Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wady i zalety AUDI A6. Na co zwrócić uwagę?

Featured Replies

Napisano

Witam. Jak widać w moim opisie , ja z sąsiedniego kącika, ale być może wkrótce częściej na tym będę. Obecnie mieszkam i pracuje w Londynie. Mam zamiar kupić sobie samochód i myślę właśnie o Audi A6 z roczników od 2000 do 2003 r. Zastanawiam się tylko nad silnikiem czy diesel czy też benzyna. Głownie zastanawiam się nad silnikami diesel 1.9 TDI lub benzyna 1.8T. Nie wiem tylko czy są różne modele tych silników.

Dlatego proszę wszystkich o opinie na temat silników , zawieszenia i innych układów, wyposażenia itp,itd. Na co zwracać uwagę przy zakupie, gdzie może ciec jakiś płyn, gdzie nie powinien, i takie tam.

Z góry dziękuję za opinie.

PS. Proszę by była to rozmowa o wadach i zaletach , a nie który silnik, model, itd lepszy.

Napisano

Polecam to

http://www.a6klub.pl/nie-wiesz-jaki-silnik-wybrac-zagladnij-tu-ver-05-vt12243.htm

oraz inne posty z tego forum

1,9 wystepowal w mocy 110 i 130 KM

110 do takiego auta IMO zdecydowanie za slaby

130 KM powinno juz byc OK, ale podobno bardzo zadko spotykany silnik i ciezko cos znalezc

polecam wersje po lifcie (czyli z gornego zakresu Twoich rocznikow) bo jest duzo ladniejszy oraz milszy w srodku no i oczywiscie sporo poprawiono

1,9TDI oraz 1,8T to bardzo sprawdzone konstrukcje VAG

Napisano

> Witam. Jak widać w moim opisie , ja z sąsiedniego kącika, ale być może wkrótce częściej na

> tym będę. Obecnie mieszkam i pracuje w Londynie. Mam zamiar kupić sobie samochód i myślę

> właśnie o Audi A6 z roczników od 2000 do 2003 r. Zastanawiam się tylko nad silnikiem czy

> diesel czy też benzyna. Głownie zastanawiam się nad silnikami diesel 1.9 TDI lub benzyna

> 1.8T. Nie wiem tylko czy są różne modele tych silników.

> Dlatego proszę wszystkich o opinie na temat silników , zawieszenia i innych układów,

> wyposażenia itp,itd. Na co zwracać uwagę przy zakupie, gdzie może ciec jakiś płyn, gdzie nie

> powinien, i takie tam.

> Z góry dziękuję za opinie.

> PS. Proszę by była to rozmowa o wadach i zaletach , a nie który silnik, model, itd lepszy.

masz bardzo ograniczony wybór w dieslach 1.9 w tych latach. Roczniki 2000-2001 występowały dwie wersje 110 i 115 KM a potem tylko AVG i AWX 130 KM - biały kruk. No i niestety- wszystkie BEZ quattro, co jest bardzo dużym minusem w tym modelu, bo z quattro byłyby to najbardziej rozchwytywane auta w tym roczniku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.