Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne szyby Astra F

Featured Replies

Napisano

Witam, chcę założyć do mojej astry elektryczne szyby na przód. Szukając na allegro części jest dużo ofert ale nie wiem jak poznać czy części będą pasowały do mojej astry (Astra F Sedan,x14nz, 2000r, produkowana w Gliwicach).

Na przykład

Allegro

Czy to będzie pasować czy nie? Czym różnią się części od astry 4D i 5D, czy części od astry z roku na przykład 95 będą pasować do mojej?

Napisano

> Witam, chcę założyć do mojej astry elektryczne szyby na przód. Szukając na allegro części jest dużo

> ofert ale nie wiem jak poznać czy części będą pasowały do mojej astry (Astra F Sedan,x14nz,

> 2000r, produkowana w Gliwicach).

> Na przykład

> Allegro

> Czy to będzie pasować czy nie? Czym różnią się części od astry 4D i 5D, czy części od astry z roku

> na przykład 95 będą pasować do mojej?

Zakładając szyby na przód w swojej asterce musisz szukac siłowników tylko od astry pięciodrzwiowej, nieważne czy sedan, hatchback kombi. Jeśli już zdecydujesz się kupić to szukaj też wiązki bo znając życie polski wyrób ma ograniczone do maksa okablowanie. Aha i jeszcze tapicerka przednia lewa do wymiany, bo nie przypasujesz dokładnie przycisku do mydelniczki. Przynajmniej ja tak zrobiłem, rozwiązanie najprostsze i najładniej wyglądające biglaugh.gif Pozdrawiam

Napisano

W zasadzie od każdej astry F 4/5 drzwiowej będą pasowały na przód.

Na co warto zwrócić uwagę były 2 rodzaje siłowników, tzn pierwsze wersje są nieprogramowalne, tzn jak chcesz zamknąć szybę to musisz cały czas trzymać guzik, w nowszych wersjach było już tak, że naciskasz guzik i szyba jedzie sama.

Co do okablowania to poszukaj z wiązkami, bo dorabianie kabli jest uciążliwe, a podejrzewam, że możesz nie mieć kabli w aucie.

Przypasowanie panelu sterowania w tapicerce drzwi kierowcy jest możliwe i mnie wyszło całkiem nieźle, ale jest trochę zabawy, także albo masz czas i cierpliwość albo kupujesz komplet tapicerek (co do drugiego rozwiązania jest trochę problematyczne, bo ilość kolorów w astrze była duża wink.gif

jak zostawisz stare tapicerki to zostaną Ci dziury po korbkach, ale jak oderwiesz kapselki z korbek to idealnie można je wykorzystać jako maskownice smile.gif

Przed montażem sprawdź czy lekko czy ciężko chodzą Ci szyby w prowadnicach (jak kręcisz korbką) jak ciężko, to kup smar silikonowy i wysmaruj prowadnice.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.