Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MITSUBISHI CARISMA 1.8 GDI - opinie

Featured Replies

Napisano

Witam mam zamiar kupić carisme 1.8 GDI 189 tys z 1998/99r proszę o opinię na temat tego auta, jego słabe punkty i co lubi polecieć chodzi o podzespoły tak jak na przykład w oplu 2.2 dti - pompa wtryskowa PSG 16 oraz na co zwrócić uwagę przy zakupie tego auta. z góry dziękuje.

Napisano

na falowanie obrotów, klekotanie silnika.

Auto wrażliwe na polską herbatę - paliwo. Jak falują obroty w najlepszym wypadku przepustnica do czyszczenia.

Generalnie jeżeli cokolwiek będzie z punktu widzenia pracy silnika budziło zastrzeżenia, to odpuscić. Auto bardzo ekonomiczne ale jeżeli jest utrzymane. Jak silnik nie domaga zaczynają się koszty.

Napisano

> na falowanie obrotów, klekotanie silnika.

> Auto wrażliwe na polską herbatę - paliwo. Jak falują obroty w najlepszym wypadku przepustnica do

> czyszczenia.

> Generalnie jeżeli cokolwiek będzie z punktu widzenia pracy silnika budziło zastrzeżenia, to

> odpuscić. Auto bardzo ekonomiczne ale jeżeli jest utrzymane. Jak silnik nie domaga zaczynają

> się koszty.

No i jezeli kolega by chcial je gazowac to moze o tym zapomniec ok.gif

Napisano

Na mitsumaniakach duża część jeździ na 98. Silnik faktycznie wrażliwy na paliwo ale naprawdę fajnie jeździ jak zadbany. Ja jednak zdecydowałem się na wersję td z racji kosztów paliwa.

W tej cenie konkurencją jest chyba jedynie laguna, bo z tym wyposażeniem i komfortem ciężko co innego

Napisano

Myślę, że Carisma to bardzo dobre auto. Biorąc pod uwage cenę i wyposażenie - nie ma konkurencji.

W pierwszych wersjach narzekano na jakość wykonania i awaryjność ale myślę, że mimo wszystko będzie na wyższym poziomie niż samochody innych firm z tego okresu.

Co do silnika, to nie wypowiem się, bo mam wersję DI-D ale na wielu forach powtarza się to, co napisali koledzy powyżej.

Zadbane auto długo pojeździ smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.