Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda wewnątrz błotników - vectra B kombi

Featured Replies

Napisano

No własnie, po ostatnich ulewnych dniach coś mi zaczęło chlupać podczas hamowania, wsadziłem rękę w miejsce apteczki i sucho, wsadziłem rękę za tapicerkę po prawej stronie bagażnika i tam już sucho nie było a wilgotno, podjerzewam że przecieka oknami, czy ktos z kolegów posiadających viki B kombi miał już taką przygodę?

Podejrzewam okna bo na kąciku astry ktoś też ostatnio chyba poruszał ten problem w astrze i właśnie wyszło na okna.

Relingi mi nie przeciekają bo podsufitka sucha, jedną stronę nawet rozebrałem i było sucho.

Czy z błotników od środka powinien być jakiś odpływ czy nie? Jeśli tak to gdzie go szukać?

Napisano

W HTB leje się do środka przez zgrzewy dachu z tylnym słupkiem. Sam z tym walczyłem. Szyby są montowane jak w astrze więc i tam może przeciekać. Niekoniecznie nieszczelność relingów będzie się objawiała mokrą podsufitką, bo woda może profilami spływac na dół nie mocząc dachu. Zdejmij plastiki i szukaj, jedyne wyjście ok.gif

Napisano
  • Autor

> W HTB leje się do środka przez zgrzewy dachu z tylnym słupkiem. Sam z tym walczyłem. Szyby są

> montowane jak w astrze więc i tam może przeciekać. Niekoniecznie nieszczelność relingów będzie

> się objawiała mokrą podsufitką, bo woda może profilami spływac na dół nie mocząc dachu.

> Zdejmij plastiki i szukaj, jedyne wyjście

Czyli znowu się szykuje ogólna demolka samochodu, podziękował. A nie iwesz nic o jakichś odpływach z błotników, w astrze był takowy.

Napisano

> Czyli znowu się szykuje ogólna demolka samochodu, podziękował. A nie iwesz nic o jakichś odpływach

> z błotników, w astrze był takowy.

W mojej są dziurki ale zaślepione plastikowym korkiem (pewnie miejsce na odprowadzenie w wersji z szybrem). Wynika że producent nie przewiduje tam wody crazy.gif U siebie tydzień jeździłem bez plastików aby zdiagnozować skąd leci woda, bo lała się po profilach a przez otwory niewiele widać. Nawet po uszczelnieniu szwów przy dużym deszczu coś kapnie nieraz frown.gif Dlatego zakonserwowałem całe wnętrze blach aby nie rdzewiały

Napisano
  • Autor

> W mojej są dziurki ale zaślepione plastikowym korkiem (pewnie miejsce na odprowadzenie w wersji z

> szybrem). Wynika że producent nie przewiduje tam wody

A gdzie ich szukać?

Napisano

> A gdzie ich szukać?

W HTB były widoczne po zdemontowaniu tapicerki bagażnika przez otwór w bocznej blasze. Na dnie nadkola.

Napisano
  • Autor

> W HTB były widoczne po zdemontowaniu tapicerki bagażnika przez otwór w bocznej blasze. Na dnie

> nadkola.

Podziękował. 20.GIF

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam serdecznie,

ja z sąsiedniego kącika, mam pewien problem, kolega ma Vectre b w 5-ciu drzwiach, problem polega na sporej kałuży pod fotelem kierowcy... - czyli tam gdzie nogi pasażera z tyłu - za kierowcą:) podłączam się pod ten temat, bo jest podobny.

Dziś siądziemy w garażu, ale nie za bardzo wiem gdzie szukać i co czyścić (kanaliki odpływowe)?

za wszystkie podpowiedzi serdeczne Bóg zapłać;)zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.