Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzypiący pedał sprzęgła / wysoko bierze / wibracje kierown

Featured Replies

Napisano

Juz od jakiegoś czasu mam pedał sprzęgła wydaje dziwne dźwięki ...

gdy wciskam pedał sprzęgła podczas gdy silnik jest włączony słychać skrzypienie dzieje się to oczywiście podczas ruchu pedału nie gdy jest wciśnięty itp .

gdy ruszam rano po powiedzmy przejechaniu jednego metra słychac chrobot i czuć na pedale sprzęgła takie delikatne drganie trwa to ułamek sekundy

gdy silnik jest wyłączony nic nie skrzypi podczas wciskania

kolejna sprawa że sprzęgło bierze wysoko pod sam koniec .... pierwsza myśl sprzęgło się kończy ale ...

tak już jest od 40 000 km od kiedy jeżdżę tym autem ! przebieg na chwilę obecną 70 000 km

to się jakoś reguluje czy coś ? czasem mam wrażenie że jak rano wsiadam do auta to sprzęgło bierze niżej a po kilku minutach zaś na samej górze, ale to nie sprawdzone a jedynie odczucia ... możliwe to ?

ostanio zdażyło mi się że kierownica drgała mi podczas jazdy z prędkościa ok 100 km/h ale tylko gdy przyspieszałem gdy jechałem ze stała prędkościa 100 czy wiecej nic nie drgało jak to wyjaśnić ?

wibracje były delikatne

Napisano

> ostanio zdażyło mi się że kierownica drgała mi podczas jazdy z prędkościa ok 100 km/h ale tylko gdy

> przyspieszałem gdy jechałem ze stała prędkościa 100 czy wiecej nic nie drgało jak to wyjaśnić

> ?

> wibracje były delikatne

Mam podobnie - mimo ze w dieslu, dodatkowo podczas spokojnej jazdy czasami włączają mi się wibracje - jakbym miał niedoważone koło, a np. po przejechaniu jakiegoś dystansu po nierównościach i wjechaniu znów na równy asfalt - drganie zanika i jest jazda jak po maśle. Potem potrafi się zupełnie niespodziewanie znów pojawić. (drganie na tyle lekkie że tylko kierowca to czuje na kierownicy)

Co do pedału sprzęgła - mi pedał skrzypi ale czytałem już na forum że to wada fabryczna i pomóc może nasmarowanie jakiejś kulki w środku - na razie mi się nie chce smile.gif

Napisano

Mój pedał sprzęgła tak niemiłosiernie skrzypi ,że chyba postaram się przesmarować to połączenie mad.gif

Od kiedy kupilem Stilo (używanego) to pedał sprzęgła bierze od samej podłogi - troche to uciążliwe ale chyba TTTM . Nie zauważyłem ,żeby się ślizgało ,więc na razie nic nie ruszam smile.gif

No i oczywiście mam luz na pedale sprzęgła - jak wciskam to z 3cm mam w ogole "wolne" , dopiero po tym czuje opór. Pewnie wysprzęglik siadł smile.gif

Napisano

> No i oczywiście mam luz na pedale sprzęgła - jak wciskam to z 3cm mam w ogole "wolne" , dopiero po

> tym czuje opór. Pewnie wysprzęglik siadł

Też tak miałem, ale znajomy mechanik mi dobrze odpowietrzył układ i już tego nie mam. Ja niedługo wymieniał sprzęgło, ciekawi mnie jak to będzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.