Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przyciemnianie szyb.

Featured Replies

Napisano

Witam. Panowie mam takie pytanie. Chcę uniknąć jakichkolwiek problemów z Miśkami na drodze po przyciemnieniu szyb. I tutaj moje pytanie. Jeśli zakupię folię z atestem i sam sobie ją nakleję to mogą mi ew. zabrać dowód? Musi to być wykonane przez firmę zajmującą się takimi rzeczami? Bo koszt usługi to 200 zł a zrobienie samemu to 50 w porywach smile.gif. Z góry dziękuję za odpowiedzi smile.gif.

Napisano

> porywach . Z góry dziękuję za

> odpowiedzi .

Zgodnie z Polskimi przepisami tylne wszystkie szyby możesz mieć nawet zaspawane... więc tak folię jaką dasz taka będzie... jedynym wyjątkiem jest lustrzana, jej nie wolno montować w autach w ogóle...

Natomiast na przednie szyby nie uda Ci się kupić folii która by spełniała razem z szybą wymóg 70% przepuszczalności światła...

ponieważ same szyby mają już nawet naście %. Co do przedniej czołowej... to wiem, że da się miśkom wytłumaczyć ciepny pasek "przeciwsłoneczny" bez żadnych problemów, pod warunkiem, że nie wystaje on niżej niż "klapki" przeciwsłoneczne.

Napisano

A atest to sobie można w d*... wsadzić zeby.GIF.

180stopni pola widzenia musi być. Resztę jak napisali możesz zaspawać.

Ja mam najmocniejszą folię i nie miałem żadnych problemów.

Możesz przyciemniać sam, z kimś, dać komuś. byle nie ruszać przodu w ogóle.

Napisano
  • Autor

Tak tak przód to wiem smile.gif. Nawet nie miałem zamiaru dla własnego bezpieczeństwa smile.gif. A pytam bo ostatnio jakoś mam strasznego pecha do policji ;D. No a idą wakacje i z nudów trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie wink.gif. A tak zapytam jeszcze doświadczonych w tym kolegów - wyciągaliście szyby czy normalnie naklejaliście folię? Najbardziej to mi chodzi o tą na klapie bagażnika smile.gif.

Napisano

> normalnie naklejaliście folię? Najbardziej to mi chodzi o tą na klapie bagażnika .

W drzwiach jeśli masz 5D to wypadało by wyciągnąć szyby... a tylną się dość dobrze obkleja po złożeniu kanapy i usadowieniu się w bagażniku (oczywiście z zamkniętą klapą) biglaugh.gif

Napisano

> Tak tak przód to wiem . Nawet nie miałem zamiaru dla własnego bezpieczeństwa . A pytam bo ostatnio

> jakoś mam strasznego pecha do policji ;D. No a idą wakacje i z nudów trzeba sobie znaleźć

> jakieś zajęcie . A tak zapytam jeszcze doświadczonych w tym kolegów - wyciągaliście szyby czy

> normalnie naklejaliście folię? Najbardziej to mi chodzi o tą na klapie bagażnika .

Jak masz kogoś do pomocy, to wyjęcie tylnej szyby to 5minut roboty. Ja wyciągałem wszystko i na dywanik wink.gif.

Aha, jak chcesz robić sam to POWOLI! Zapytaj Ricco co sie dzieje, jak się człowiek śpieszy zeby.GIF

Napisano

> Jak masz kogoś do pomocy, to wyjęcie tylnej szyby to 5minut roboty. Ja wyciągałem wszystko i na

> dywanik .

> Aha, jak chcesz robić sam to POWOLI! Zapytaj Ricco co sie dzieje, jak się człowiek śpieszy

Ortes szybka założona i nie jest tak źle jak myśleliśmy grinser006.gif

Napisano

> Ortes szybka założona i nie jest tak źle jak myśleliśmy

Foto foto foto tongue.gif

Napisano
  • Autor

No po sesji się tym zajmę wink.gif). Boczne czy tak czy tak muszę wyjąć, bo mi po malowaniu drzwi założyli na odwal się i teraz te gumy to wszystko wyłazi i muszę stanąć i się zabawić. A pewnie sam będę robił bo lubię spokój ;D.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.