Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyprowadzenia na wężyki z wtrysku.

Featured Replies

Napisano

Witam posiadam Uno 1.0 Fire w LPG z wtryskiem boscha. Chciałem sprawdzić poprawność tzw. pneumatycznego korektora obrotów (http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,440.html). Przy zakładaniu wężyka na wejście przy wtrysku, ułamał mi się ten kawałeczek plastiku na którego nakłada się wężyk frown.gif zdjęcia:

http://irek.matinf.pl/auto/

Chciałbym się u Was upewnić czy te plastikowe niebieskie wyprowadzenia na wężyki z wtrysku to integralny element wtrysku i czeka mnie wymiana całego wtrysku? Auto na benzynie chodzi bez tego wężyka ok, na gazie nie chce chodzić na wolnych obrotach icon_rolleyes.gif

post-145597-14352508503097_thumb.jpg

Napisano

> Witam posiadam Uno 1.0 Fire w LPG z wtryskiem boscha. Chciałem sprawdzić poprawność tzw.

> pneumatycznego korektora obrotów (http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,440.html). Przy zakładaniu

> wężyka na wejście przy wtrysku, ułamał mi się ten kawałeczek plastiku na którego nakłada się

> wężyk zdjęcia:

> http://irek.matinf.pl/auto/

> Chciałbym się u Was upewnić czy te plastikowe niebieskie wyprowadzenia na wężyki z wtrysku to

> integralny element wtrysku i czeka mnie wymiana całego wtrysku? Auto na benzynie chodzi bez

> tego wężyka ok, na gazie nie chce chodzić na wolnych obrotach

Da się to (znaczy ten plastik z tymi wszystkimi wyjściami) kupić w ASO - a przynajmniej dało ze 3 lata temu.

może ktoś kto to kupował się wypowie jeszcze w tej kwestii.

pozdr

Napisano
  • Autor

> Da się to (znaczy ten plastik z tymi wszystkimi wyjściami) kupić w ASO - a przynajmniej dało ze 3

> lata temu.

> może ktoś kto to kupował się wypowie jeszcze w tej kwestii.

> pozdr

W ASO to pewnie majątek taka cześć, poszukam na szrotach. Chodziło mi tylko o to czy da się kupić sam ten plastik bez kupowania całego wtrysku, wychodzi na to, że się da smile.gif

Napisano

> W ASO to pewnie majątek taka cześć, poszukam na szrotach. Chodziło mi tylko o to czy da się kupić

> sam ten plastik bez kupowania całego wtrysku, wychodzi na to, że się da

czasem za takie drobiazgi więcej na szrotach chcą niż w ASO .

pozdr

Napisano
  • Autor

> czasem za takie drobiazgi więcej na szrotach chcą niż w ASO .

> pozdr

Dzięki za uwagę wink.gif

PS. Rozebranie wtrysku w celu wymiany tej części będzie trudne? Dzisiaj rozebrałem całą "górę" wtrysku i nie było to dla mnie trudne ale nie wiem jak dalej?

Napisano

> Dzięki za uwagę

> PS. Rozebranie wtrysku w celu wymiany tej części będzie trudne? Dzisiaj rozebrałem całą "górę"

> wtrysku i nie było to dla mnie trudne ale nie wiem jak dalej?

nie pamiętam dokładnie (dawno dawno temu to robiłem)

ale na aucie nie robi się tego za ciekawie - jest to zamocowane jakoś od tyłu

pozdr

Napisano

> nie pamiętam dokładnie (dawno dawno temu to robiłem)

> ale na aucie nie robi się tego za ciekawie - jest to zamocowane jakoś od tyłu

To jest ten element między przepustnicą a kolektorem gdzie podłączone jest też serwo hmm.gif? Bo to i mnie jest alum chyba hmm.gif

Napisano

> To jest ten element między przepustnicą a kolektorem gdzie podłączone jest też serwo ? Bo to i

> mnie jest alum chyba

te końcówki są plastikowe -i chyba jest to przykręcona na dwie śrubki na torksa.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.