Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Altek sprawny prądu nie ma... :(

Featured Replies

Napisano

Zakupiłem nowy oryginalny alternator, po poprawnym zamontowaniu, podłączeniu kabli alternator pracuje lecz przy przekręconym zapłonie nie wyświetla się ikona "akumulator", a po uruchomieniu silnika akumulator rozładowuje się... w czym może być problem, dodam że poprzedni alternator był na pewno nie sprawny, pacjent to ccs....

Napisano

> Zakupiłem nowy oryginalny alternator, po poprawnym zamontowaniu, podłączeniu kabli alternator

> pracuje lecz przy przekręconym zapłonie nie wyświetla się ikona "akumulator", a po

> uruchomieniu silnika akumulator rozładowuje się... w czym może być problem, dodam że poprzedni

> alternator był na pewno nie sprawny, pacjent to ccs....

coś źle musiałeś podłączyć...

Napisano

Podepne sie pod temat bo moj watek sie troche juz zestarzal..

Wymienilem aku bo zabraklo pradu, ladowanie bylo 13.9. Zrobilem jakies 100 km, opisywalem sytuacje, ze swiatla sie rozjasniaja, ciezko odpala, nie ma mocy. Zmierzylem ladowanie i jest 17.7.. Skad takie wysokie?? Co z tym zrobic bo jestem zielony??

Napisano

A jesteście pewni, że regulator napięcia jest w porządku?

Napisano

> A jesteście pewni, że regulator napięcia jest w porządku?

Altek kupilem nowy.. Tzn regenerowany, zrobilem na nim tak jak juz pisalem max 100 km, wiec podejrzewam ze powinien byc sprawny

Napisano

> Altek kupilem nowy.. Tzn regenerowany, zrobilem na nim tak jak juz pisalem max 100 km, wiec

> podejrzewam ze powinien byc sprawny

Też miałem taki niby "nowy", a okazało się, że regulator był do wymiany. Stąd moje pytanie.

Napisano

> Też miałem taki niby "nowy", a okazało się, że regulator był do wymiany. Stąd moje pytanie.

Hmm musze sprawdzic. Naszczescie mam nowy regulator. Zaraz zejde i zrobie podmianke

Napisano
  • Autor

> A jesteście pewni, że regulator napięcia jest w porządku?

Kupiony nowy w sklepie oryginalny na 12sto miesięcznej gwarancji więc raczej nie jest walnięty... :/

Napisano

I wszystko jasne. Kwas wyparowal z akumulatora. Po dolaniu wody zdemineralizowanej spadlo. Jeszcze wieczorkiem doleje bo czekam az plyty nasiakna smile.gif

Napisano

> Zakupiłem nowy oryginalny alternator, po poprawnym zamontowaniu, podłączeniu kabli alternator

> pracuje lecz przy przekręconym zapłonie nie wyświetla się ikona "akumulator", a po

> uruchomieniu silnika akumulator rozładowuje się... w czym może być problem, dodam że poprzedni

> alternator był na pewno nie sprawny, pacjent to ccs....

Jesli podlaczyles altek poprawnie czyli jesli masz podpiety plus i kabelek wzbudzenia a nie swieci sie kontrolka to yebniete uzwojenie, mialem tak dwa razy ...

Napisz jeszcze gdzie go kupiles.

Napisano

> Altek kupilem nowy.. Tzn regenerowany, zrobilem na nim tak jak juz pisalem max 100 km, wiec

> podejrzewam ze powinien byc sprawny

Mialem tak samo jak mowisz kupilem nowy wszytsko ladnie cacy pieknie przejechalem ok 100-200km i ladowanie mialem cos ok 16 wiec do elektryka i mowi ze regulator walniety podmienilem na nowy i juz ok

Napisano
  • Autor

> Jesli podlaczyles altek poprawnie czyli jesli masz podpiety plus i kabelek wzbudzenia a nie swieci

> sie kontrolka to yebniete uzwojenie, mialem tak dwa razy ...

> Napisz jeszcze gdzie go kupiles.

kupiłem go w Wawie na Prymasa Tysiąclecia 38, a wracając do altka to od dwóch dni poprostu po naładowania akumulatora na maxa objaw zginoł, tzn kontrolka swieci się przy odpalaniu i gaśnie po odpaleniu, tak jak powinno być i ładuje... ale boje się że jak samo się naprawiło to i samo może się zepsuć...

Napisano

> kupiłem go w Wawie na Prymasa Tysiąclecia 38, a wracając do altka to od dwóch dni poprostu po

> naładowania akumulatora na maxa objaw zginoł, tzn kontrolka swieci się przy odpalaniu i gaśnie

> po odpaleniu, tak jak powinno być i ładuje... ale boje się że jak samo się naprawiło to i samo

> może się zepsuć...

To właśnie są fiaty. Samo się popsuło, samo się naprawiło.

Wcześniej chciałem zapytać, ale jakoś tak głupio.... akumulator jest oczywiście sprawny? wink.gif

Napisano

> I wszystko jasne. Kwas wyparowal z akumulatora. Po dolaniu wody zdemineralizowanej spadlo. Jeszcze

> wieczorkiem doleje bo czekam az plyty nasiakna

wymień regulator bo zaraz znów bedziesz dolewał wode a i takim napieciem mozesz uszkodzić komputer

Napisano
  • Autor

No i tak, znowu się zwaliło... elektryk powiedział "trzeba reklamować, pokaż pan gwarancję" a tam napisane " gwarancji udzielamy tylko i wyłącznie wtedy gdy alternator był zakładany u nich w warsztacie" i dupa z naprawy, z dwóch altków zrobił się jeden i działa, morał taki że w dzisiajeszych czasach kupując nową część musisz być bardziej pewny czy napewno chcesz wydac tyle kasy za coś niż kupić uzywaną taniej a jak się spsuje to nie będzie szkoda...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.