Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzynia biegów stilo 1,4

Featured Replies

Napisano

informacja dla uzytkowników, myślę, że ciekawa: posiadam stilo 1,4 rok 2004, ciekł mi olej więc kupiłem uszczelniacz półosi i na warsztat, tam zaskoczenie- dziurka w obudowie skrzyni biegów, wytarta przez osłonę plastikową - nie nadkola tylko tą obok, oczywiście pewnie troche czasu to potrwało ale się wytarło, część u Fiata 250 złotych, może już ktoś o tym pisał, nie wiem, na wszelki wypadek wrzucam info, by

• 3 tygodnie później...
Napisano

Chciałem ostrzec użytkowników Stilo ze skrzyniami 6 biegowymi (1.2; 1.4). Dopadła mnie wczoraj ta sama awaria - wytarta obudowa od skrzyni biegów. Od tygodnia zostawiałem plamy na parkingu, w końcu ściągnąłem osłony i okazało się, że obudowa aluminiowa skrzyni biegów przetarła się (plastik wytarł metal) - wada konstrukcyjna, skrzynia 6b jest szersza i ociera o boczną, plastikową osłonę silnika. Obudowa zamówiona w ASO (280pln). I teraz mam pytanie jaki olej ? Czy coś takiego:

TUTELA CAR TECHNYX 75W85 GL4

TUTELA CAR MATRYX 75W85 GL4

Dlatego lepiej profilaktycznie sprawdzić stan obudowy skrzyni biegów i coś zaradzić, zrobić dziurę w osłonie plastikowej lub nałożyć na obudowę jakiś dystans (np. śrubkę).

Napisano

A możesz dać jakąś fotkę ?

Ciekaw jestem jak to wygląda i gdzie dokładnie się to przeciera...

Napisano

> A możesz dać jakąś fotkę ?

Ooo dobry pomysł - opatrzyłem moją od spodu i nie mam pomysłu gdzie może się stykać ta nieszczęsna osłona z obudowa skrzynki - no chyba, że mi czegoś brakuje smile.gif

Napisano

> Ooo dobry pomysł - opatrzyłem moją od spodu i nie mam pomysłu gdzie może się stykać ta nieszczęsna

> osłona z obudowa skrzynki - no chyba, że mi czegoś brakuje

W osłonie jest wgłębienie na pokrywę skrzyni, ale osłona jest przesunięta do przodu o dwa centymetry, i skraj tego wgłębienia trze o pokrywę. Jeżeli nie ma środkowej osłony pod silnik to jest możliwość przesunięcia lewej osłony w kierunku koła. Trzeba wywiercić nowy otwór w osłonie do dolnej śruby w ramie pomocniczej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.