Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie sterownika od centralnego zamka

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Tydzień temu przy próbie otworzenia samochodu z pilota otworzyło mi drzwi tylko z jednej strony samochodu i od tego czasu przestał mi działać centralny zamek (alarm i centralny zamek kupiłem na allegro więc nie jest oryginalny). Z początku myślałem że spalił się mi bezpiecznik ale po sprawdzeniu okazało się że jest w porządku. Następnie wykręciłem sterownik od centralnego zamka, zabrałem do domu, podłączyłem 12V na piny zasilające i masą dotykałem pinów sterujących - było słychać pracę przekaźników a na pinach które idą do siłowników pojawiło się napięcie 12V. Zamontowałem sterownik z powrotem w samochodzie i... nadal nie działa. Wyciągnąłem z kostki od sterownika wszystkie przewody poza zasilaniem (zmierzyłem, było 12V) i zrobiłem dokładnie to samo co w domu (masą dotykałem kolejnych pinów sterujących). Niestety nie było słychać pracy przekaźników w sterowniku. Myślałem że zrobiłem jakieś zwarcie więc jeszcze raz zabrałem sterownik do domu ale jak się można domyślić w domu znów zadziałał.

Czy może mi ktoś podpowiedzieć co może być tego przyczyną?

Pozdrawiam!

Napisano

Jesli +12V było, to może brak masy na zasilaniu sterownika? Piszę w ciemno, bo nie wiem, co masz za sterownik, załącz schemat, to się coś konkretnego wymysli... Pozdr.

Napisano

A może przewody po drodze przegniły. Częsty i gęsty objaw. Ja u siebie też pół instalacji rozebrałem bo nie zamykał i nie otwierał mi drzwi kierowcy. Dzwoniłem do sklepu z tymi centralkami i gość powiedział mi, że to stycznik i że trzeba nowy siłownik. Kupiłem siłownik na szrocie a tu bęc...... przelotka w drzwiach hehe.gif i naruszone kable przy zakładaniu elektryki szyb. biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.