Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gdzie te kable??

Featured Replies

Napisano

witam po raz kolejny zlosnik.gif

w tej chwili mam tylko glosniki w drzwiach , zakupilem wiec komplet 6 glosnikow nowych i mam zamiar je zalozyc w fabrycznych miejscach tj drzwi , podszybie i tyl.... z podszybia(pod zaslepkami) wychodza kable na glosniki (zlaczki) z tylu tez zauwazylem ze sa kable-zlaczki(pod mata z boku) do podlaczenia glosnikow . Moje pytanie jest takie : Gdzie te kabelki ida ?? nie sa podlaczone pod kostke ISO wchodzacej do radia, w kostce wyraznie widac ze podpiete sa tylko glosniki w drzwiach , co z reszta?? gdzie one sa??Takie, laickie pytanie jeszcze , na kostce ISO mozna podlaczyc tylko 4 glosniki , jak podlacza sie te z podszybia (tweetery)?? mostkuje sie je z czyms??podlacza pod to samo wejscie co te gosniki w drzwiach ?? dziekuje za odpowiedzi i pomoc

20.GIF

Napisano

też się zabieram za wymianę okablowania.

Jak dotąd dowiedziałem się (głównie z własnych doświadczeń) że kable od tyłu idą w progach z lewej strony auta i dochodzą w większości modeli do (przepraszam za mało fachowe określenie) plastikowej zdejmowanej klapki przy lewym kolanie kierowcy (może kawałek dalej). Do radia brakuje około 0.5/1m kabla. Chociaż słyszałem o przypadkach kiedy kable dochodziły do tyłu radia, ale nie były podłączone.

Co do tweeterów na podszybiu, nie wiedziałem że też dali kabelki smile.gif

Możesz zmostkować tweetery z głośnikami w przednich drzwiach

i pytanie do znawców tematu: jak zamontować tweetery? a raczej co rozmontoiwać żeby je tam wcisnąć? trzeba rozbierać całą deskę rozdzielczą? Czy schodzą same maskownice? i gdzie poprowadzić kabel?

Napisano
  • Autor

dzieki za informacje smile.gif mam nadzieje ze jednak sa gdzies z tylu radia i nie trzeba bedzie nowych ciagnac (lutowanie i dosztukowywanie nie ma sensu wiec lepiej nowe dac) przy okazji jesli trzeba juz bedzie to robic to pewnie wszystkie zmienie;]

tweetery normalnie sie wsadza od gory , ta maskownice na podszybiu najzwyczajniej w swiecie zdejmujesz.

Napisano

> tweetery normalnie sie wsadza od gory , ta maskownice na podszybiu

> najzwyczajniej w swiecie zdejmujesz.

a kable do radia jak? przez komorę silnika? czy da się jakoś rękę wcisnąć przez otwór po radiu?

Napisano

> a kable do radia jak? przez komorę silnika? czy da się jakoś rękę

> wcisnąć przez otwór po radiu?

Da rade wszycho, ja juz kiedys kable od zmieniary tam puszczalem, sprytna reka zrobi wszycho smile.gif

mój koń, mój koń nie mieści mi się w dłoń, a ręka sprawna hahaha.gif

Napisano

ok, dzięki za pomoc 20.GIF

są dwa posty na ten sam temat.

z jednego (tego) możemy chyba zrezygnować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.