Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muł - z efektem turbo

Featured Replies

Napisano

Już wyjaśniam.

Autko zimne, pracując jeszcze na "ssaniu" jedzie w miarę normalnie. Jednak po rozgrzaniu silnikowi brakuje mocy, zwłaszcza na niskich obrotach na biegach 1, 2, 3. Dopiero kopnięcie w pedał powoduje... no przyspieszeniem tego nie nazwę, ale jest nieco lepiej.

Próbowałem ustawiania zapłonu, po jazdach testowych obecne ustawienie jest OK. Dopływ ciepłego powietrza spod maski wykluczony, niebieski wężyk jest zdjęty i zaślepiony. I teraz rozważam dwie możliwości: kończące się sprzęgło, bo i biegi ciężej wchodzą, oraz katalizator - jakiś czas temu pisałem o pukaniu wewnątrz, które co prawda ustapiło, ale po większości jazd za samochodem czuć charakterystyczny smrodek.

Może jeszcze jakies porady?

Napisano
  • Autor

> Kat out.

Krótko i zwięźle hehe.gif

Napisano

> Kat out.

Diesel ma podobne objawy jak kat już ma dosyć ? cfaniaczek.gif

Napisano

Zapchany katalizator

Zdarzały się przypadki, ale to już w agonalnym stanie katalizatora, że kawałki jego wnętrzności były zasysane przez turbosprężarkę, domyślasz się, co było dalej smirk.gif

Napisano
  • Autor

> Zapchany katalizator

To by pasowało na jakieś początkowe stadium hmm.gif

Napisano

> Zapchany katalizator

> Zdarzały się przypadki, ale to już w agonalnym stanie katalizatora, że kawałki jego wnętrzności

> były zasysane przez turbosprężarkę, domyślasz się, co było dalej

No to muszę chyba zrobić ewakuację mojego kata w viki zlosnik.gif

Strumienica może byc w to miejsce hmm.gif Jaką byście polecili biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> No to muszę chyba zrobić ewakuację mojego kata w viki

> Strumienica może byc w to miejsce Jaką byście polecili

No też tak myślę, coby brata odwiedzić i z pomocą jego oraz jego kanału tudzież młota dokonać modyfikacji układu wydechowego zlosnik.gif

Napisano

> To by pasowało na jakieś początkowe stadium

Pamiętam w kadecie pod górę (spora góra) to trójki brakowało w 2 osoby. Gdzie normalnie tam na 4 wychodziłem. Po równym było w miarę ok -prawie niezauważalny spadek mocy. Po posprzątaniu kata zeby.GIF nie to samo auto zlosnik.gif

Napisano

> No też tak myślę, coby brata odwiedzić i z pomocą jego oraz jego kanału tudzież młota dokonać

> modyfikacji układu wydechowego

Ja wolę kupić nową puszkę (strumienica w obudowie kata) a tą wyjęta sprzedać grinser006.gif

Napisano

> Strumienica może byc w to miejsce Jaką byście polecili

Nie kupuj strumienicy, daj w miejsce kata zwykłą rurkę ze szrotu i wystarczy. Chyba, że jeździsz na przegląd, gdzie jest wymagający diagnosta, wtedy rozcinasz puszkę kata, wywalasz wnętrzności i tam wstawiasz rurkę.

Ja mam wstawiony zwykły kawałek rurki i jest ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja wolę kupić nową puszkę (strumienica w obudowie kata) a tą wyjęta sprzedać

O, to też jest rozwiązanie ok.gif

Napisano

> O, to też jest rozwiązanie

Odradzam strumienice, słyszałem o przypadkach oderwania się łusek w tanich strumienicach. Efekt jak opisałem powyżej o kawałkach ceramiki z kata.

Napisano
  • Autor

> Odradzam strumienice, słyszałem o przypadkach oderwania się łusek w tanich strumienicach. Efekt jak

> opisałem powyżej o kawałkach ceramiki z kata.

Ale u mnie chyba nie ma jak zassać tego do silnika?

Napisano

> Nie kupuj strumienicy, daj w miejsce kata zwykłą rurkę ze szrotu i wystarczy.

Czemu odradzasz strumienicę ??

> Chyba, że jeździsz na przegląd, gdzie jest wymagający diagnosta, wtedy rozcinasz puszkę kata, wywalasz wnętrzności i

> tam wstawiasz rurkę.

No diagnosta dosyć skrupulatny i kat (puszka z niego przynajmniej) byc musi ok.gif

> Ja mam wstawioną zwykły kawałek rurki i jest

No w moim przypadku nie przejdzie crazy.gif

Napisano

> Odradzam strumienice, słyszałem o przypadkach oderwania się łusek w tanich strumienicach. Efekt jak

> opisałem powyżej o kawałkach ceramiki z kata.

To puszka z gładkim przelotem będzie dobra ?. Jeden ze sprzedawców na allegro oferował taką możliwość zlosnik.gif

Napisano

> Czemu odradzasz strumienicę ??

Strumienice oblicza się pod konkretny układ wydechowy. Jeśli zamiast kata dasz strumienice, gwarantowane masz buczenie i niepożądane nadmierne zawirowania spalin.

Napisano

> Strumienice oblicza się pod konkretny układ wydechowy. Jeśli zamiast kata dasz strumienice,

> gwarantowane masz buczenie i niepożądane nadmierne zawirowania spalin.

No to już wiem, że lepszy będzie gładki przelot ok.gif

Co powiesz o takim czymś. Sprzedawca ma dwa rodzaje puszek gładkie i z łuskami zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.