Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PUG. Odpuścić sobie serwis??

Featured Replies

Napisano

Miałem likwidować sobie szkodę w ASO. Miałem mały wjazd w tyłek ale auto ma już dwa lata i zastanawiam się czy nie jest to pchanie kasy darmo? Poza tym olali mnie gdy powiedziałem że wyszedł mi burchel pod przednią maską. Przecież to jest ewidentnie wina powłoki. Mam znajomego co robi autka że mucha nie siada ok.gif I chyba zdecyduję się na to aby sam robić autko. Przeglądam części samochodowe i patrzę na ceny różnych rzeczy. Nie wiem czy mój silnik 1.6 HDI o oznaczeniu DV6ATED4 E4 BVM jest z FAP i jakie ma koło zamachowe? W pugach to jaki jest programik co ma bazę wszystkich części? W seacie używałem ETKi.

Jak myślicie rezygnować z ASO??

Napisano

> Miałem likwidować sobie szkodę w ASO. Miałem mały wjazd w tyłek ale auto ma już dwa lata i

> zastanawiam się czy nie jest to pchanie kasy darmo? Poza tym olali mnie gdy powiedziałem że

> wyszedł mi burchel pod przednią maską. Przecież to jest ewidentnie wina powłoki. Mam znajomego

> co robi autka że mucha nie siada I chyba zdecyduję się na to aby sam robić autko. Przeglądam

> części samochodowe i patrzę na ceny różnych rzeczy. Nie wiem czy mój silnik 1.6 HDI o

> oznaczeniu DV6ATED4 E4 BVM jest z FAP i jakie ma koło zamachowe? W pugach to jaki jest

> programik co ma bazę wszystkich części? W seacie używałem ETKi.

> Jak myślicie rezygnować z ASO??

Jeżeli nie potrzebujesz gwarancji na perforacje i nie wykonujesz przeglądów w ASO aby z niej korzystać i dodatkowo masz pewność ze ktoś zrobi to dobrze to jak najbardziej.

Tylko czy wjazd w tyl to nie pokrywa OC sprawcy?

Napisano
  • Autor

> Jeżeli nie potrzebujesz gwarancji na perforacje i nie wykonujesz przeglądów w ASO aby z niej

> korzystać i dodatkowo masz pewność ze ktoś zrobi to dobrze to jak najbardziej.

> Tylko czy wjazd w tyl to nie pokrywa OC sprawcy?

Tak pokrywa ale ja miałem robić u nich jeszcze przegląd a oni do mnie z widłami więc po co mam naprawiać u nich? Przydała by się gwarancja tylko na co mi ona zostanie?? Co by im nie powiedział to nie podlega gwarancji no.gif Więc po co przepłacać za wymianę oleju grinser006.gif

Napisano

> Tak pokrywa ale ja miałem robić u nich jeszcze przegląd a oni do mnie z widłami więc po co mam

> naprawiać u nich? Przydała by się gwarancja tylko na co mi ona zostanie?? Co by im nie

> powiedział to nie podlega gwarancji Więc po co przepłacać za wymianę oleju

ja tylko mogę ci powiedzieć że sam po pijaku farbą w spreyu jestem w stanie lepiej pomalować niż ASO w Piasecznie wink.gif

Napisano

> Tak pokrywa ale ja miałem robić u nich jeszcze przegląd a oni do mnie z widłami więc po co mam

> naprawiać u nich? Przydała by się gwarancja tylko na co mi ona zostanie?? Co by im nie

> powiedział to nie podlega gwarancji Więc po co przepłacać za wymianę oleju

Rzeczywiście ceny i podejście do klienta czasem w serwisach jest dość liche... Tylko jak będziesz coś tam miał wymieniane np.tylna klapę to powiedz ze chcesz zobaczyć stara. Ostatnio koleżanka oddala Matiza do wymiany miedzy innymi drzwi. Gosc skasował od ubezpieczyciela za nowe drzwi, a ja przyszedłem z miernikiem grubości lakieru a tu więcej niz milimetr szpachli...

Zadowolenia z jakości naprawy wink.gif Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> ja tylko mogę ci powiedzieć że sam po pijaku farbą w spreyu jestem w stanie lepiej pomalować niż

> ASO w Piasecznie

No właśnie. ASO mam w Ciechanowie i nie mam bladego pojęcia jak oni robią niewiem.gif A wiem za to jak mój znajomy robi i mam dylemata. Boję się ze jak mi coś walnie w aucie to będę ciężką kasę becalował ale z drugiej strony czy ASO tak chętnie wymienia części na gwarancji?? Raczej nie więc chyba wiem co powinienem zrobić. Jeden mały problemik że w pierwszej wersji ubezpieczycielowi powiedziałem że będe w ASO robił ale to chyba da się radę zmienić??

Napisano

> No właśnie. ASO mam w Ciechanowie i nie mam bladego pojęcia jak oni robią A wiem za to jak mój

> znajomy robi i mam dylemata. Boję się ze jak mi coś walnie w aucie to będę ciężką kasę

> becalował ale z drugiej strony czy ASO tak chętnie wymienia części na gwarancji?? Raczej nie

> więc chyba wiem co powinienem zrobić. Jeden mały problemik że w pierwszej wersji

> ubezpieczycielowi powiedziałem że będe w ASO robił ale to chyba da się radę zmienić??

w sumie to przecież nie muszą w ASO się dowiedzieć że robiłeś coś poza nimi. Tym bardziej że mówisz że twój znajomy dobrze maluje. Ja walczyłem z szefa 407mką. Już nie pamiętam ile razy malowali maskę i zderzak po stłuczce zanim udało im się jako tako dobrać kolor (co ciekawe samochód miał wtedy 2 tygodnie i 2kkm przejechane więc nie było trudne dobrać dobry kolor)

Napisano
  • Autor

> w sumie to przecież nie muszą w ASO się dowiedzieć że robiłeś coś poza nimi. Tym bardziej że mówisz

> że twój znajomy dobrze maluje. Ja walczyłem z szefa 407mką. Już nie pamiętam ile razy malowali

> maskę i zderzak po stłuczce zanim udało im się jako tako dobrać kolor (co ciekawe samochód

> miał wtedy 2 tygodnie i 2kkm przejechane więc nie było trudne dobrać dobry kolor)

Niby masz rację ale teraz musze zrobić przegląd i jeśli bym chciał przedłużyć gwarancje to muszę zrobić rozszerzony czytaj droższy. Czy to warto??

Napisano

> Nie wiem czy mój silnik 1.6 HDI o

> oznaczeniu DV6ATED4 E4 BVM jest z FAP i jakie ma koło zamachowe?

Pisalem o tym tutaj przed chwila w innym watku...

Napisano
  • Autor

> Pisalem o tym tutaj przed chwila w innym watku...

Quote:

Nie kazda wersja 1.6HDi 16V 109 ma dwumase i FAP. To po pierwsze.

Zdecydowana wiekszosc 1.6HDi 16V 90 (czyli najpopularniejszy DV6ATED4) nie ma dwumasy i nie ma FAP. To po drugie.

Trafiaja sie jednak 1.6HDi 16V 90 z dwumasa i FAP (silnik DV6TED4B). To po trzecie.

Wszystkie nowe 1.6HDi 8V maja FAP (wersja 90 i 112 KM). Wersja 90 KM nie ma dwumasy, wersja 112 KM ma dwumase. To po czwarte.

Czy o to chodzi?? Czyli na 100% nie mam dwumasy i FAPu. Oki ok.gif A w takim silniku to co może jeszcze drogiego paść podczas normalnej eksploatacji??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.