Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kręci, ale nie odpala - cc 900

Featured Replies

Napisano

Witam, poprawiałem dziś instalację szyb. Doszedłem do ładu z tym. Lecz po jakimś czasie radio mi się wyłączyło. Odpaliłem auto, zgasiłem. Potem sprawdzałem szyby - już przestały działać. Auta już nie da się odpalić, ale kręcić kręci. Dodam jeszcze że mam odcięcie zapłonu, i dioda migała zawsze. Teraz już nie miga. Co to może być? Bezpieczniki ok, wszystko jest w kablach jak było. Możliwe, że sterownik nawalił? Wszystko w aucie działa prócz szyb i radia no i to że nie chce odpalić. Proszę o pomoc.

Napisano

odłącz szybki i zobacz czy zadziała. Jeśli tak to wiesz co jest przyczyną

Napisano
  • Autor

Dalej nie działa. Możliwe, że komp się zepsuł?

Napisano
  • Autor

Po przekręceniu kluczyka słychać coś, albo przekaźnik, albo komp. Nie wiem co. A jak zgaszę zapłon to bzyczy coś w kopule.

Jak jeszcze wszystko było sprawne i dioda migała, to żeby auto odpalić, przekręcałem kluczyk, naciskałem przycisk (było cyknięcie), dioda gasła i zapalałem auto. Teraz dioda jest cały czas zgaszona i nic się nie dzieje. Poza tym wszystko działa, ale nie odpala. Nawet już radio wypiąłem i te szyby.

Napisano

Ok jesli slychac pompe to to sprawdz dla pewnosci czy dostaje paliwo (odepnij wezyk). Jesli tak to sprawdz czy jest iskra, jesli nie bedzie to albo GMP,Cewki,Kompa.

Napisano

Sprawdź czy gdzieś masy nie urwałeś, albo czy wszystkie są całe.

> Po przekręceniu kluczyka słychać coś, albo przekaźnik, albo komp. Nie wiem co. A jak zgaszę zapłon

> to bzyczy coś w kopule.

> Jak jeszcze wszystko było sprawne i dioda migała, to żeby auto odpalić, przekręcałem kluczyk,

> naciskałem przycisk (było cyknięcie), dioda gasła i zapalałem auto. Teraz dioda jest cały czas

> zgaszona i nic się nie dzieje. Poza tym wszystko działa, ale nie odpala. Nawet już radio

> wypiąłem i te szyby.

Napisano
  • Autor

W porządku, sprawdzę jutro bo już mi czacha dymi i jestem zmęczony. Dzięki

Napisano
  • Autor

Okazało się, że masa uciekła mi gdzieś spod deski rozdzielczej, a główną przyczyną był popsuty odcinacz zapłonu ( takie małe czarne pudełeczko). Dzięki za podpowiedzi oraz wielki szacun dla Adi'ego SC za pomoc przy CC.

Napisano

> Okazało się, że masa uciekła mi gdzieś spod deski rozdzielczej, a główną przyczyną był popsuty

> odcinacz zapłonu ( takie małe czarne pudełeczko). Dzięki za podpowiedzi oraz wielki szacun dla

> Adi'ego SC za pomoc przy CC.

powiedziałem,że zrobię-pare minut i gotowe:P ale ciekawi mnie nadal skąd dokładnie na karoserii wziął sie u Ciebie + i - jednocześnie co prawda w różnych miejscach,ale było...

Napisano
  • Autor

Ja jestem ciemny z instalacji elektrycznej. Sam nie wiem.

Napisano

z tego co wiem to na budzie nie powinno być +. Jeśli jest to gdzieś będzie przebicie. Lepiej to ogarnijcie, bo może być później z tym problem i nie potrzebne wydatki jak coś się spali.

Napisano
  • Autor

Zaczął mi piszczeć pasek od alternatora. I miałem taką akcję, że ok 5 minut na postoju grało radio i paliły się światła. I nie zakręcił. Musiałem na pych go wziąć, bo nikogo nie było a to 12 w nocy. Trzeba będzie to ogarnąć.

Napisano

> z tego co wiem to na budzie nie powinno być +. Jeśli jest to gdzieś będzie przebicie. Lepiej to

> ogarnijcie, bo może być później z tym problem i nie potrzebne wydatki jak coś się spali.

dlatego się właśnie zdziwiłem,ale tak na mój rozum,to poszło zwarcie przez odcięcie zapłonu,gdy to miało awarię;/ odcięcie usunięte,więc takiego problemu nie powinno być więcej...

Rav podjedziesz to sie zobaczy co i jak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.