Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze spryskiwaczami

Featured Replies

Napisano

Znany zapewne jest już wam problem :

A) "popuszczania" przednich dysz spryskiwaczy przy spryskiwaniu tylnej szyby

B) tylny spryskiwacz nie rozpyla ale leje strugą i w dodatku trzeba długo psikać aby zaczęło coś lecieć (wycieraczka szoruje na sucho)

Byłem w ASO w maju, poprawili. Wytrzymało dwa dni. Teraz jestem umówiony na kolejną wizytę.

Do znawców tematu. Problem A) jakoś bym przeżył ale ten z B) mnie trochę denerwuje. Co tam się pierdzieli (co tzreba i jak naprawić), aby tylni spryskiwacz ROZPYLAŁ a nie lał... ?

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze inne pytanie, czy każdą tego typu naprawę warto mieć wpisaną do książki gwarancyjnej? ASO się jakos nie kwapi i poprzednim razem to zignorowałem, ale jeśli drobna usterka powraca to czy taka "podkładka" na papierze może mi być pomocna ?

Napisano

nie musisz miec wpisu w kg, wystarczy ze dostaniez dok. z aso potwierdzajacy zgloszenie i wykonanie danej naprawy w tym przypadku problem ze spyskiwaczem

>Co tam się pierdzieli (co tzreba i jak naprawić), aby tylni spryskiwacz ROZPYLAŁ a nie lał... ?

moze gdzies gumowy przewod spryskiwacza jest zalamany i stad zamiast pelnego przeplywu plynu do dyszy idzie jakis mizerny i leje zamiast spryskiwac

Napisano
  • Autor

> nie musisz miec wpisu w kg, wystarczy ze dostaniez dok. z aso potwierdzajacy zgloszenie i wykonanie

> danej naprawy w tym przypadku problem ze spyskiwaczem

> moze gdzies gumowy przewod spryskiwacza jest zalamany i stad zamiast pelnego przeplywu plynu do

> dyszy idzie jakis mizerny i leje zamiast spryskiwac

Dzwoniłem do ASO, 2gi raz będa pompkę wymieniać. To nic nie da i to już wiem. Człowiek via tel, mówił, że 2 inne auta mają ten sam problem. Niestety nie jestem do końca pewien czy mówiliśmy o tym samym problemie, choć klarowałem wszystko po kolei. Na miejscu ustalę szczegóły.

Najbardziej rozbawiła mnie fraza (po informacji ze 2 inne auta w tym nówka na salonie tak ma) ,że tego się nie da naprawić zlosnik.gif

Nie wiem czy się śmiać czy płakać ale jak mam gwarancję to mi to lotto i to ich problem. Generalnie nie jestem na razie upierdliwy dla nich i rozumiem, że cudów nie zdziałają. Wezmę to na przeczekanie, aż może wpadną w Fiacie na pomysł co jest powodem. Co miesiąc, nowa pompka, to strata czasu na jeżdżenie do ASO smile.gif.

Na razie jeszcze mi nie podnieśli ciśnienia palacz.gif

Napisano

> Dzwoniłem do ASO, 2gi raz będa pompkę wymieniać. To nic nie da i to już wiem.

miałem wymieniony kpl czyli zbiornik, przewody i osprzet na nowy i dalej bez zmian

Napisano

> Byłem w ASO w maju, poprawili. Wytrzymało dwa dni.

U mnie nawet 2 tygodnie... ale nie zawracam sobie juz tym głowy...

Napisano
  • Autor

> U mnie nawet 2 tygodnie... ale nie zawracam sobie juz tym głowy...

I chyba jest to jedyne rozwiązanie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.