Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieple powietrze z nadmuchow (e46)

Featured Replies

Napisano

Od pewnego czasu przy obnizonej temperaturze na minimum z nadmuchow wydobywa sie dosc gorace powietrze. tzn na szybe i na nogi gorace a srodkowe zimne czyli tak jak powinno byc.

Jaka moze byc przyczyna tak dziwnego zachowania??

podobno jak klima nie jest nabita tak sie dzieje... prawda??

bo u mnie juz slabo klima dziala ale czasu nie mam by podjechac nabic.

Napisano

wiesz, jak auto stoi na słóńcu i właczasz wentylacje a nie klime to nawet po ustawieniu na minimum może lecieć ciepłe. Kanały wentylacyjne sa nagrzane.

Napisano
  • Autor

> wiesz, jak auto stoi na słóńcu i właczasz wentylacje a nie klime to nawet po ustawieniu na minimum

> może lecieć ciepłe. Kanały wentylacyjne sa nagrzane.

biore to pod uwage ale tak sie dzieje nawet jak auto nie jest nagrzane a ustawie minimalna temp bez klimy na 16* to na nogi i szybe bije cieple powietrze dosc znacznie cieple lecz nie gorace a na twarz zimne tak jak powinno..

Nawet jak wlacze klime i te resztki gazu zaczna dzialac to jak ustawie na szybe klime i minimum to wrazenie jest jak by sie mieszalo powietrze z klimy z tym cieplym.. a srodkowe nawiewniki dzialaja bez problemu.. confused.gif

Napisano

> dzialaja bez problemu..

Miałem takie efekty gdy padł mi wiatraczek panelu klimatronika - wyjmij schowek pod radiem i wypchnij - wyciagnij panel klimatronika. Przekreć zapłon na kablach i zobacz czy sie kręci grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem takie efekty gdy padł mi wiatraczek panelu klimatronika - wyjmij schowek pod radiem i

> wypchnij - wyciagnij panel klimatronika. Przekreć zapłon na kablach i zobacz czy sie kręci

sprawdzilem i dziala...

co to jest na srodku dachu taka jakas skrzynka co wyglada jak by jakies czujniki sie tam znajdowaly ??

Napisano

> sprawdzilem i dziala...

> co to jest na srodku dachu taka jakas skrzynka co wyglada jak by jakies czujniki sie tam znajdowaly

> ??

To jest czujnik ultradźwiękowy od alarmu... pomiar masz tylko w panelu klimatronika.

Jesli cos się popsuło to z pewnością wyjdzie na diagnostyce

Napisano
  • Autor

> To jest czujnik ultradźwiękowy od alarmu... pomiar masz tylko w panelu klimatronika.

> Jesli cos się popsuło to z pewnością wyjdzie na diagnostyce

podpiolem sobie i INPA nic nie wykazuje.. ja obstawiam zawor cieplego powietrza.. wydaje sie ze elektronicznie jest sprawny ale nie domyka obiegu do nagrzewnicy i dlatego wali cieplem z nawiewnikow.. po zmianie wartosci domykania na inpie roznice w nadmuchu sie nieznaczne tak jak by nie domykal sie calkowicie.. tak mi sie zdaje, no ale oczywiscie moge sie mylic.

Napisano

Jest jeszcze regulator klapki od nagrzewnicy zimne / ciepłe za radiem po prawej stronie. Słychać go przy włączaniu i wyłączaniu wiatraczkiem panelu klimy (bzyczy).

Co to jest eper 270751858-jezyk.gif ?

Napisano
  • Autor

hehe.gif eper fiatowski program hehe.gif

chodzilo mi o IMPE wink.gif

hmm musze sprawdzic jeszcze to.. hmm ten panel co zamyka sie tam.. hmm

a powiedz da sie tam latwo dostac?? mozna np recznie domknac by przetestowac??

Napisano

Jesli slychac bzyczenie po wylaczeniu zapłonu to raczej działa, ale dostaniesz sie tam jak wymiesz środkową kratke nawiewu

Jest iNpa, o iMpie nie słyszalem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jesli slychac bzyczenie po wylaczeniu zapłonu to raczej działa, ale dostaniesz sie tam jak wymiesz

> środkową kratke nawiewu

> Jest iNpa, o iMpie nie słyszalem

spoko dziala. sprawdzilem smile.gif jeszcze jakies pomysly??

no inpe tez mam biglaugh.gif hehe rany ale bykow nawalilem z tym programem hehe.gif

Napisano

> spoko dziala. sprawdzilem jeszcze jakies pomysly??

> no inpe tez mam hehe rany ale bykow nawalilem z tym programem

To jak masz inpe, odpal GT1 i zakoduj klime od nowa - moze pomoze grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To jak masz inpe, odpal GT1 i zakoduj klime od nowa - moze pomoze

ok wieksze info jak to zrobic prosze bo jeszcze sie ucze smile.gif jak odpalic gt1?? i co to ?? zlosnik.gif

Napisano

> ok wieksze info jak to zrobic prosze bo jeszcze sie ucze jak odpalic gt1?? i co to ??

To taki komp jaki maja w serwisie. Potrafi tyle co inpa i jest w bezpieczniejszy jesli chodzi o amatorskie programowanie sterowników (w inpie jest od tego NCS Expert)

Inpa chodzi na Windowsie

GT1 chodzi na UNIXIE, w zwiazku z tym instaluje się za pośrednictwem VMWare pod Windows.

Konfiguruje sie odpowiednio, emuluje głowice serwisową i mozna działać jak prawdziwy serwisant z salonu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To taki komp jaki maja w serwisie. Potrafi tyle co inpa i jest w bezpieczniejszy jesli chodzi o

> amatorskie programowanie sterowników (w inpie jest od tego NCS Expert)

> Inpa chodzi na Windowsie

> GT1 chodzi na UNIXIE, w zwiazku z tym instaluje się za pośrednictwem VMWare pod Windows.

> Konfiguruje sie odpowiednio, emuluje głowice serwisową i mozna działać jak prawdziwy serwisant z

> salonu

masz moze dostep do tego?? wink.gif

bo ja mam tylko inpe smile.gif a przydala by mi sie reszta smile.gif

dzis np inpa mi sie niesamowicie przydala smile.gif i uratowala mi znowu pare zlotych smile.gif

mialem blad ustawien sensora skretu kierwonicy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.