Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Slabe hamulce z rana 1 jazda

Featured Replies

Napisano

Witam mam dziwny proble z hamulcami 1 jazda po nocy z rana lub obojętnie jakiej porze dnia ale 1 jazda po postoju, wyraźnei czuć że są słabe hamulce słabo hamuje muszę cisnąć mocniej pedał niż zwykłe po ok 2 km znów wszystko wraca do normy .

Czasami mam nawet takie dziwne odczucie że przejadę skrzyżowanie i ciśne pedała ile wleżie, poprostu trzeba użyć więcej siły żeby hamowało tak jak powinno z początku jazdy .

Dzieje się tak co 3,4 jazdę płyn nowy pozatym nic nie blokuje bo ostatnio wszystkie tłoczki oglądałem i hamulce też są w dobrym stanie okładziny, klocki etc.

Napisano

zimne tarcze i klocki a nawet niewielki nalot który tworzy się przy dłuższym postoju to jest powodem bardzo słabego pierwszego hamowania, ew. pompa już może nie domagać

Napisano

> Witam mam dziwny proble z hamulcami 1 jazda po nocy z rana lub obojętnie jakiej porze dnia ale 1

> jazda po postoju, wyraźnei czuć że są słabe hamulce słabo hamuje muszę cisnąć mocniej pedał

> niż zwykłe po ok 2 km znów wszystko wraca do normy .

> Czasami mam nawet takie dziwne odczucie że przejadę skrzyżowanie i ciśne pedała ile wleżie,

> poprostu trzeba użyć więcej siły żeby hamowało tak jak powinno z początku jazdy .

> Dzieje się tak co 3,4 jazdę płyn nowy pozatym nic nie blokuje bo ostatnio wszystkie tłoczki

> oglądałem i hamulce też są w dobrym stanie okładziny, klocki etc.

u mnie podobnie się działo, czasem przy odpaleniu pedał był twardy i trzeba było użyć siły żeby zatrzymać auto. Po prostu raz było wspomaganie raz nie było, albo wspomaganie się włączało podczas jazdy smile.gif winne temu było serwo wink.gif

Napisano
  • Autor

No on tylko z rana tak ma czasami a potem żyleta .

Czsam i jeszcze przy mocnym hamowaniu pedał przy końcu lekko drga taK jakby wchodzi w zwolnionym tempie, gdyby był zapowietrzony podobnie ale nie jest co to może być? .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.