z tego?

Napisano

> Wlasnie co wykrecilem cala przeplywke i nie chce mi sie wierzyc. Pierwzse co znalazlem na obudowie

> to logo audi i vw i nr 0280 218 002 oraz 06a 906 461a rozumiecie cos z tego?

Ktoś założył coś co miał pod ręką albo tańsze było? kostki pasują zapiąć więc może dlatego.

Napisano

> Wlasnie co wykrecilem cala przeplywke i nie chce mi sie wierzyc. Pierwzse co znalazlem na obudowie

> to logo audi i vw i nr 0280 218 002 oraz 06a 906 461a rozumiecie cos z tego?

To się nazywa globalizacja.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

dziwne bo bledu nie wywala choc na kompie pokazuje ze cos jest nie teges z przeplywka dlatego postanowilem zmienic tylko teraz pytanie jako dobrac ten odpowiedni.Stilo jtd 115 rok 2002

Napisano

poszukaj w szukajce mojego opisu zmienników i obrazków rozbebeszonych przepływek, może to coś wyjaśni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.