Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Panda sprzęgło

Featured Replies

Napisano

Witam, kończy mi się już sprzęgło (łapie bardzo wysoko i twardo chodzi) Jakiej firmy polecacie sprzęgło? Co przy okazji wymiany trzeba sprawdzić przy skrzyni? Wymiana oleju w skrzyni jest konieczna? Przy jakich przebiegach u Was poszło? Trochę jestem zdziwiony bo u mnie przy 114 tyś km. z tym, że jazda tylko po mieście.

Napisano

o i to jest bardzo dobre pytanie

pozwole się podłączyć

czy rzeczywiście w pandach sprzęgła sa jakieś bardziej awaryjne ??

bo już znajoma też zmieniała, a moje było już parę razy podciagane

Napisano

Mam 40000km nalotu i nic ze sprzęgłem się nie dzieje, nic z nim nie kombinowałem.

Napisano

> o i to jest bardzo dobre pytanie

> pozwole się podłączyć

> czy rzeczywiście w pandach sprzęgła sa jakieś bardziej awaryjne ??

> bo już znajoma też zmieniała, a moje było już parę razy podciagane

blisko 115 kkm raczej twardego obchodzenia sie ze sprzeglem i jedyne co to musialem raz nieco linke podciagnac i nic poza tym sie nie dzieje

Napisano

> blisko 115 kkm raczej twardego obchodzenia sie ze sprzeglem i jedyne co to musialem raz nieco

> linke podciagnac i nic poza tym sie nie dzieje

Czy to jest wynik? W seicetno zrobiłem prawie 200 tkm bez problemu. Panda 1.3 po 130 tkm zaczęła poślizgiwać. Jeżdżę nadal ale wymiana jest nieuchronna.

Napisano

> Czy to jest wynik? W seicetno zrobiłem prawie 200 tkm bez problemu. Panda 1.3 po 130 tkm zaczęła

> poślizgiwać. Jeżdżę nadal ale wymiana jest nieuchronna.

193000 normalnego uzytkowania i nic sie nie dzieje

Napisano

po okolo 40 tkm wymieniłem sprzęgło bo zaczęlo mnie denerwowac szarpanie podczas ruszania. ale wymiana nawet nie pomogła i musiałem się już przyzwyczaić

Napisano

> Czy to jest wynik? W seicetno zrobiłem prawie 200 tkm bez problemu. Panda 1.3 po 130 tkm zaczęła

> poślizgiwać. Jeżdżę nadal ale wymiana jest nieuchronna.

Nie porównuj diesla do benzyniaka. W dieslu dużo bardziej dostaje sprzęgło po głowie.

Napisano

> Nie porównuj diesla do benzyniaka. W dieslu dużo bardziej dostaje sprzęgło po głowie.

no właśnie

czy w 1.1 1.2 i 1.3 jest u nas to samo sprzegło

bo w 1.4 pewnie inne ?

Napisano

> Valeo dedykowane do punto II - szarpanie zniknie

a dużo rózni się sprzęgło z punto a z pandy??

Napisano

> nie szarpie

z tego co pamietam miałem kupowane sprzęgło valeo tylko jak patrze na alledrogo to nie widzę że są jakieś różnice w nr valeo.

Napisano

> z tego co pamietam miałem kupowane sprzęgło valeo tylko jak patrze na alledrogo to nie widzę że są

> jakieś różnice w nr valeo.

problem w tym że na pierwszą linie montowane sprzęgła Regenerowane ( ja takie miałem i po 4tkm wymieniono)

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze do Was pytanko, sprzęgło mi łapie bardzo wysoko, da coś podciągnięcie linki? tak żeby jeszcze z pare miesięcy pojeździć? Nic sie narazie nie ślizga.

Napisano

na pewien czas ci to wystaczy smile.gif

osobiscie jak podciąglem linke to przez pierwsze 100-200 km nawet dobrze chodzilo. ale im dluzej sie jezdzilo tym ciężej chodzilo, mocniiej trza bylo je wciskac, ciężej biego wchodzily, mocniej szarpało... tak bylo u mnie az do wymiany. dodam ze sprzeglo wymieniane przy 88kkm smile.gif

Napisano

Moja pierwsza Misia chodziła 6 lat bez podciągania sprzęgła bez jakiejkolwiek ingerencji. Teraz jeżdżę dopiero 5 miesięcy (i o wiele mniej niż wcześniejsze lata) a sprzęgło przy wkładaniu wstecznego, sporadycznie, zaczyna zgrzytać. Tak, że jak wszystko tak i Pandzie coraz gorsze klepią! angryfire.gifwink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.