Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klej do tapicerki...

Featured Replies

Napisano

Witam....

Macie jakieś sprawdzone kleje do tapicerki ??

Na oryginalną tapicerkę materiałową na być przyklejony materiał... tak żeby nei odłaziło... grinser006.gif

Jakieś pomysły, przykłady produktów itp...

Napisano

> Witam....

> Macie jakieś sprawdzone kleje do tapicerki ??

> Na oryginalną tapicerkę materiałową na być przyklejony materiał... tak żeby nei odłaziło...

> Jakieś pomysły, przykłady produktów itp...

Tapicer używa czegoś co niemożebnie śmierdzi i jest na toluenie czyli np. butapren.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Tapicer używa czegoś co niemożebnie śmierdzi i jest na toluenie czyli np. butapren.

> Pozdrawiam BAS

będzie trzymało i nie stwardnieje ??

Napisano

klej montazowy na bazie kauczuku dostepny w kastoramie za jakies 10 zl duza tuba starczy na dlugo bardzo dobrze kleji i nie twarnieje sprawdzone !

najlepiej kleic w temperaturze 21 stopni zeby.GIF

Napisano

Butapren albo klej tapicerski, pytanie jaka tapicerka z gąbką czy bez.

Napisano
  • Autor

> Butapren albo klej tapicerski, pytanie jaka tapicerka z gąbką czy bez.

plastik, na nim przyklejona gabka do tego oryginalny materiał i na ten materiał ma iść inny... bez zrywania starego...

Napisano

> BONATERM

dołącze się do pytania

a co polecicie do klejenia tapicerki orginalnej w kilku miejscach mi odeszła ale musiał bym się tam dostać za pomocą strzykawki z igłą , bo tapicerka nie odeszła na rogach tylko na środku słupka przy różnych załamaniach

Napisano

> BONATERM

Dopiero co wczoraj go stosowałem do przyklejenia wygłuszeń filcowych ale... mam wątpliwości czy np. podklejając jakis bardziej delikatny materiał podbity gąbką (np. podsufitka), nie zniszczę go? Jakiś taki agresywny się wydaje (w każdym razie śmierdzi okrutnie).

Chyba że wszystkie kleje tapicerskie są podobne do pospolitego butaprenu?

Napisano

> Dopiero co wczoraj go stosowałem do przyklejenia wygłuszeń filcowych ale... mam wątpliwości czy np.

> podklejając jakis bardziej delikatny materiał podbity gąbką (np. podsufitka), nie zniszczę go?

> Jakiś taki agresywny się wydaje (w każdym razie śmierdzi okrutnie).

> Chyba że wszystkie kleje tapicerskie są podobne do pospolitego butaprenu?

Kolego, nie miej żadnych obaw, śmiało go polecam waytogo.gif Odpadała mi tkanina z podsufitki, gąbka się rozwarstwiała. Zdjąłem całą wytłoczkę, po oderwaniu starej tkaniny sczyściłem szczotką drucianą na to bonaterm i ta właśnie nowa tkanina Wyszło rewelacyjnie. Na początku miałem obawy bo klej śmierdział okrutnie a tkanina miejscami jest nieźle naciągnięta. Robiłem to w kwietniu, samochód przeszedł już poważne upały i nic nie puszcza ani trochę a smrodu kleju nie ma absolutnie żadnego, nawet w upalne dni. Z miesiąc temu dokupiłem znów tego kleju bo teraz wezmę się za boczki devil.gif

Tak jak już pisałem, klej rewelacja do takich celów yay.gif

Napisano

> dołącze się do pytania

> a co polecicie do klejenia tapicerki orginalnej w kilku miejscach mi odeszła ale musiał bym się tam

> dostać za pomocą strzykawki z igłą , bo tapicerka nie odeszła na rogach tylko na środku słupka

> przy różnych załamaniach

Bonatermu nie przepchniesz przez nawet najgrubszą igłę. Jak odłazi w jednym miejscu i uda Ci się to jakoś naprawić to zacznie się odklejać w innym. Polecam kupić kawałek materiału i przykleić wszystko na nowo Bonatermem.

Napisano

Dzięki wink.gif

W sumie to tego smrodu się bałem no i że klej byłby w stanie tą delikatna gąbkę rozpuścić. Ale jeśli twierdzisz, że jest bez pudla to moje obawy znikają. Jadnak gruby filc na wygłuszenie podłogi to nie to samo co podsufitka, wolałem zapytać smile.gif

Napisano

> Witam....

> Macie jakieś sprawdzone kleje do tapicerki ??

> Na oryginalną tapicerkę materiałową na być przyklejony materiał... tak żeby nei odłaziło...

> Jakieś pomysły, przykłady produktów itp...

http://www.unofani.eev.pl/viewtopic.php?t=1550

ja tutaj używałem bonaterm i nie było problemów

Napisano

> BONATERM

dokladnie ok.gif i nie smierdzi...po wyschnieciu oczywiscie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.