Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebne relane opinie o nowym POLO.... 1.4 i 1.2

Featured Replies

Napisano

Witam.... chodze z zamiarem kupna nowego auta i rozważam również polo... mam jednak prośbę to osób które już je kupili o cenne uwagi... zastanawiam się nad silnikiem starym ale sprawdzonym 1.4 85koni lub nową generacja TSI 1.2 105 koni. Za wszelkie info będę wdzięczny.

Napisano

> Witam.... chodze z zamiarem kupna nowego auta i rozważam również polo... mam jednak prośbę to osób

> które już je kupili o cenne uwagi... zastanawiam się nad silnikiem starym ale sprawdzonym 1.4

> 85koni lub nową generacja TSI 1.2 105 koni. Za wszelkie info będę wdzięczny.

zobacz na tym forum i tam popytaj smile.gif

VW Polo Polska

Napisano
  • Autor

> Męczę temat intensywnie od dłuższego czasu i nie zastanawiaj się nawet nad tym 1.4 bo to nie

> jedzie. Śmiało bierz 1.2 TSI.

No właśnie jestem tego samego zdania nie ma sobie co głowy zawracać 1.4... jak dla mnie pozostaje temat "trwałości" tego silniczka 1.2 i tej małej turbiny... no i ew.problemów wieku dziecięcego tego silnika

Napisano

> No właśnie jestem tego samego zdania nie ma sobie co głowy zawracać 1.4... jak dla mnie pozostaje

> temat "trwałości" tego silniczka 1.2 i tej małej turbiny... no i ew.problemów wieku

> dziecięcego tego silnika

Na razie ludzie jeżdżą i nic się nie dzieje. ABT proponuje wersję po chipie na 130KM więc myślę, że serię spokojnie wytrzyma.

Napisano
  • Autor

> Na razie ludzie jeżdżą i nic się nie dzieje. ABT proponuje wersję po chipie na 130KM więc myślę,

> że serię spokojnie wytrzyma.

No niby tak ale wiesz tuner zawsze wyciąga max dla danego silnika i nie liczy się z trwałością, większość modyfikacji jak choćby cziptuning robi się na własne ryzyko.

Napisano

> No niby tak ale wiesz tuner zawsze wyciąga max dla danego silnika i nie liczy się z trwałością,

> większość modyfikacji jak choćby cziptuning robi się na własne ryzyko.

A ja myśle, że można wycisnąć jeszcze więcej 270751858-jezyk.gif

Na te 130KM dają 2 lata gwarancji.

Tak czy inaczej jeśli będę może! kupował na wiosnę furacza to na pewno będzie 1.2 TSI (Polo lub Fabia), ewentualnie jeśli wygram w totka to Fabie RS lub Polo GTI palacz.gifhehe.gifgrinser006.gif

Napisano

> A ja myśle, że można wycisnąć jeszcze więcej

> Na te 130KM dają 2 lata gwarancji.

> Tak czy inaczej jeśli będę może! kupował na wiosnę furacza to na pewno będzie 1.2 TSI (Polo lub

> Fabia), ewentualnie jeśli wygram w totka to Fabie RS lub Polo GTI

gód czojs wink.gif choć może tak coś z rodzinki Seata ?

Napisano

> A co tam dają i za ile, bo szczerze powiem, że nawet nie brałem pod uwagę

ja Ci powiem, że drożej pewnie wyjdzie niż skoda taka załóżmy to Ibizka..

tutaj masz link do wersji silnikowych dla Ibizy SC a tutaj do zwykłej...

z tym tylko, że TSI razem - póki co - z DSG...

Napisano

na marginesie - jeśli zamiast Ibizy byłby Leon to proszę bardzo:

KLIK

tutaj juz te silniki lepiej wyglądają wink.gif

Napisano
  • Autor

Wtrące się na temat ibizy : jeździłem ibiza i powiem tak poza slabym silnikiem 1.4 85koni ... w ibizie kiepsko wypada : wygłuszenie samochodu ( choćby w porównianiu ze skodą.... no niestety fakt), bardzo słabe plastiki tapicerki drzwi - klamki prawie że się odrywały w aucie testowym no i ten "pilot" sterowania radiem umieszczony po prawej stronie zaraz pod dzwignia kierunków i swiateł no porazka i tyle... za kazdym razem jak sie chce kierunek dac to sie zachacza za to dziadostwo... ale owszem stylistyka to mocna strona ibizy... ale raczej jak juz to inny silnik ale mnie w seacie najbardziej podoba sie leon i exeo miodzio..... ale to juz inny pulap cenowy.... moze w next roku

Napisano

czy ja wiem.. plastiki chyba są podobne jak i w Skodzie, a z wygłuszeniem chyba jednak masz rację. Z resztą Seat bardziej sam siebie ceni niż Skoda... i stąd chyba ich problemy finansowe, bo to jednak ciągle Seat a nie VW czy Audi

Napisano
  • Autor

> czy ja wiem.. plastiki chyba są podobne jak i w Skodzie, a z wygłuszeniem chyba jednak masz rację.

> Z resztą Seat bardziej sam siebie ceni niż Skoda... i stąd chyba ich problemy finansowe, bo to

> jednak ciągle Seat a nie VW czy Audi

No pewnie tak..... trochę przesadzają... coś podobno ma się od sierpnia zmienić... mają deż wprowadzić 50/50 i inne rozwiązania bo do tej pory jak pytałem o to że to nawet VW ma to z duma mówili że oni tego nie potrzebuja ale wiadomo to klienci potrzebuja a nie oni ale może w końcu zrozumieli mając kiepskie wyniki sprzedaży.

Napisano

SEAT przynosił ostatnim czasem - niestety - same straty. Zmienią politykę cenową, może coś drgnie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.