Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima w PII classic

Featured Replies

Napisano

Czesc, mam takie pytanie, dlaczego z nowej klimy wali smród zaraz po jej odpaleniu, potem jak się rozkręci brzydki zapach ustaje ?

Napisano

> Czesc, mam takie pytanie, dlaczego z nowej klimy wali smród zaraz po jej odpaleniu, potem jak się

> rozkręci brzydki zapach ustaje ?

a nowe tzn. od ilu lat macie te auto? Na początek bym wymienił filtr przeciwpyłkowy i odgrzybił kilimatyzację ok.gif jako ciekawostkę lub nie zlosnik.gif, napiszę, że u mnie śmierdziało po wyłączeniu klimy i zazwyczaj pomagała wymiana samego filtru powietrza spineyes.gif

Napisano

> Czesc, mam takie pytanie, dlaczego z nowej klimy wali smród zaraz po jej odpaleniu, potem jak się

> rozkręci brzydki zapach ustaje ?

Czy auto jest faktycznie fabrycznie nowe ? Jeżeli tak to uzbrój się w cierpliwość , też tak miałem , te plastiki po prostu wydzielają taki zapach potem ustaje .

A jeżeli jest to autko już użytkowane to zalecam odgrzybianie - najlepiej ozonem ponoć bardzo najbardziej skuteczne , plus wymiana filtra , no i jedna dobra rada przed kończeniem użytkowania klimy szybciej ją wyłączaj .

Stosuję tą metodę od 5 lat i nie mam problemów z nieprzyjemnymi zapachami i odgrzybianiem .

Napisano
  • Autor

> Czy auto jest faktycznie fabrycznie nowe ?

fabrycznie nowe, kupione w październiku 2009, w zimie klima nie była używana, dopiero teraz odpalam

Napisano

Przez internet nie doradzę Ci jaki to jest typ zapachu , czy nowej nieużywanej , czy zagrzybionej ( może w przyszłości to będzie możliwe ).

Podałem Ci dwie możliwości , sam musisz dale ustalić ale wszystko wskazuje że jest to nowa jeszcze nie wywietrzona instalacja . Dla upewnienia się podjedź do firmy zajmującej się serwisowaniem klimatyzacji oni pomogą zdiagnozować zapach ( zagrzybiona ma charakterystyczny ).

Pamiętaj o klime warto dbać a ona Ci się odwdzięczy w upalne dni ,sprawdź w jakim stanie masz filtr , możesz to zrobić samemu dwie śrubki i filtr na wierzchu ( dojście od strony pasażera zaraz koło wentylatora nawiewu wewnętrznego -oczywiście w środku auta ) i zaglądaj do niego dość często , ja czasami wymieniam nawet trzy razy w roku wszystko zależy od jego stanu zabrudzenia ( jak często jeździsz po polnych drogach to zabrudza się duuuuużo szybciej ).

Napisano

> Dla upewnienia się podjedź do firmy zajmującej się serwisowaniem

> klimatyzacji oni pomogą zdiagnozować zapach ( zagrzybiona ma charakterystyczny ).

bez przesady, ma gwarancję niech jedzie do ASO zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.