Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja reduktora

Featured Replies

Napisano

Witam, mam instalkę 2 gen Tartarini na reduktorze G79se i mam problem nie daję rady już go wyregulować dobrze. Wolne obroty szaleją, postanowiłem kupić zestaw naprawczy do reduktora. Mam pytanko czy ktoś robił regenerację może akurat tego parownika i może podzielić się uwagami ?

Napisano

Najpierw zapytam... czy jestes pewien, że to wina parownika? hmm.gif bo ja bym raczej na to nie stawiał... grinser006.gif no chyba, że już masz nalatane dużo kkm to oczywiście możesz sobie to wymienić, ale myślę, że problemu to nie rozwiąże 270751858-jezyk.gif wiem, bo sam mialem wolne obroty skopane kupiłem sobie zestaw naprawczy i ooo... bez zmian było smile.gif polecam wizytę u gazownika i wpięcie w kompa... u mnie poskutkowało... grinser006.gif II gen ma to do siebie, że często się w nim dzieją takie niepożądane rzeczy... frown.gif

Napisano

Regenerowałem go dwa tygodnie temu - wynik pozytywny!

Objawy padniętego u mnie to:

- niemożliwe ustawienie wolnych obrotów - na zmianę ubogo/bogato - teraz jest najpierw bogato po kilku sekundach zaczyna oscylować

- po wciśnięciu gazu ubogo, dopiero na 3000 obr., sonda zaczynała oscylować - teraz po wciśnięciu gazu najpierw bogato po kilku sekundach zaczyna oscylować

Ogólnie wskazania sondy jak na benzynie.

Regenerowałem zestawem oryginalnym z nagazu, płaciłem 80 coś + przesyłka.

Sama regeneracja banalna - szukasz poprostu tego co masz w zestawie, jak masz wersję parownika z upustem oleju to w II stopniu będziesz miał czysto jak ja. Membrana po stronie wody może być z kamienia.

Przy regeneracji korzystałem ze: strony zimnego

Nie wykręcałem tego:

śrubę od I przelotu (2), regulujšcš obroty biegu jałowego - to ta na śrubokręt, znajduje się pomiędzy registrem i elektromagnesem patrzšc z góry na parownik - u mnie wyglądało jakby robiła za zaślepkę.

W razie pytań służę pomocą.

Ogólnie Tartarini łatwo się ustawia, bo całą robotę odwala centralka.

Napisano

Regenerowałem w Punto. wink.gif Prosta robota, a efekt natychmiastowy. wink.gif Tylko, że ja popełniłem ten błąd i kupiłem nieoryginalny zestaw naprawczy, ale póki co działa świetnie. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.