Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Jak włożyć pływak na właściwe miejsce w baku?

Featured Replies

Napisano

Witam, pytanie może się wydawać dziwne, ale po wyjęciu pływaka (właściwie tego całego ustrojstwa z wężami) okazało się, że wewnątrz baku jest taka plastikowa "komora" i wydaje się że zarówno przelew jak i kosz ssący były do tej komory podłączone, ponieważ na ich końcach są takie króćce z założonymi oringami a z tego co udało się dostrzec, w komorze są gniazda właśnie na te króćce.

Jak to włożyć z powrotem na właściwe miejsce? Przelew to sprawa mało istotna natomiast problem może być ze "smokiem", bo jeśli nie będzie leżał na dnie to trzeba będzie non stop jeździć z prawie pełnym bakiem żeby nie ciągnęło powietrza :/

Nadwozie kombi, silnik diesel jeśli to ma coś do rzeczy.

Napisano

Miałem podbny dylemat. Przy czym okazało się, że w zakupionym baku nie ma takiego plastikowego ustrojstwa w środku, a jest tylko zrobiony "basenik" z cienkiej blachy. Ale innych otworów po za tymi na pływak ani w nowym, ani w starym baku nie znalazłem, więc nawet do starego-oryginalnego nie bardzo widzę sposób na zamontowanie tego żeby przewody w ten plastik wlazły.

Może oryginały są w zestawach z pływakiem sprzedawane?

Pływak z przewodami po prostu założyłem (poprawiałem całość kilka razy bo mi wskaźnik poziomu paliwa nie chciał działać).

Jedyny problem jaki mam teraz to jak mam już mało oleju w baku (ale jeszcze przed zapaleniem się rezerwy) to mi się paliwko cofa i trzeba dłużej kręcić.

PS. Przewody są dość sztywne to raczej pływać nie będą. Tylko trzeba uważać, żeby nie przyłożyć nimi pływaka (bo ten się wtedy nie podniesie).

Napisano
  • Autor

> Miałem podbny dylemat. Przy czym okazało się, że w zakupionym baku nie ma takiego plastikowego

> ustrojstwa w środku, a jest tylko zrobiony "basenik" z cienkiej blachy. Ale innych otworów po

> za tymi na pływak ani w nowym, ani w starym baku nie znalazłem, więc nawet do

> starego-oryginalnego nie bardzo widzę sposób na zamontowanie tego żeby przewody w ten plastik

> wlazły.

Właśnie w tym cały problem, wygląda na to, że oni to składają a dopiero później zgrzewają bak, inaczej się nie da tej "puszki" włożyć do środka icon_rolleyes.gif

> Może oryginały są w zestawach z pływakiem sprzedawane?

Wydaje się to jedyną sensowną opcją w tym przypadku.

> Jedyny problem jaki mam teraz to jak mam już mało oleju w baku (ale jeszcze przed zapaleniem się

> rezerwy) to mi się paliwko cofa i trzeba dłużej kręcić.

Właśnie tego się obawiam że trzeba będzie trzymać powyżej połowy żeby nie zasysało powietrza :/

> PS. Przewody są dość sztywne to raczej pływać nie będą. Tylko trzeba uważać, żeby nie przyłożyć

> nimi pływaka (bo ten się wtedy nie podniesie).

Będę walczył jutro, tylko muszę kupić nowy oring bo ten stary juz jest płaski jak naleśnik piwo.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Pół godziny kombinowania i udało się to złożyć, ile ku... i ch... się posypało to nie liczę hehe.gif Cały problem polega na tym, żeby odłączyć wężyki od tego "uchwytu", który "wkręca" się w bak. Nie trzeba nawet zdejmować fabrycznych opasek tylko podważyć śrubokrętem. następnie wkładamy na miejsce wężyk od przelewu (pasuje tylko w jednym położeniu bo ma taki wystający dyngs), najlepiej za pomocą długiego pręta bo rąk do baku nie da się włożyć. Następnie wężyk ssący z koszem, ten też wchodzi w jednej pozycji bo ma takie małe wycięcie. Następnie wystarczy włożyć pływak na miejsce (nie zapominając o uszczelce) i dołączyć wężyki wciskając je na miejsce za pomocą np kombinerek. Nie wiem jak były oryginalnie ale ja dałem na górną rurkę przelew a na dolną ssanie. Kolejność w sumie nie jest istotna ale ważne żeby przy montażu pamiętać który króciec jest do czego.

Pozdrawiam wink.gifpiwo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.