Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szyba przednia SC

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko dla pewno. Jak jest montowana przednia szyba w sc ?? Bo z tego co pamietam i mi wiadomo jest ona klejona i da sie wyciagnac uszczelke. Dzis probowalem wyciagnac moja i niestety nie da razy, wyglada wszystko tak jak w moim cc gdzie szyba jest na uszczelce. Podciagajac uszczelke do gory szyba rowniez sie unosi.

Mial ktos podobnie ?

Napisano

klejona

jak wklejasz szybę to razem z uszczelką

w cc była sama uszczelka bez kleju

Napisano
  • Autor

> klejona

> jak wklejasz szybę to razem z uszczelką

> w cc była sama uszczelka bez kleju

czyli jest mozliwosc, ze sama uszczelka jest sklejona a szyba nie ? bo mi ta szyba odchodzi wraz z uszczelka jak ciagne

Napisano

> czyli jest mozliwosc, ze sama uszczelka jest sklejona a szyba nie ? bo mi ta szyba odchodzi wraz z

> uszczelka jak ciagne

no to by były jaja

na szybie się daje klej i dociska do blachary

raczej nie może być takiego efektu o którym mówisz... dodatkowo prawdopodobnie woda by się lała do środka pomimo uszczelki

chyba że jakiś partacz przykleił głównie uszczelkę a nie szybę

Napisano
  • Autor

> no to by były jaja

> na szybie się daje klej i dociska do blachary

> raczej nie może być takiego efektu o którym mówisz... dodatkowo prawdopodobnie woda by się lała do

> środka pomimo uszczelki

> chyba że jakiś partacz przykleił głównie uszczelkę a nie szybę

az mnie to ciekawi co bedzie we wtorek jak rozetne uszczelke aby szybe wyciagnac

Napisano

> az mnie to ciekawi co bedzie we wtorek jak rozetne uszczelke aby szybe wyciagnac

życzę powodzenia smile.gif

Napisano

> życzę powodzenia

ja mialem wymieniana szybe i jak mi ja wycieli to sie dziwili ze sie jeszcze trzymala cale w kolo bylo zardzewiale i odlazlo z

rdza tylko w 2 miejscach sie trzymala szyba

Napisano

> no to by były jaja

> na szybie się daje klej i dociska do blachary

> raczej nie może być takiego efektu o którym mówisz... dodatkowo prawdopodobnie woda by się lała do

> środka pomimo uszczelki

> chyba że jakiś partacz przykleił głównie uszczelkę a nie szybę

dokładnie. klej kładzie sie na szybę i razem z uszczelką założoną na szybe kładzie sie na auto. może być tak jak piszesz jeśliktoś wymieniał kiedyś szybe i klej położył np. na rant karoserii albo może być tak jeśli odparzyło klej od szyby i trzyma rantem uszczelki bo guma lepiej wiąze z tym klejem niż szyba. może być też tak przez to że ktoś nie dał specjalnego gruntu który zwieksza przyczepność gładkiej szyby (w tym przypadku czarnego nadruku) do kleju.

powodzenia przy wymianie smile.gif

Napisano

może być taki efekt

jeżeli szyba była wklejana i jakiś gamoń nie posmarował szyby i karoserii Praimerem crazy.gif

Napisano
  • Autor

> może być taki efekt

> jeżeli szyba była wklejana i jakiś gamoń nie posmarował szyby i karoserii Praimerem

czyli wycinam sobie uszczelke, wyciagam szybe i dzialam biglaugh.gif i tak mi uszczelka juz pekla :/

Napisano

> czyli wycinam sobie uszczelke, wyciagam szybe i dzialam i tak mi uszczelka juz pekla :/

30 % uszczelek daje się uratować więc się nie przejmuj że się w statystycznej nie zmieściłeś smile.gif

a wogóle jak robota poszła???

Napisano
  • Autor

> 30 % uszczelek daje się uratować więc się nie przejmuj że się w statystycznej nie zmieściłeś

> a wogóle jak robota poszła???

od poniedzialku zaczynam lakierowac wiec wtedy wycinam smile.gif niestety nowa szyba 350 + 50 uszczelka :/

Napisano

> od poniedzialku zaczynam lakierowac wiec wtedy wycinam niestety nowa szyba 350 + 50 uszczelka :/

to cos drogo ja z wymiana zaplacilem 260zł a tarnowskich górach

Napisano
  • Autor

> to cos drogo ja z wymiana zaplacilem 260zł a tarnowskich górach

ja biore atermiczna z paskiem przyciemnianym piecowo na gorze i tyle mi powiedzieli. Najtaniej znalazlem biala za 170zl z transportem do domu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.