Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłączał ktoś FiatEcuscana do Punto mk2 1.2 8v?

Featured Replies

Napisano

Pytam bo zaniepokoił mnie przebieg auta zapisany w ECU samochodu (parametr Odumeter i Odumeter2) zczytany poprzez FiatEcuscana- troche wiekszy niz na liczniku:). Wiem, ze w przypadku innych modeli byly pewne przaklamania w tym programie i sie zastanawiam jak to jest w przypadku Punto - sprawdzał kto? Niestety z Euroscanem nie idzie porownac bo Euroscan nie ma dla moj wersji Punto takiego dostepnego parametru.

Druga sprawa - zarowno w przypadku FiatEcuscana jak i Euroscana mozna sobie przetestowac wentylator na 1 i 2 biegu. Ale czy Punto mk2 1.2 8v z 2002 bez klimy ma wentylator "dwubiegowy"? Pytam bo w przypadku testu 2 biegu moj wentylator sie nie wlacza.

Napisano

> Pytam bo zaniepokoił mnie przebieg auta zapisany w ECU samochodu (parametr Odumeter i Odumeter2)

> zczytany poprzez FiatEcuscana- troche wiekszy niz na liczniku:). Wiem, ze w przypadku innych

> modeli byly pewne przaklamania w tym programie i sie zastanawiam jak to jest w przypadku Punto

w w stilo FES pokazuje mi obecnie ok 144 tys km, na liczniku jest ponad 149 tys.

> Druga sprawa - zarowno w przypadku FiatEcuscana jak i Euroscana mozna sobie przetestowac wentylator

> na 1 i 2 biegu. Ale czy Punto mk2 1.2 8v z 2002 bez klimy ma wentylator "dwubiegowy"? Pytam

> bo w przypadku testu 2 biegu moj wentylator sie nie wlacza.

jak nie masz klimy masz tylko 1 bieg.

Napisano

Są pewne niewielkie rozbieżności wskazań kompa i licznika.

Co do wentylatora 1.2 8V ma wentyl 1 biegowy więc działa prawidłowo.

Napisano

> Pytam bo zaniepokoił mnie przebieg auta zapisany w ECU samochodu (parametr Odumeter i Odumeter2)

> zczytany poprzez FiatEcuscana- troche wiekszy niz na liczniku:). Wiem, ze w przypadku innych

> modeli byly pewne przaklamania w tym programie i sie zastanawiam jak to jest w przypadku Punto

Nie tylko w tym programie.

Nawet ASO mówi że mogą być różne wskazania do ok. 3%

Napisano
  • Autor

> Nie tylko w tym programie.

> Nawet ASO mówi że mogą być różne wskazania do ok. 3%

No mi chodzi o roznice rzędu 2,3 razy:) Czytałem na forum FiatEcuscana ze np w niektorych alfach sa takie problemy (mimo ze przebieg auta pewny)

Odometer pokazuje mi przebieg 242 tys a Odometer2 155 tys. (czym te 2 parametry sie roznia?) Przebieg licznikowy 110 tys. Nie chce mi sie wiezyc ze to auto ma ponad 200 - wnetrze i silnik nie wyglada na az tak eksploatowany.

Zrobie test i sprawdze po 100 km czy Odometer tez zwiekszy sie o 100 - jesli tak to niezle krecone auto kupilem:) Choc jak na razie poza wymianą uszczelki pod pokrywa zawor (stad duze zuzycie oleju, 1l na 5 tys o ktorym kiedys pisalem) z silnikiem nic sie nie dzieje- a mam auto od 7 miesiecy

Napisano

> - sprawdzał kto?

mi pokazuje praktycznie to samo co licznik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.