Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio JVC i logika zapłonu F

Featured Replies

Napisano

Jak podłączyć radio żeby grało przy pomocy logiki zapłonu. radio to JVC kd-g421. Istnieje wogóle możliwość podłączenia nieoryginalnego radia na logikę zapłonu, ewentualnie żeby załączało się po przekreceniu klucza na pozycję nr 1. Teraz mam podłączone do aku ale chce to zmienić.

Napisano

> Jak podłączyć radio żeby grało przy pomocy logiki zapłonu. radio to JVC kd-g421. Istnieje wogóle

> możliwość podłączenia nieoryginalnego radia na logikę zapłonu, ewentualnie żeby załączało się

> po przekreceniu klucza na pozycję nr 1. Teraz mam podłączone do aku ale chce to zmienić.

to nie jest pytanie do nas, trzeba w instrukcji wyczytać czy to radio obsługuje logikę zapłonu, a także i przede wszystkim postudiować tę stronę : http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/

facet wie co pisze, w dziale kablomania -> podstawy -> logika zapłonu można o tym poczytać, poza tym cała strona to kopalnia wiedzy i podstaw w tym zakresie,

brat

Napisano

> Kiedyś w JVC wystarczyło przełożyć bezpiecznik, żeby to się aktywowało

precyzyjniej, może nie tyle przełożyć bezpiecznik, co zamienić "plusy"

co miałoby dać samo przełożenie bezpiecznika? ;-)

Napisano

To, że JVC miało gniazdo z trzema zaciskami. Mogłeś dać bezpiecznik 1-2 albo 2-3. Przy jednym z nich radio się włączało po przekręceniu kluczyka i tylko wtedy można było je włączyć/wyłączyć, a przy drugim - zawsze można było włączyć/wyłączyć.

Napisano

> To, że JVC miało gniazdo z trzema zaciskami.

a, to przepraszam, nie wiedziałem 20.GIF

myślałem o chyba bardziej "typowym" rozwiązaniu, jak choćby w Pionieerze :-)

Napisano
  • Autor

W porównaniu do starego blaupunkta fabrycznego gdzie w radio wkłądało się bezpośrednio kostkę z opla mój JVC ma kostkę ISO "płaską" dlatego idzie jeszcze jakaś przelotka do tego, z tą zamianą plusów nie próbowałem, można spróbować ewentualnie. Z lekturą się zapoznam, zobaczę co da się zrobić w tym temacie. biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.