Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

w drzwi - 2x10cm czy 1x16cm ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam do wyboru do montażu drzwi w Wołdze dwa zestawy:

1) Canton Pullmann SET 300 - składający się z dwóch nisko-średnio 10cm 8ohm podpinanych równolegle wraz z kopólką pod zwrotnicę

283947482-set300.JPG

2) Canton Pullmann SET 400 - kopółka + 16cm nisko-średnio + zwrotnica

283947482-set400.jpg

co lepiej wsadzić w drzwi? dodam że z tyłu w półce są dwa 20cm podobnie wyglądające woofery cantona cięte przy 200Hz od góry.

radio to Alpine 9812, wzmacniacza narazie nie przewiduje zlosnik.gif

Zależy mi na basie dość twardym!

post-14970-14352508857591_thumb.jpg

Napisano

set400 na przód.... a te 20cm z tyłu może by się dało do skrzyneczki zapakować?? Wtedy podział między przodem a tyłem gdzieś na 70-90hz i było by poprawnie myślę.

Jak oczekujesz kontroli i twardego basu to bez wzmacniacza zewnętrznego niestety ale nie osiągniesz tego.

Napisano
  • Autor

> set400 na przód.... a te 20cm z tyłu może by się dało do skrzyneczki zapakować??

skrzynia odpada, ale te głośniki są zaprojektowane żeby siedzieć w półce ponoć zlosnik.gif choć parametrów nie znam frown.gif

Wtedy podział

> między przodem a tyłem gdzieś na 70-90hz i było by poprawnie myślę.

sugerujesz zdjęcie z przednich zestawów wszystkiego poniżej 70Hz ? to na zwrotnice by poszło z 400zł ;-)

> Jak oczekujesz kontroli i twardego basu to bez wzmacniacza zewnętrznego niestety ale nie osiągniesz

> tego.

zgadza się, aczkolwiek akurat ten model alpine'a ma troche mocniejszy wzmacniacz, chyba w środku siedzi jakaś przetwornica - w rozsądnych poziomach głośności jakoś daje radę ;-)

Napisano

> skrzynia odpada, ale te głośniki są zaprojektowane żeby siedzieć w półce ponoć choć parametrów nie

> znam

Więc zostaw je w półce - kwestia odsłuchu, ale jak odetniesz je tak wysoko - będziesz je słyszał z tyłu, jak je przytniesz niżej - i dobrze zestroisz to nie będziesz ich słyszał zlosnik.gif

> Wtedy podział

> sugerujesz zdjęcie z przednich zestawów wszystkiego poniżej 70Hz ? to na zwrotnice by poszło z

> 400zł ;-)

A kto powiedział że masz to zrobić pasywnie? Kup wzmacniacz z aktywną zwrotnicą - chociaż 9812 już chyba coś tam ma w sobie, ale tu się nie wypowiem bo nei znam dokładnie tego radia.

> zgadza się, aczkolwiek akurat ten model alpine'a ma troche mocniejszy wzmacniacz, chyba w środku

> siedzi jakaś przetwornica - w rozsądnych poziomach głośności jakoś daje radę ;-)

Przetwornice to ma raczej każde radio... a kilka watów + czy - nie zmieni ci za wiele przy takich głośnikach. Chcesz żeby system fajnie zagrał (i nie mówię tu głośno) to zainwestuj w zewnętrzną końcówkę mocy. Starsze (a dobre) piecyki można kupić za raptem kilka stów.

Wiem że to dodatkowa kasa bo trzeba to jeszcze zainstalować, okablować, ale naprawde wydaje mi się że szkoda pary żeby te głośniki podłączać tylko pod radio.

Napisano
  • Autor

> Więc zostaw je w półce - kwestia odsłuchu, ale jak odetniesz je tak wysoko - będziesz je słyszał z

> tyłu, jak je przytniesz niżej - i dobrze zestroisz to nie będziesz ich słyszał

ale powiem Ci że mam cięte tak przy 200Hz i praktycznie ich nie słychać zlosnik.gif

> A kto powiedział że masz to zrobić pasywnie? Kup wzmacniacz z aktywną zwrotnicą - chociaż 9812 już

> chyba coś tam ma w sobie, ale tu się nie wypowiem bo nei znam dokładnie tego radia.

ja też dokładnie nie znam, tragicznie niewygodne jest w obsłudze sciana.gif

> Przetwornice to ma raczej każde radio... a kilka watów + czy - nie zmieni ci za wiele przy takich

> głośnikach. Chcesz żeby system fajnie zagrał (i nie mówię tu głośno) to zainwestuj w

> zewnętrzną końcówkę mocy. Starsze (a dobre) piecyki można kupić za raptem kilka stów.

> Wiem że to dodatkowa kasa bo trzeba to jeszcze zainstalować, okablować, ale naprawde wydaje mi się

> że szkoda pary żeby te głośniki podłączać tylko pod radio.

nie chodzi mi tu specjalnie o kase bo mam starego Kenwooda KAC-848 - ponoć jest niezły ale przeraża mnie poprostu ta ilość kabli które trzeba upchać ;-)

No nic... pomyśle ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.