Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

linka blokady wstecznego

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Wjeżdzam sobie dziś spokojnie w osiedle , próbuje wrzucić wsteczny aby zaparkować a tu nic... frown.gif

Wsteczny mam wciskany i po wcisnieciu ta linka co zwalnie blokade jest lużna , tak wiec obstawiam ze gdzie sie przerwała.

Jak sie do tego zabrać,, czy potrzebny kanał czy bez kanału sie obejdzie, dokąd ta linka w ogóle idzie?

słyszałem ze da sie to jakoś obejść, tyle ze nie bedzie blokady , moze ktoś sie orientuje jaka cena takiej linki.

W szukajce znlazłem podobne problemy ale nic o wymianie linki....Tak wiec jak ktoś miał z tym podobny problem prosze o info coi jak

Dzieki

Napisano

a nie wyppadła Ci ona przy lewarku? tam jest taka białe kółeczko które się wciska w obejme przy gałce zmiany biegów, mi tak często wypada z tego...

Napisano

hmmm znajomy problem jak u PTRKK to może on się wypowie na ten temat bo t5o mistrz wstecznego 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Witam

> Wjeżdzam sobie dziś spokojnie w osiedle , próbuje wrzucić wsteczny aby zaparkować a tu nic...

> Wsteczny mam wciskany i po wcisnieciu ta linka co zwalnie blokade jest lużna , tak wiec obstawiam

> ze gdzie sie przerwała.

> Jak sie do tego zabrać,, czy potrzebny kanał czy bez kanału sie obejdzie, dokąd ta linka w ogóle

> idzie?

> słyszałem ze da sie to jakoś obejść, tyle ze nie bedzie blokady , moze ktoś sie orientuje jaka

> cena takiej linki.

> W szukajce znlazłem podobne problemy ale nic o wymianie linki....Tak wiec jak ktoś miał z tym

> podobny problem prosze o info coi jak

> Dzieki

pod maską popatrz w któro miejsce w skrzyni wchodzi linka (jest przykrecona do skrzyni) , odkręc linke i poprostu ją wyciąg na koncu linki bedzie taki metalowy dzyndzelek (blokada) w sumie tyle zlosnik.gif a w przyszłosci zaślep sobie tą dziurke w skrzyni jakas blaszką czy czyms takim co by nic nie wpadło w skrzynie

Napisano
  • Autor

> a nie wyppadła Ci ona przy lewarku? tam jest taka białe kółeczko które się wciska w obejme przy

> gałce zmiany biegów, mi tak często wypada z tego...

kółeczko sie trzyma juz nawet próbowałem dla pewności naciągać tą linke, po jakimś czasie stawia opór ale dalej nic

Napisano
  • Autor

> pod maską popatrz w któro miejsce w skrzyni wchodzi linka (jest przykrecona do skrzyni) , odkręc

> linke i poprostu ją wyciąg na koncu linki bedzie taki metalowy dzyndzelek (blokada) w sumie

> tyle a w przyszłosci zaślep sobie tą dziurke w skrzyni jakas blaszką czy czyms takim co by

> nic nie wpadło w skrzynie

Od góry mam ograniczoną widoczność bo gazolot jest wpakowany koło cewek , a na kanał musze poczekać,

to gdzieś w okolicach kowadełka szukać, chyba ze wystarczy zdjąć koło aby sie do tego dostać??

Napisano

> Od góry mam ograniczoną widoczność bo gazolot jest wpakowany koło cewek , a na kanał musze

> poczekać,

> to gdzieś w okolicach kowadełka szukać, chyba ze wystarczy zdjąć koło aby sie do tego dostać??

nie, to od góry jest w okolicy czujnika wstecznego biegu

DSC_0153.JPG

tak jak na obrazku tylko, że na obrazku nie ma linki tylko jest załozona plastikowa zaślepka.

Napisano

> nie, to od góry jest w okolicy czujnika wstecznego biegu

> tak jak na obrazku tylko, że na obrazku nie ma linki tylko jest załozona plastikowa zaślepka.

dokladnie. jak wywalisz to dziadostwo, to wsteczny bedzie bez wciskania wchodzil. jezdzilem tak jakis czas u siebie.

Napisano
  • Autor

Dzięki za foto podglądowe , jak bede miał dostep do kanału Postaram sie ogarnąć temat . smile.gif

Napisano
  • Autor

Witam dziś wykręciłem linke ze szkrzyni , okazało sie ze jest nie przerwana, poruszałem troszke drązkiem zmiany biegów, dzydzel normalnie chodził, wiec wkreciłem linke spowrotem , wsteczny wrócił ale 5 problem, jak zdejme ten biały kołniezyk do naciagania linki przy drązku jest 5 ,wsteczny ni ma , ta linka ma jakąś regulacje?? na upartego mozna tak jeżdzić bo wstecznego sie zadziej uzywa niz 5 ale zakazdym razem kombinowac mi sie nie chce..

Ew . gdzie mozna dostac taką zaslepke i za ile, ma ta czesc jakis numer?

Napisano

> ,wsteczny ni ma , ta linka ma jakąś regulacje?? na upartego mozna tak jeżdzić bo wstecznego

> sie zadziej uzywa niz 5 ale zakazdym razem kombinowac mi sie nie chce..

> Ew . gdzie mozna dostac taką zaslepke i za ile, ma ta czesc jakis numer?

moze przy drążku źle wtykasz ten koszyczek? Koszyczek ma wejść jakos pod widełki na drążku a taki metalowy pierścionek (spręzykna) ma być wciśnięty w szczelkinkę.

Nie mam niestety zadnego foto jak to wgląda zebyćś mogł porównać, moze w poniedziałek cyknę jak nie zapomne

Napisano

troszke zejdę z tematu ażeby nowego nie zakładać smile.gif

od czego gałke 6biegową do seja moge założyć biorąc pod uwagę ze jest podciągany wsteczny???

i jak zdjąć tą co jest ori założona żeby sie nie narobić i nic nie uszkodzić zlosnik.gif

z góry dziekuję ok.gif

Napisano
  • Autor

> moze przy drążku źle wtykasz ten koszyczek? Koszyczek ma wejść jakos pod widełki na drążku a taki

> metalowy pierścionek (spręzykna) ma być wciśnięty w szczelkinkę.

> Nie mam niestety zadnego foto jak to wgląda zebyćś mogł porównać, moze w poniedziałek cyknę jak

> nie zapomne

Rozebrałem to wszytsko dziś jeszcze raz, koszyczek dobrze był wsadzony, ale zauwazyłem ze linka w miejscu jak wchodzi do skrzyni jest luzna, tzn pancerz chodził luźno w obudowie, a nawet mozna go było naciągnąc aby zobaczyć linke, zacisnołem tą obudowe kombinerkami i odzyskałem 5 i R . Po raz pierwszy sie spotkałem z czymś takim... Nastepnym razem bede wiedział gdzie szukać albo od razu zaślepke wstawie .

Jak na razie Dzięki 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.