Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.1 Wysokie obroty :(

Featured Replies

Napisano

Po odpaleniu obroty wskakują na 2tys, pochodzi tak pare sekund i obroty schodzą na ok.1,5tys , pytanie jak je zmniejszyć , i jakie są prawidłowe obroty silnika na biegu jałowym , krokowca wyczyscilem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Po odpaleniu obroty wskakują na 2tys, pochodzi tak pare sekund i obroty schodzą na ok.1,5tys ,

> pytanie jak je zmniejszyć , i jakie są prawidłowe obroty silnika na biegu jałowym , krokowca

> wyczyscilem

Sprawdziles te podcisnienia ?

Napisano
  • Autor

> Sprawdziles te podcisnienia ?

Sam tego nie sprawdzałem bo wsumie nie wiem co dokładnie , pojechałem do dwóch "mechaników" jeden powiedział ż e nei umie tego zrobić , a drugi ze musi mieć drugiego ccs zeby porównac wszystkie podciśnienia niewiem.giffacepalm.gif

Napisano

> Jak chcesz to podjedź to ci to obadam

mam tak samo z tymi obrotami odkąd wstawiłem stożek, mam wężyki podciśnienia pozaginane co innego mogę z nimi zrobić żeby się pozbyć wysokich obrotów przy rozruchu?

Napisano

> mam tak samo z tymi obrotami odkąd wstawiłem stożek, mam wężyki podciśnienia pozaginane co innego

> mogę z nimi zrobić żeby się pozbyć wysokich obrotów przy rozruchu?

Wymień wszystkie na nowe i tak zeby nie byly pozaginane i sprawdź w przepustnicy czy masz odpowiednie króćce pozatykane ok.gif

Napisano

Ja mam stożek w 1.1 SPI i silnik zachowuje się dokładnie tak samo jak na oryginalnym dolocie więc coś masz nie tak.

Napisano

Może łapie ci lewe powietrze gdzieś przy przepustnicy. Ciekawe w jakim stanie masz taką podkładkę bodajże z ebonitu między przepustnicą a kolektorem dolotowym. Ja to u siebie wymieniałem. Tam właśnie może łapać lewe powietrze.

Napisano

> mam tak samo z tymi obrotami odkąd wstawiłem stożek, mam wężyki podciśnienia pozaginane co innego

> mogę z nimi zrobić żeby się pozbyć wysokich obrotów przy rozruchu?

Podpisuję pod tym co napisał kolega KRON. U mnie też bez różnicy w stosunku do serii.

Napisano

> Daj znać za jakiś czas czy wszystko gra

no przyczynę znalazłem chyba grinser006.gif mam gwint w przepustnicy wyrobiony i kopułka trzyma na jednej szpilce i tutaj łapie lewe powietrze ok.gif co z tym fantem zrobić gwintować tego na M8 to chyba głupi pomysł

Napisano

rozwiercić i zastosować coś takiego jakiś tekst ?

oczywiście na rozmiar oryginalny ok.gif

tam jest M6?

Napisano

> rozwiercić i zastosować coś takiego jakiś tekst ?

> oczywiście na rozmiar oryginalny

> tam jest M6?

słyszałem o tym ale myślałem o jakimś tańszym rozwiązaniu yikes.gif, no aż tak bardzo mi nie przeszkadzają te obroty zlosnik.gif a wkręcić tą śrubę na jakiś klej i mocno docisnąć?

Napisano

> słyszałem o tym ale myślałem o jakimś tańszym rozwiązaniu , no aż tak bardzo mi nie przeszkadzają

> te obroty a wkręcić tą śrubę na jakiś klej i mocno docisnąć?

poszukaj tego u siebie w sklepach, może będą jakieś tańsze zestawy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Daj znać za jakiś czas czy wszystko gra

Oj majster, robota Profi ok.gif Obroty idealne zeby.GIF Dzieki wielkie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.