Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Po dłuższym kręceniu kluczykiem załapie ale przez chwile ma obroty tak niskie że muszę gaz do końca wdusić żeby wskoczył na normalne.Co to może być???Coś z zapłonem???Świece nie dawno wymieniane,kable są ok.

Napisano

> Po dłuższym kręceniu kluczykiem załapie ale przez chwile ma obroty tak niskie że muszę gaz do końca

> wdusić żeby wskoczył na normalne.Co to może być???Coś z zapłonem???Świece nie dawno

> wymieniane,kable są ok.

Odpalasz go na ssaniu czy bez ssania? Bo jak bez ssania to się nie dziw, że masz za niskie obroty icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Odpalasz go na ssaniu czy bez ssania? Bo jak bez ssania to się nie dziw, że masz za niskie obroty

w ten upał dodaje mało ssania,tylko na rozruch.Problem polega też na tym,że między krótkimi postojami,auto za drugim razem odpala bez problemu.Po dłuższej przerwie znowu jest problem z odpalaniem

Napisano
  • Autor

> gaźnik do czyszczenia

dużo to roboty???Wiadomo mniej więcej ile to może kosztować?????

Napisano

> w ten upał dodaje mało ssania,tylko na rozruch.Problem polega też na tym,że między krótkimi

> postojami,auto za drugim razem odpala bez problemu.Po dłuższej przerwie znowu jest problem z

> odpalaniem

Odpowiedziałeś sobie na pytanie smile.gif Dodajesz za mało ssania smile.gif Odpalasz go na PEŁNYM ssaniu i po minucie DOPIERO zmniejszasz do połowy smile.gif Acha, prace przy gaźniku zostaw ludziom, którzy się na tym naprawdę znają smile.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Odpowiedziałeś sobie na pytanie Dodajesz za mało ssania Odpalasz go na PEŁNYM ssaniu i po minucie

> DOPIERO zmniejszasz do połowy Acha, prace przy gaźniku zostaw ludziom, którzy się na tym

> naprawdę znają

To chyba nie o to chodzi....wcześniej nie miałem tego typu problemów...zapalał normalnie....wcześniej nie musiałem dawać tyle ssania żeby odpalić...a próbowałem odpalić na pełnym ssaniu dopiero gdy wdusiłem gaz do końca,raczył odpalić....

Napisano

> To chyba nie o to chodzi....wcześniej nie miałem tego typu problemów...zapalał

> normalnie....wcześniej nie musiałem dawać tyle ssania żeby odpalić...a próbowałem odpalić na

> pełnym ssaniu dopiero gdy wdusiłem gaz do końca,raczył odpalić....

No, możesz mieć do wymiany korektor ssania zeby.GIF Problem w tym, że może nie udać Ci się kupić tej części, bo już nawet zamienników nie można dostać :/ Ja jadę ze swoim do warsztatu, który w teorii ma mi ten korektor zregenerować....... niestety już tylko taki manewr pozostaje icon_rolleyes.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> No, możesz mieć do wymiany korektor ssania Problem w tym, że może nie udać Ci się kupić tej

> części, bo już nawet zamienników nie można dostać :/ Ja jadę ze swoim do warsztatu, który w

> teorii ma mi ten korektor zregenerować....... niestety już tylko taki manewr pozostaje

W morde nie strasz mnie chłopie....możesz mi powiedzieć gdzie to się znajduje i jak to wygląda???

Napisano

> W morde nie strasz mnie chłopie....możesz mi powiedzieć gdzie to się znajduje i jak to wygląda???

Szukaj na tyle gaźnika maluśkiego UFO zeby.GIF Ten siłownik podciśnieniowy jest odpowiedzialny za mieszankę na etapie początkowego rozruchu silnika icon_rolleyes.gif U mnie objaw jest taki, że na pełnym ssaniu to mi silnik zalewa. Ja bym na Twoim miejscu poeksperymentował ze ssaniem i sprawdziłbym przy jak bardzo zamkniętej przepustnicy ssania silnik jak się zachowuje. Pisałeś, że przy lekko włączonym ssaniu silnik ledwo pracuje. Ja bym sprawdził jak odpali przy połowie i przy 3/4 ssania. Wtedy będziesz wiedział smile.gif

