Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sharan - Tarcze i klocki hamulcowe ( Przód )

Featured Replies

Napisano

Witam,

piszę z sąsiedniego kącika. Znajomy chce kupić tarcze i klocki do Sharana 1.9 TDI 115KM chyba 2000r. jeśli to ważne zapytam dokładnie który rocznik.

Szukałem trochę i nie mogę dojść do ładu z tymi klockami i tarczami. Tarcze widziałem do kół 15/16/17' czym to się różni ? To autko było na 15' znajomy w zimie jeździ na 16 a w lecie na 17'.

Klocki są z czujnikami i bez, z tego co mi wiadomo on ma czujnik tylko na jednym klocku z tyłu... Więc które wybrać ?

Np. Remsa widziałem 3 rodzaje i różnica co 20zł.

Jeśli chodzi o sam wybór to co polecacie ? Ferodo ciężko znaleźć, TRW to nie bardzo jakoś tak mi się wydaje, nie wiem jak po połączeniu teraz z Lukasem właśnie. ATE były właśnie i się przypaliły razem z tarczami. Na chwile obecną myślę kupić mu REMSA - to chyba miekkie klocki...mam racje ?

Co do tarcz to Brembo ? Mikoda ( ATM ) nacinana nawiercana ?

Osobiście mam Mikody i Ferodo i sobie chwale. Choć przyznam ze Mikody Miękkie tarcze bo klocki Kager smile.gif Potrafiły je zetrzeć lekko w ciągu miesiąca... albo klocki Kager były takie twarde.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc w imieniu moim i znajomego.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam,

> piszę z sąsiedniego kącika. Znajomy chce kupić tarcze i klocki do Sharana 1.9 TDI 115KM chyba

> 2000r.

jeśli to ważne zapytam dokładnie który rocznik.

ważne

> Szukałem trochę i nie mogę dojść do ładu z tymi

klockami i tarczami. Tarcze widziałem do kół

> 15/16/17' czym to się różni ? To autko było na 15' znajomy w zimie jeździ na 16 a w lecie na

> 17'.

jest różnica ,ale w drugą stronę.jak auto na 16" to nie założysz klocków od 15"

> Klocki są z czujnikami i bez, z tego co mi wiadomo on ma czujnik tylko na jednym klocku z tyłu...

klocki mają czujniki po jednym z przodu i tyłu

> Więc które wybrać ?

> Np. Remsa widziałem 3 rodzaje i różnica co 20zł.

> Jeśli chodzi o sam wybór to co polecacie ? Ferodo ciężko znaleźć, TRW to nie bardzo jakoś tak mi

> się wydaje, nie wiem jak po połączeniu teraz z Lukasem właśnie. ATE były właśnie i się

> przypaliły razem z tarczami. Na chwile obecną myślę kupić mu REMSA - to chyba miekkie

> klocki...mam racje ?

> Co do tarcz to Brembo ? Mikoda ( ATM ) nacinana nawiercana ?

> Osobiście mam Mikody i Ferodo i sobie chwale. Choć przyznam ze Mikody Miękkie tarcze bo klocki

> Kager Potrafiły je zetrzeć lekko w ciągu miesiąca... albo klocki Kager były takie twarde.

> Z góry dziękuję wszystkim za pomoc w imieniu moim i znajomego.

> Pozdrawiam.

to nie jest auto do "popisów"! jak kolega chce "szpanować" to niech se kupi.......

coś innego:)

Napisano
  • Autor

Nie nie chodzi o szpanowanie, chodzi o coś dobrego i niedrogiego...

Jeśli uderzasz do tarcz z tym szpanowaniem to mikody dlatego że nie wychodzą drogo.

Poleć coś innego jeśli wiesz co będzie odpowiednim wyborem do tego samochodu.

Napisano

> Nie nie chodzi o szpanowanie, chodzi o coś dobrego i niedrogiego...

> Jeśli uderzasz do tarcz z tym szpanowaniem to mikody dlatego że nie wychodzą drogo.

> Poleć coś innego jeśli wiesz co będzie odpowiednim wyborem do tego samochodu.

Bierz mikody nacinane i nawiercane. W tej cenie nie dostaniesz nic lepszego wink.gif Chlopaki na forum Passata sa zadowoleni z nich wink.gif

Napisano
  • Autor

> Bierz mikody nacinane i nawiercane. W tej cenie nie dostaniesz nic lepszego Chlopaki na forum

> Passata sa zadowoleni z nich

A klocki do tego Ferodo , ATE ?Czy może coś innego ?

Napisano

> A klocki do tego Ferodo , ATE ?Czy może coś innego ?

ja podobne pytanie zadawałem nie dalej jak wczoraj w innym wątku;-)

jeździłem na ATE i było nieźle, teraz przyszła pora na TRW (Lucas) - też przez wielu polecane

Napisano
  • Autor

W cenie mikody GT mam jeszcze Bosch i Brembo...

Te mikody lubią się przegrzewać i wichrować ? Bo o ATE czytałem wiele opinii że lubią... Nie chce znajomemu polecić czegoś złego, u siebie mam mikody ale to całkiem inne auta wiec chyba nie ma co porównywać...

Napisano
  • Autor

Czy ma ktoś klocki Ferodo z czujnikiem do przodu ?

Jakie one mają oznaczenie ? Szukam i nie mogę ich znaleźć jak ich nie znajdę to zostają klocki ATE chyba do kupienia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ehmmmmm...

Rozmiar tarczy i klocka zalezy od mocy auta - rozmiar laczka jest wtorny tzn na najwieksze tarcze nie zalozysz 15" felg

Dla silnika 115 KM o ile mnie pamiec nie myli obowiazuja tarcze 300 mm ale moge sie mylic.

post-64250-14352508693907_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.