Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.8 tdci w c-max - zduszenie i bum

Featured Replies

Napisano

Żona chciała się przejechać maxem. Akurat miała kilka jazd na kursie już, więc podstawy ma. Rusza więc z 1ki i ledwo się zaczął toczyć a ona wrzuca dwójkę i puszcza sprzęgło. W tej chwili słychać było wielkie bach i silnik zgasł.

Chciałbym się teraz zapytać co to było tak słychać? Przy benzynowych motorach nie spotkałem się z czymś takim. Dość głośno i totalnie nienaturalny dźwięk spalania ON.

Napisano

> Żona chciała się przejechać maxem. Akurat miała kilka jazd na kursie już, więc podstawy ma. Rusza

> więc z 1ki i ledwo się zaczął toczyć a ona wrzuca dwójkę i puszcza sprzęgło. W tej chwili

> słychać było wielkie bach i silnik zgasł.

> Chciałbym się teraz zapytać co to było tak słychać? Przy benzynowych motorach nie spotkałem się z

> czymś takim. Dość głośno i totalnie nienaturalny dźwięk spalania ON.

No zapewne go skrztusiła.

Ten dźwięk, jak go nazwałeś "bach" to najprawdopodobniej łomot dwumasy która obrywa niemiłosiernie przy takim szarpnięciu smile.gif

Napisano

dźwięk gasnącego diesla jest taki że ktoś przyzwyczajony do benzyn wybiega z auta zobaczyć czy mu silnik nie odpadł wink.gif

Napisano
  • Autor

> No zapewne go skrztusiła.

No tak - to jest pewne, ten samochód musi się trochę szybciej toczyć aby wrzucić drugi bieg niż yariska z kursu.

> Ten dźwięk, jak go nazwałeś "bach" to najprawdopodobniej łomot dwumasy która obrywa niemiłosiernie

> przy takim szarpnięciu

aaa to miło, jeszcze tylko tego brakowało, mam nadzieję, że 3 takie akcje jej nie wykończyły.

Napisano

> No tak - to jest pewne, ten samochód musi się trochę szybciej toczyć aby wrzucić drugi bieg niż

> yariska z kursu.

> aaa to miło, jeszcze tylko tego brakowało, mam nadzieję, że 3 takie akcje jej nie wykończyły.

Widziałem Fiesty "L" z TDCi ... co chwile gasną i wciąż więcej jeżdżą niż stoją w serwisie wink.gif

Panie, obyś miał tylko takie problemy w życiu ... zazdroszczę zlosnik.gif

Napisano

A silnik pali? Bo dzisiaj odwiedził mnie taki sam motor. 25.000KM i korbowód wyleciał boczkiem yikes.gif

Napisano
  • Autor

> A silnik pali? Bo dzisiaj odwiedził mnie taki sam motor. 25.000KM i korbowód wyleciał boczkiem

Miodzio, u mnie pali jak zwykle.

Po jednej z takiej akcji jak opisuję wyżej nie chciał odpalić za pierwszym razem (co nigdy mu się nie zdarza). Za drugim już poszło.

Napisano

> A silnik pali? Bo dzisiaj odwiedził mnie taki sam motor. 25.000KM i korbowód wyleciał boczkiem

Ja mam już prawie 40 kkm i dalej jeździ winner.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.