Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] wskaźnik paliwa:/

Featured Replies

Napisano

Witam tak jak w temacie wskaźnik paliwa głupieje raz pokazuje a raz opadna do zera... i tu moje pytanie że przewód się przetarł i jak masuje opada całkiem?słusznie dedukuje? pozostałe wskaźniki prawidłowo działają

z góry dziekuje ps osiada ktoś schemat które przewody sprawdzić , i jaka jest zasada działania tego wskaźnika

Napisano
  • Autor

Tylko u mnie raczej uszkodzenie mechaniczne.... bo jak wpadnę w dziure to wraca do normy ..... i tak np jadę pokazuje prawidłowo , mały wstrząs wskazówka opada na sam dół i leży..... przejazd kolejowy i znów ok ..... Wtyczkę przy zbiorniku potraktowałem wd-40....

Napisano

ja często śmigam A4 na odcinku Opole-Wrocław, a tuż przed bielanami wrocławskimi jest taki lekki garb przed zjazdem z autostrady i tu uwaga wskaźnik pokazuje normalnie powiedzmy pół baku a za każdym razem po tym garbie wskazówka wskakuje na nieco poniżej maxa i tak z 10 razy miałem. 270635636-JUMP2.gif

i zawsze się jak głupi śmieję do siebie samego (wybaczam jej coraz więcej)

pozdrawiam

Napisano

Witam

Ja tez tak miałem. Co prawda w F-ce ale chyba problem jest taki sam. Otóż ze wskaźnika wychodzą takie dwa cieniutkie kabelki i połączone są do bolców znajdujących sie na płytce. Samo połączenie jest delikatnie mówiąc kiepskiej jakości, bo te druciki trzymane są na bolcach przy pomocy takich małych przezroczystych "glutów" (przypomina to troche klej którym np. przykleja sie płyty cd w gazetach).

Ja u siebie całkowicie to wywaliłem a te druciki zwyczajnie przylutowałem. Ponieważ bolczyki sa aluminiowe potraktowałem je najpierw preparatem który zwiększał przyleganie cyny do aluminum.

W każdym bądź razie od czau naprawy (jakieś 3 lata) wskaźnik działa jak należy.

Pozdrawiam

Napisano

U mnie było podobnie, do tego jak oworzyłem bagażnik zaświecała się kontrolka na przycisku od ogrzewania tylnej szyby...

Uszkodzenie było w gumowej osłonie (przelotce) między klapą bagażnika a karoserią. Idą tam różne kabelki i kilka się przetarło.

Nie wiem co wspólnego ma to akurat ze wskaźnikiem paliwa, ale może jakaś wspólna masa, zwarcie i gotowe.

Sprawdź sobie te kabelki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.