Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OP-COM programowanie

Featured Replies

Napisano

Opcom chce ode mnie jakiś klucz na podstawie "zarodka danych" żeby wejść do dostępu upoważnionego cy cuś.

Jest to w Security Acces w zakładce Programowanie w Silnik

Wbicie kodu z Carpassa nie pomaga hmm.gif albo nie wiem jak i gdzie go wbić choć już wszędzie próbowałem

Może mi ktoś wyjaśnic co znajde w tej zakładce po wbiciu kodu? I jak ten kod znaleźć nie pisząc do ADAKO

Napisano
  • Autor

> Stacyjka przekręcona ?

Tak, nawet silnik chodzi na wolnych obrotach. Wszystko działa jak ta lala tylko nie to o czym pisłaem

Napisano

> Opcom chce ode mnie jakiś klucz na podstawie "zarodka danych" żeby wejść do dostępu upoważnionego

> cy cuś.

Robisz to na G czy H? Zakładam, że na H. Obawiam się, że Carpass to za mało. Przy jego pomocy możesz sobie radio odkodować, albo dopisać pilota. Do tej części OP-COMa może być potrzebny PIN, który jest używany do logowania modułów w danym aucie. Niestety nie jest to wiedza którą ktokolwiek się dzieli bez oporów. Warsztaty kasują za taką usługę odpowiednio, a sami też za takie informacje musieli odpowiednio zapłacić. Często jest tak, że kod odczytuje się z eeproma albo mikrokontrolera któregoś z modułów. Czasami jest tak, że da się kod wygenerować na podstawie VINu. Jak jest w przypadku Opla nie wiem, jeśli uda Ci się dotrzeć do takiej informacji wielu ludzi na tym forum będzie zainteresowanych.

Marcin

Napisano
  • Autor

> Robisz to na G czy H? Zakładam, że na H.

Akurat na G ale dzieki za reszte info.

Napisano

> Akurat na G ale dzieki za reszte info.

Część informacji powinna pasować również do G. Myślałem, że sterowniki z tej generacji były jeszcze zbyt prymitywne, ale wygląda na to, że jednak nie. Popatrzyłem po używanych sterownikach i w sprzedaży są "wylogowane" lub nie. Zakładam, że w przypadku G procedura generowania PINu powinna być prostsza.

Marcin

Napisano

security code podany na carpass to tzw. PIN. Albo OP-COM Ci jakoś dziwnie działa, albo ktoś podmienił Ci sterownik i dlatego nie ma komunikacji.

Napisano

Ja próbowałem w kilku autach i w żadnym nie udało mi się wejść po PINie w miejsce które opisał autor postu.

Napisano

> security code podany na carpass to tzw. PIN. Albo OP-COM Ci jakoś dziwnie działa, albo ktoś

> podmienił Ci sterownik i dlatego nie ma komunikacji.

Security code na carpass to kod immo. Do jednego sterownika można go zaprogramować tylko jeden raz i jest on przypisany do konkretnego auta, aby go móc włożyć do innego wyłącza się w sterowniku opcje immo (tzw. wylogowanie).

Napisano
  • Autor

> security code podany na carpass to tzw. PIN. Albo OP-COM Ci jakoś dziwnie działa, albo ktoś

> podmienił Ci sterownik i dlatego nie ma komunikacji.

Sterownik na 100% nie był zmieniany. Znam historie auta od chwili gdy było kupione u dealera w kraju. Opcomem moge spokojnie wejść w obszary z PINem w Astrze H

Być może problem dotyczy tylko Astry G

btw

Rozmiar kół zmienie w Astrze G tylko Techem? Nie widze tej funkcji w Opcomie. Jest dostępna tylko z Astrą H ?

Napisano
  • Autor

> Opcom chce ode mnie jakiś klucz na podstawie "zarodka danych" żeby wejść do dostępu upoważnionego

Wklejam obrazek. Próbowaem PINem z Carpassa ale nie daje rady.

Wie ktoś jak to chodzi w Techu?

post-30051-1435250896478_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.