Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szuranie przy skręcie

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dawno nic nie pisałem bo nic szczególnego się nie działo oprócz wymiany turbiny.

Mam mały problem teraz:Przy większych prędkościach gdy skręcam słyszę szuranie tak jakby metal o metal.

Wymieniałem tarcze i klocki ,sprawdzałem osłony i niby wszystko ok.Z lewej strony była wymieniana poducha amorka wraz z łożyskiem ,lewa końcówka .

Kurczę obawiam się czy to czasem nie łożysko co sądzicie?

Szuranie jest bardziej nasilone podczas skrętu w lewo.

Pozdrawiam

Ps: Chłopaki jeszcze pytanko szybkie czy silniczek szyberdachu od Astra II lub Vectry B podejdzie do Astry I??

Moja jest z 97 roku i mam silniczek na 6 pinów

Napisano

> Witam!

> Dawno nic nie pisałem bo nic szczególnego się nie działo oprócz wymiany turbiny.

> Mam mały problem teraz:Przy większych prędkościach gdy skręcam słyszę szuranie tak jakby metal o

> metal.

> Wymieniałem tarcze i klocki ,sprawdzałem osłony i niby wszystko ok.Z lewej strony była wymieniana

> poducha amorka wraz z łożyskiem ,lewa końcówka .

> Kurczę obawiam się czy to czasem nie łożysko co sądzicie?

> Szuranie jest bardziej nasilone podczas skrętu w lewo.

> Pozdrawiam

Rozmawiałem na ten temat dzisiaj z mechanikiem mówił że jak słychać przy skręcie szuranie lub coś podobnego to jest to początek padania przegubu... U mnie skończyło się na wymianie 2 końcówek drążka kierowniczego pukało niemiłosiernie na wybojach, podczas ruszania oraz hamowania silnikiem...

Napisano
  • Autor

> Rozmawiałem na ten temat dzisiaj z mechanikiem mówił że jak słychać przy skręcie szuranie lub coś

> podobnego to jest to początek padania przegubu... U mnie skończyło się na wymianie 2 końcówek

> drążka kierowniczego pukało niemiłosiernie na wybojach, podczas ruszania oraz hamowania

> silnikiem...

Hmm,przegub powiadasz .

Kurczę ale jak tak jadę do 30 km/h to nic nie słyszę dopiero przy wyższych prędkościach jak pokonuję ostry łuk lub skręt czy coś to w pewnym momencie odzywa się takie szurrrrrr szurrrrrrr szurr.

Oki podjadę jeszcze i ja do mechaniora i niech mówi co może być.

Pozdrawiam

Napisano

Korzystajac z okazji ze jest rozmowa o tym problemie podepne sie do niej bo u mnie jest identycznie a jak wiadomo zawsze dobrze poczytac co forumowi fachowcy maja na ten temat do powiedzenia zanim sie cos zacznie wymieniac.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Korzystajac z okazji ze jest rozmowa o tym problemie podepne sie do niej bo u mnie jest identycznie

> a jak wiadomo zawsze dobrze poczytac co forumowi fachowcy maja na ten temat do powiedzenia

> zanim sie cos zacznie wymieniac.

> Pozdrawiam

Pojeździłem popytałem ,posprawdzałem i według Mechaników to jest bardzo częsta przypadłość Opli.

Mianowicie rozchodzi się o półośkę .Wieloklin który jest na niej z czasem się wyciera i półośka lata w przegubie .Przegub jeśli by się kończył to by podstukiwał a nie szurał.

Posprawdzam dokładnie sam jeszcze i jak coś to dam znać co było.

Spotkałem jeszcze dzisiaj Kumpla i powiedział że miał to samo w Corsie i po wymianie półośki problem znikł .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.