Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

x20xev - roznice ???

Featured Replies

Napisano

Bo uslyszalem dzis od jednego z handlarzy,ze roczniki 96 i 99 roznia sie mocowaniem skrzyni ???

Pozdrawiam,

Mateusz.

Napisano

> Bo uslyszalem dzis od jednego z handlarzy,ze roczniki 96 i 99 roznia sie mocowaniem skrzyni ???

W jakim wozie?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> W jakim wozie?

> Pozdrawiam

Vectra. Ma isc do Nubiry. Do starego faktycznie nie pasuje skrzynia crazy.gif W srode przymiarka do rocznika 2001.

M.

Napisano

> Vectra. Ma isc do Nubiry. Do starego faktycznie nie pasuje skrzynia W srode przymiarka do

> rocznika 2001.

> M.

Ja mam w nubirze x20xev z omegi 99r, glowice i osprzet mam z nubiry a miska z omegi, lekko przycieta. Uwazaj zebys sobie nie kupil motoru z walkami rownowazacymi w misce jak ja, bo nie zalozysz nubirowej. Jesli nei wiesz to bedziesz jeszcze musial rozwiercic dwa gwinty pod rozrzadem z 8ki na 10tke.

Pozdrawiam

Napisano

> Ja mam w nubirze x20xev z omegi 99r, glowice i osprzet mam z nubiry a miska z omegi, lekko

> przycieta. Uwazaj zebys sobie nie kupil motoru z walkami rownowazacymi w misce jak ja, bo nie

> zalozysz nubirowej. Jesli nei wiesz to bedziesz jeszcze musial rozwiercic dwa gwinty pod

> rozrzadem z 8ki na 10tke.

> Pozdrawiam

x20xev mają badziewne śruby korbowodów i słabe korbowody.

Śruby warto wymienić od razu.

Korbowody też lepiej dać nubirowe.

Napisano

> x20xev mają badziewne śruby korbowodów i słabe korbowody.

> Śruby warto wymienić od razu.

> Korbowody też lepiej dać nubirowe.

To prawda, korbowody lubia sie urywac....

Lepsze sa kute z X20XE, w Nubirze tez byly kute ?(nie mam informacji na ten temat...).

Pozdrawiam

Napisano

> To prawda, korbowody lubia sie urywac....

> Lepsze sa kute z X20XE, w Nubirze tez byly kute ?(nie mam informacji na ten temat...).

> Pozdrawiam

W nubirze są takie same jak w c20xe.

Napisano

Za pozno na jakiekolwiek mody bo motor juz napedza nube grinser006.gif niestety nie mialem nubirowych korb wiec nie moglem nic wymienic. jak kupilem nube to miala pusto pod maska i osprzet silnika w bagazniku, taki rodzaj puzli grinser006.gif Jak sie jaka korba urwie to zapodam nowy motor i tyla, ponoc zreszta silniki z walkami rownowazacymi mialy jakies inne korby mniej podatne na uszkodzenia.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

poliftowe sa podobno lepsze. ja wrzucam caly motor i nie zamierzam go nawet otwierac. (czyli kolektor i dwururka od viki) Do tego nie mam wyjscia, bo miske od N. uszkodzili w tym aucie przy demontazu w pewnym ASO sick.gif

M.

M.

Napisano

> poliftowe sa podobno lepsze. ja wrzucam caly motor i nie zamierzam go nawet otwierac. (czyli

> kolektor i dwururka od viki) Do tego nie mam wyjscia, bo miske od N. uszkodzili w tym aucie

> przy demontazu w pewnym ASO

> M.

> M.

Jak bedziesz mial w tym motorze szeroka dwuczesciowa miske, to zapomnij ze sie zmiesci, jeszcze przy okazji otwory miedzy miska a skrzynia tez nie pasuja. http://allegro.pl/item1152028789_miska_olejowa_do_silnika_opel_vectra_b_x20xev.html o taka miske jak w aukcji mi chodzi, opiera sie na polosi ta tylna wystajaca czescia. Jak masz silnik bez walkow to kup miske i smoka z nubiry, pod warunkiem ze smok bedzie pasowal do pompy, bo sa dwa rodzaje otworow, podlozny albo kragly, nuba ma okragly.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> przy okazji otwory miedzy miska a skrzynia tez nie pasuja.

>

potwierdzam !!!

> bez walkow to kup miske i smoka z nubiry, pod warunkiem ze smok bedzie pasowal do pompy, bo sa

> dwa rodzaje otworow, podlozny albo kragly, nuba ma okragly.

IMHO - mam z wałkami.

M.

Napisano

> potwierdzam !!!

> IMHO - mam z wałkami.

> M.

No to masz problem 270751858-jezyk.gif trzeba obciac obie czesci miski od tylu silnika i pospawac na nowo.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> No to masz problem trzeba obciac obie czesci miski od tylu silnika i pospawac na nowo.

Po wstepnych przymiarkach kupilem dzis miske od nubiry hahaha.gif

M.

Napisano

> Po wstepnych przymiarkach kupilem dzis miske od nubiry

> M.

Jak masz walki to sie troszeczke nie zmieszcza do nubirowej miski grinser006.gif

Przerabialem to zupelnie niedawno, nie zapomnij rozwiercic gwintow od lapy pod rozrzadem.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jak masz walki to sie troszeczke nie zmieszcza do nubirowej miski

Już nie mam zlosnik.gif

> Przerabialem to zupelnie niedawno, nie zapomnij rozwiercic gwintow od lapy pod rozrzadem.

juz zrobione palacz.gif

Dzieki i pozdrawiam,

M.

Napisano

> Już nie mam

> juz zrobione

> Dzieki i pozdrawiam,

> M.

Jak wywaliles walki ??

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jak wywaliles walki ??

pompa oleju z nubiry.

M.

Napisano

> pompa oleju z nubiry.

> M.

A dziury do smarowania walkow w stopie panewki glownej ?? I co z wywazeniem walu, bo tego sie obawialem ze az zostawilem te cholerne walki i pochlastalem miske grinser006.gif

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> A dziury do smarowania walkow w stopie panewki glownej ??

zablokowane ?

> I co z wywazeniem walu, bo tego sie

> obawialem ze az zostawilem te cholerne walki i pochlastalem miske

u mnie nie chciala jednak skrzynia do konca pasowac no.gif

z wywazeniem walu - nic zlosnik.gif te walki sa po to, zeby nie urywalo korby na pierwszym cylindrze. (tak jak sie dzieje w nubirach) - ze 100kkm pewno i tak przejezdzi zlosnik.gif

> pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Sam sobie odpowiem - a co zlosnik.gif

JEŹDZI !!! food.gif

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.