Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

prawy reflektor (mijania) gorzej świeci - szukam przyczyny

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie odnośnie reflektora. Miałem niegroźną kolizję, w której strzała dostał lewy przedni reflektor. Nic mu się nie stało poza tym, że urwały mu się łapki mocujące co zostało jednak naprawione i odpowiednio ustawione. Było to już dosyć dawno temu. Z upływem czasu reflektor od światła mijania (soczewka) zaczął świecić słabiej, nie jestem pewny czy od tamtego zdarzenia się to pogorszyło tak czy siak świeci słabiej aż czepiają się mnie na przeglądach. Macie jakieś podejrzenia co do przyczyny? Wykluczam kwestię żarówek. A może nie należy wiązać tego z tą kolizją tylko może np. jest brudny czy co? Z góry dzięki za podpowiedzi.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź masę w tym reflektorze na bank jest słaby styk.

Hm ok, nie pomyślałem o tym... Sprawdzę.

Napisano
  • Autor

> Hm ok, nie pomyślałem o tym... Sprawdzę.

No dobra to nie masa. Zdecydowałem jednak, że wymienię reflektory bo po paru kolizjach uchwyty pourywane i do tej pory łatałem to jakoś.

Mam jednak pytanko - jak je zdemontować, odkręcam 3 śruby z uchwytów, odłączam konektory i co dalej? Dostęp tam kiepski zwłaszcza z tej strony gdzie jest skrzynka bezpieczników... Dam radę wymienić je sam czy lepiej nie zawracać sobie głowy i jechać do ASO?

Drugie pytanie, na alledrogo znalazłem np. takie reflektory do PII:

http://www.allegro.pl/item1056516979_reflektor_lewy_fiat_punto_ii_99_03_bez_halogenu.html

http://www.allegro.pl/item1056515286_reflektor_prawy_fiat_punto_ii_99_03_bez_halogenu.html

Czy jest to dobra cena? Silniczka nie ma w komplecie - czy skomplikowane będzie jego przełożenie ze starych reflektorów do nowych?

Napisano

Zostało odkręcić zderzak wink.gif

silniczki da się łatwo przełożyć zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Zostało odkręcić zderzak

> silniczki da się łatwo przełożyć

Kurde tak myślałem z tym zderzakiem... :/ A co do zderzaka, to gdzieś był jakiś fototutorial chyba jak go zdjąć? (tak w ogóle to gdzie się podziały tutoriale zrób to sam?) No dobra, czy po swojej robocie trzeba podjechać do ASO na jakieś ustawienie lamp czy coś?

Napisano

> Kurde tak myślałem z tym zderzakiem... :/ No dobra, czy po swojej robocie trzeba podjechać do ASO

> na jakieś ustawienie lamp czy coś?

Ustawianie lamp jest potrzebne inaczej będziesz świecił pod siebie albo kosmos lub co gorsza oślepiał innych smile.gif

Nie koniecznie trzeba robić to w ASO wystarczy dowolna stacja diagnostyczna zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Ustawianie lamp jest potrzebne inaczej będziesz świecił pod siebie albo kosmos lub co gorsza

> oślepiał innych

> Nie koniecznie trzeba robić to w ASO wystarczy dowolna stacja diagnostyczna

Może głupie pytanie ale jak oni to ustawiają? Cały reflektor, czy jakoś korygują położenie "od środka" samych mijania i drogowych?

Napisano

Reflektor ma śruby regulacyjne i to nimi się reguluje warto pamiętać o przełączeniu na 0 położenia regulacji w kabinie wink.gif

Napisano
  • Autor

> manules

> a tu zadanie z gwiazdka

Dzięki wielkie 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.