Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gniazdo zapalniczki montaż, koszty...

Featured Replies

Napisano

Witam.

Potrzebuję zamontować w Pandzie gniazdo zapalniczki. Pytałem w ASO na Jagiellońskiej w Warszawie to zaśpiewali 220zł. Czy to normalna cena czy jednak, tak jak mi się wydaje, próbują mnie naciągnąć? Czy jeśli zdecydowałbym się na (podejrzewam) tańszy montaż w jakimś zwykłym warsztacie elektrycznym to czy nie będzie później jakichś problemów z gwarancją? Pozdrawiam

Napisano

powiem ci jedno;) mnie koszt zapalniczki kosztowal... 65 zl. z czego 25 zl to zapalniczka a reszta to robota u mechanika - nie w aso.

Zapalniczke nawet sam bys podłączył. ja dalem mechanikowi bo nie mialem czasu aby to samemu zrobić a potrzebowałem pod nawigacje na nastepny dzien wink.gif

jak mam zaplaniczke zrobioną to mzoesz tu zerknąc: Pierwszy post ostatnie zdjęcie

220 zl za to ustrojstwo?! yikes.gifyikes.gifyikes.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

to ci ladnie zaspiewali.

Napisano

> Witam.

> Potrzebuję zamontować w Pandzie gniazdo zapalniczki. Pytałem w ASO na Jagiellońskiej w Warszawie to

> zaśpiewali 220zł. Czy to normalna cena czy jednak, tak jak mi się wydaje, próbują mnie

> naciągnąć? Czy jeśli zdecydowałbym się na (podejrzewam) tańszy montaż w jakimś zwykłym

> warsztacie elektrycznym to czy nie będzie później jakichś problemów z gwarancją? Pozdrawiam

Wystarczy kupic gniazdo zapalniczki, jakis bezpiecznik i samemu zamontować. Jesli nie masz tunelu srodkowego przygotowanego pod gniazdo to w schowku masz dobre miejsce na gniazdo. Rób samemu lub jedz do normalnego warsztatu wyjdzie Cie to o wiele taniej. 220zł to złodziejstwo !!!

Napisano
  • Autor

> Wystarczy kupic gniazdo zapalniczki, jakis bezpiecznik i samemu zamontować. Jesli nie masz tunelu

> srodkowego przygotowanego pod gniazdo to w schowku masz dobre miejsce na gniazdo. Rób samemu

> lub jedz do normalnego warsztatu wyjdzie Cie to o wiele taniej. 220zł to złodziejstwo !!!

Dzięki za odpowiedzi. Pozostaje jeszcze kwestia gwarancji - nie będzie z tym problemu?

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi. Pozostaje jeszcze kwestia gwarancji - nie będzie z tym problemu?

Jak będzie wszystko profi zrobione ASO się nie dowali grinser006.gif

Napisano

Mnie koszt gniazdka w poprzedniej Pandzie wyniusł chyba 9 PLN...

W nowej, którą mam od piątku panowie w Fiacie zamontowali mi az dwa (dodatkowo płatne, ale nie wiem ile, bo firma płaciła), jedno w tunelu, jedno koło lewarka, po czym w piatek pod domem spędziłem godzine,z eby je odpalić, bo gniazdka swieciły, ale prądu w nich nie było..takze odradzam serwis...

A za 220 PLN to musiał bym na mózg paść, zeby zapłacić za 10 min roboty taką kase..

Napisano

Moje montował mechanik z ASO po godzinach pięć lat temu. 20 zł + gniazdo. Zrobione tak, że hej

Napisano

Powiedzcie mi jedną rzecz....gniazdo mam, kable mam, bezpiecznika kawałek mam, ale że leniwy jestem i za bardzo mi się nie chce kabli ciągnąc, gdy zajrzałem pod deskę moim oczom się ukazała kostka do wentylatora nawiewu

kostka.JPG

/zdjęcie zapożyczone/

tene niebieski kabelek to z tego co sie doczytałem to 12V, masę bym złapał na śrubie mocującej deskę, montaż 5minut i bez ciagnięcia kabli zlosnik.gif Będzie to działalo ??:D

BTW, prąd będzie po przekręceniu kluczyka tylko czy trzeba włączony mieć nawiew? I czy w sumie potrzebny bezpiecznik skoro i tak jest w skrzynce bezpiecznik od nawiewu wink.gif

Napisano

1. lepiej idz do elektryka jak jestes leniwy, bo zadajac takie pytania mam obawy czy samochod nie ulegnie samospaleniu za jakis czas...

2. bezpieczniki w obwodach sa dobierane, a nie wsadzone "zeby byly". taki wentylator potrzebuje zapewne ponad 15A bezpiecznik. jesli podlaczysz pod niego male urzadzenie, to jest mozliwosc, ze przy niewielkiej usterce pojdzie z dymem, a powieszone na 1-2A bezpieczniku ma szanse przezyc.

3. podlaczanie gniazdka zapalniczki pod przewody od silnikow elektrycznych skonczy sie za chwile watkami pt. "buczy mi w glosnikach" i "szumi cb".

Napisano

a tak z ciekawości bo tez mam zamiar dorobic drugie gniazdko wlasnie w tym schowku - pod co podłączaliscie swoje zapalniczki? hmm.gif

bo jak juz będe auto rozbierać to te 2 metry kabelka mnie nie zbawi zlosnik.gif

jedno gniazdko mam ale niestety nie wiem pod co jest podłączona - bo jak juz wczesniej mowilem mechanik to robil na szybciora wink.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> a tak z ciekawości bo tez mam zamiar dorobic drugie gniazdko wlasnie w tym schowku - pod co

> podłączaliscie swoje zapalniczki?

> bo jak juz będe auto rozbierać to te 2 metry kabelka mnie nie zbawi

> jedno gniazdko mam ale niestety nie wiem pod co jest podłączona - bo jak juz wczesniej mowilem

> mechanik to robil na szybciora

Ja gniazdo zapalniczki zrobilem w zaslepce od airbaga. Prad pociagnalem od stacyjki, troche zabawy bylo z przeciagnieciem przewodow. Ogolnie wyszlo ok. Niestety kupilem samo gniazdo i nie moge dobrac zapalniczki. Pewnie zmienię go tak takie z zapalniczką bo wkurza mnie sama dziurka jak nie używam np. ładowarki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.