Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak sprawdzić...1.2 16v

Featured Replies

Napisano

chłopakai szybkie pytanie jak można sprawdzić stan silnika-wyjętego z samochodu. czy da się jakoś zmierzyć ciśnienia?jak.

jeśli ciśnienia wyjdą poniżej normy jak można sprawdzić co jest przyczyną? myslę o zdjęciu głowicy i wlaniu benzyny na tłoki aby sprawdzić szczelność pierścieni ale nie wiem jak sprawdzić głowicę....ogólnie piszcie tu wszystkie metody jakie macie na sprawdzenie silnika,bardzo będę wdzięczny za to!

Napisano

jak już zdejmiesz głowice to szczelność zaworów można sprawdzić zawory zalewając naftą a tuleje raczej wizualnie czy progów nie ma na cylindrach bo benzyna przez pierścienie i tak ucieknie (kwestja czasu)

Napisano
  • Autor

jak zaleje zawory naftą to nafta nie powinna wcale przeciekać czy coś tam i tak ucieknie?

Napisano

Z pierscieniami jest problem. Ja zdiolem glowiece wsyztko cacy zero progow itd. Ale jak wyjelem tloki to piercienie byly popekane i rozpadaly sie na kawalki.

Napisano

> jak zaleje zawory naftą to nafta nie powinna wcale przeciekać czy coś tam i tak ucieknie?

jak u siebie sciagłem głowice to ku mojemu zaskoczeniu była 100% szczelna tylko zaworki miałem lekko ubrudzone xD

cec93849e2b884femed.jpg

ofc jeden doczyszczony drugi nie xD

a bez rozbierania to tak naprawde duzo nie sprawdzisz....

Napisano
  • Autor

też masz 1.2 16V ? co u ciebie było nie tak z głowicą ?ile cię wyszła naprawa?

Napisano

> też masz 1.2 16V ? co u ciebie było nie tak z głowicą ?ile cię wyszła naprawa?

on tylko poprawiał fabryke zlosnik.gif

Napisano

> też masz 1.2 16V ? co u ciebie było nie tak z głowicą ?ile cię wyszła naprawa?

ja swoją 16v przejechalem pon ad 35 kkm bez rozbierania silnika ... no i z nudów postanowilem sprawdzic jak to u mnie wyglada i przy okazji poprawic conieco powymieniac conieco 270751858-jezyk.gif itd 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

u mnie silnik już leży w garażu ale musiałem wyjechać za granicę ...i teraz wolę pytać bo chciałbym go rozebrać i sprawdzić co w nim siedzi nim włożę go do fury mimo to że mam na niego gwarancję.A i jeszcze jedno jak załatwiłeś kwestię sprężarki z klimy z której napędzany jest altek? na sprężarce zrobiłeś obieg zamknięty czy jak?

Napisano

> u mnie silnik już leży w garażu ale musiałem wyjechać za granicę ...i teraz wolę pytać bo

> chciałbym go rozebrać i sprawdzić co w nim siedzi nim włożę go do fury mimo to że mam na niego

> gwarancję.A i jeszcze jedno jak załatwiłeś kwestię sprężarki z klimy z której napędzany jest

> altek? na sprężarce zrobiłeś obieg zamknięty czy jak?

wywalaaaa sie to całe ustrojstwo i kupuje zwykly alternator do seja 1.1 spi badź mpi mocowanie pompy wspomagania kierownicy (o ile takie masz) tez nalezy zdemontowac smile.gif

Napisano
  • Autor

> wywalaaaa sie to całe ustrojstwo i kupuje zwykly alternator do seja 1.1 spi badź mpi mocowanie

> pompy wspomagania kierownicy (o ile takie masz) tez nalezy zdemontowac

altek pasuje bez żadnych problemów? popme ze wspomagania zostawiam bo kupię tylko maglownicę i mam wspomaganie

Napisano

> altek pasuje bez żadnych problemów? popme ze wspomagania zostawiam bo kupię tylko maglownicę i mam

> wspomaganie

temat szeroko znany nie pasuje p&p 270751858-jezyk.gif poszukaj na forum ogolnie sporo tego było.

są dwie metody:

-przemieszczenie GMP i załozenie kółka pasowego chocby z 1.1 plus pare podkładek pod altek

-załozenie paska 3pk675 na oryginalnym kołku kilka podkładek pod alternator i szlifnięcie łapy silnika

jest niby jeszcze jeden sposob ale nigdy tego nie widziałem na zywo z podkładką pod łape silnika ok.gif

Napisano

> temat szeroko znany nie pasuje p&p poszukaj na forum ogolnie sporo tego było.

> są dwie metody:

> -przemieszczenie GMP i załozenie kółka pasowego chocby z 1.1 plus pare podkładek pod altek

> -załozenie paska 3pk675 na oryginalnym kołku kilka podkładek pod alternator i szlifnięcie łapy

> silnika

> jest niby jeszcze jeden sposob ale nigdy tego nie widziałem na zywo z podkładką pod łape silnika

ale...

ale pytający pyta się o włozenie tego silnika do PUNTO a tam nie ma problemu z brakiem miejsca zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> ale...

> ale pytający pyta się o włozenie tego silnika do PUNTO a tam nie ma problemu z brakiem miejsca

właśnie zlosnik.gif a nie chcę przerabiać tego nieodwracalnie ponieważ chciałbym skompletować brakujące częsci klimy i ja uruchomić

a i jeszcze jedno czy kolektor taki 4x2x1 jest wyliczany z czegoś czy po prostu spawany trochę na palę?

Napisano

> ale...

> ale pytający pyta się o włozenie tego silnika do PUNTO a tam nie ma problemu z brakiem miejsca

o kurczę 270751858-jezyk.gif hahah no ja .... czytac tez cza umiec ....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.