Acha, ten korektor to wydatek rzędu 120 - 200 zł smile.gifzlosnik.gifok.gif

Sprawdź tutaj -> http://www.eter-mot.com/default.asp?kat=55993 - mojego nie mają frown.gif

Napisano
  • Autor

> Szukaj na tyle gaźnika maluśkiego UFO Ten siłownik podciśnieniowy jest odpowiedzialny za mieszankę

> na etapie początkowego rozruchu silnika U mnie objaw jest taki, że na pełnym ssaniu to mi

> silnik zalewa. Ja bym na Twoim miejscu poeksperymentował ze ssaniem i sprawdziłbym przy jak

> bardzo zamkniętej przepustnicy ssania silnik jak się zachowuje. Pisałeś, że przy lekko

> włączonym ssaniu silnik ledwo pracuje. Ja bym sprawdził jak odpali przy połowie i przy 3/4

> ssania. Wtedy będziesz wiedział

> Acha, ten korektor to wydatek rzędu 120 - 200 zł

a w tym UFO jest jakaś membrama???gadałem pare dni temu z jednym gostkiem i mi mówił że może być problem w takiej postaci,że jest właśnie przerwana membrama i dostaje się tam syf.

Spoko,jutro będzie okazja pokombinować i sprawdzić jak działa na 3/4 ssaniu i na całym.

Ale jeszcze jedno pytanko.

Może być taka sytuacja że w ogóle nie odpale?????

Napisano

> a w tym UFO jest jakaś membrama???gadałem pare dni temu z jednym gostkiem i mi mówił że może być

> problem w takiej postaci,że jest właśnie przerwana membrama i dostaje się tam syf.

Membrana jest i nie syf a lewe powietrze, bo to cholerstwo jest częścią składową systemu podciśnieniowego w gaśniku.

> Spoko,jutro będzie okazja pokombinować i sprawdzić jak działa na 3/4 ssaniu i na całym.

> Ale jeszcze jedno pytanko.

> Może być taka sytuacja że w ogóle nie odpale?????

Nie wiem ale z tego co wiem, to ten korektor odpowiada za skąłd mieszanki. Jeśli coś się z nim dzieje (np. zużycie) to na ssaniu silnik jest zalewany zbyt dużą ilością paliwa icon_rolleyes.gif A przynajmniej tak mi powiedział mechanik icon_rolleyes.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Membrana jest i nie syf a lewe powietrze, bo to cholerstwo jest częścią składową systemu

> podciśnieniowego w gaśniku.

> Nie wiem ale z tego co wiem, to ten korektor odpowiada za skąłd mieszanki. Jeśli coś się z nim

> dzieje (np. zużycie) to na ssaniu silnik jest zalewany zbyt dużą ilością paliwa A

> przynajmniej tak mi powiedział mechanik

Ok,zobaczę jutro dokładnie co i jak i dam dalej znać...

a da rade to UFO wymienić samemu????

Napisano
  • Autor

Teraz spojrzałem że dałeś linka z UFO.Przypuszczam że będzie pasował Gaźnik VARAJET II-korektor ssania (regenerowany),zresztą ten koleś mi pokazywał ze ma na sprzedaż,ale tak jak mówisz może być problem z dostaniem tego odpowiedniego.

Zrobię jutro fotkę i być może uda się wspólnie oblukać który by pasował

Napisano
  • Autor

> Teraz spojrzałem że dałeś linka z UFO.Przypuszczam że będzie pasował Gaźnik WEBER 32 TLF-korektor ssania (nr. 290),zresztą ten koleś mi pokazywał ze ma na sprzedaż,ale tak jak mówisz może

> być problem z dostaniem tego odpowiedniego.

> Zrobię jutro fotkę i być może uda się wspólnie oblukać który by pasował

Napisano

> Ok,zobaczę jutro dokładnie co i jak i dam dalej znać...

> a da rade to UFO wymienić samemu????

Nie wiem, jeszcze nigdy tego elementu nie demontowałem zeby.GIF

Nie sprawdzaj co powinno pasować, bo tam było 8 modeli gaźników montowanych do Fajerek...... Sprawdź jutro jakie są oznaczenia na tym elemencie i dopiero kombinuj. To, że te części są podobne naprawdę nie musi oznaczać, ze będą do siebie pasowały smile.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.