Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

c-max mi wyje i kółko mu się zgięło

Featured Replies

Napisano

Kejs jest taki, że od jakiś 80km/h słychać buczenie/wycie.

Obstawiam łożysko (chociaż jeśli przebieg prawdziwy 70tys to coś chyba szybko poszło?). Wyczytałem też, że samego wymienić nie idzie, bo razem z piastą występuje.

Czy da radę to w domowych warunkach wymienić bez mega-specjalistycznych narzędzi?

I druga sprawa: jeszcze nie mierzyłem tego, ale wydaje mi się, że tylne prawe koło nieco schowało się do środka w górnej części. Obrazowo pokazując to mogłoby to wyglądać tak:

| \

(lewe stoi prosto a prawe nie).

W punto jedynce też taki wałek był - jakaś tulejka się tam wyrabiała i stąd tak krzywo stało.

Czy c-maxy tez mogą mieć podobne problemy?

Nie mierzyłem jeszcze odległości od błotnika z lewej i prawej strony, więc nie mogę potwierdzić czy na pewno to występuje.

Napisano

co do zawieszenia to bardzo prawdopodobne, że wyklepała się jakaś tulejka... fajnie byłoby gdybyś mógł wjechać na jakiś kanał albo miał zaprzyjaźnionego diagnostę, który za 20.GIF sprawdzi auto.

A wycie z koła... wszystkie opony takie same? ja mam dwie inne na przodzie i dwie inne na tyle i też myślałem, że mam uszkodzone łożysko, ale po zamianie kół wycie z tyłu ucichło i pojawiło się z przodu... rozumiesz nie?

Da się wymienić piastę samemu, ale jeśli ktoś weźmie za to 100-150 zł to ja bym się nie babrał.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> A wycie z koła... wszystkie opony takie same? ja mam dwie inne na przodzie i dwie inne na tyle i

> też myślałem, że mam uszkodzone łożysko, ale po zamianie kół wycie z tyłu ucichło i pojawiło

> się z przodu... rozumiesz nie?

Kapuje.

Ale nie wiem czy to z kola. Zakładam, że tak, bo wycie na postoju nie występuje : )

Opony mam z przodu inne i z tyłu inne. Zarówno marka jak i szerokość/profil. Ale jeżdżę na nich od dawna i wcześniej było cicho.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Da się wymienić piastę samemu, ale jeśli ktoś weźmie za to 100-150 zł to ja bym się nie babrał.

Wzięli 100zł.

Ale sama piasta kosztowała 311.

Szału nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.