Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup używanego Opla Astra III 1.9 CDTI

Featured Replies

Napisano

Witam koleżeństwo z kącika Chevrolet,

Zastanawiam się nad kupnem Astry III kombi z silnikiem 1.9 CDTI, chyba wersja Cosmo. Rok produkcji 2005, przebieg 113 kkm. Sprowadzany z Belgii. Zakup u autoryzowanego dealera Opla w salonie samochodów używanych. Podobno z gwarancją.

Mam pytania:

1. Czy kupować auto pięcioletnie z takim przebiegiem w tej wersji silnikowej?

2. Jak to jest naprawdę z filtrem DPF i kołem dwumasowym ?

3. Co byście mi ewentualnie doradzili lub na co uczulili ?

Bardzo liczę na Waszą pomoc, bo auto wygląda na zadbane, jest ładne, mi i żonie się podoba wink.gif no i stać mnie na nie smile.gif

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Witam koleżeństwo z kącika Chevrolet,

> Zastanawiam się nad kupnem Astry III kombi z silnikiem 1.9 CDTI, chyba wersja Cosmo. Rok produkcji

> 2005, przebieg 113 kkm. Sprowadzany z Belgii. Zakup u autoryzowanego dealera Opla w salonie

> samochodów używanych. Podobno z gwarancją.

Byle nie Dixi smile.gif

Jeśli myślisz że u dealera jest pewniej to muszę Cię wyprowadzić z błędu.

Zobacz na co jest gwarancja. Poza tym jeśli to dealer to ma wgląd poprzez GM Polska do historii napraw serwisowych. Niech ci udostępni te info.

> Mam pytania:

> 1. Czy kupować auto pięcioletnie z takim przebiegiem w tej wersji silnikowej?

Wersja OK. Natomiast przebieg wydaje się być zaniżony. Chyba że auto jest dosć drogie . Wtedy jest szansa ze przebieg jest autentyczny i jest wliczony w wysoką cene.

> 2. Jak to jest naprawdę z filtrem DPF i kołem dwumasowym ?

W wersji belgijskiej jest spora szansa na brak DPFa.

Koło dwumasowe w zależności od stylu jazdy wytrzymuje 100 -200 tyś

> 3. Co byście mi ewentualnie doradzili lub na co uczulili ?

> Bardzo liczę na Waszą pomoc, bo auto wygląda na zadbane, jest ładne, mi i żonie się podoba no i

> stać mnie na nie

> Pozdrawiam

> Paweł

Sprawdż stan licznika Tzn wartości które są zapisane w sterowniku silnika i w liczniku(hodometrze) Ja mam w tej chwili przebieg 115 tyś i różnica w zapisie jest ZTCP ok 300 km. Różnica MUSI BYC !!! Jeśli stan będzie taki sam w liczniku i sterowniku silnika to auto na 100% jest po korekcji

Oczywiście zbadaj auto miernikiem lakieru

Autko napewno ma wykasowane wszystkie błedy ale po jeździe próbnej sprawdź czy coś sie nie pojawiło. Wystarczy wcisnąć i trzymać jednocześnie gaz i hamulec i przekręcić kluczyk do zapalenia kontrolek. Wtedy na wyświetlaczu po symbolu ECN pojawi się 6 znaków To kody błedów. Jeśli nie pojawi sie nic lub 6 zer to błędów nie ma.

Zobacz co obejmuje gwarancja i czy sprzedającym na fakturze jest dealer.

Poproś o VIN to sprawdzimy czy dealer czegoś nie zabrał z auta bo często lubią znikać alusy.

Napisano

> Poproś o VIN to sprawdzimy czy dealer czegoś nie zabrał z auta bo często lubią znikać alusy.

a jak zabierze to co bedziesz sie kłócił, on sprzedaje auto bez tych przykładowych alusów i nie mozesz na nim wymóc tego aby je dołozył bo wg. VIN-u były fabrycznie... wink.gif

Napisano

> a jak zabierze to co bedziesz sie kłócił, on sprzedaje auto bez tych przykładowych alusów i nie

> mozesz na nim wymóc tego aby je dołozył bo wg. VIN-u były fabrycznie...

Nie będę sie kłucił tylko poszukam innego sprzedawcy bo jak wyjął alusy to moze wyjął też poduchy i wstawił zaślepki.

btw

Ide o zakład że w ogłoszeniu będzie 8 poduch. a jak wiadomo Astra H ma 6.

Napisano

> Byle nie Dixi

> Jeśli myślisz że u dealera jest pewniej to muszę Cię wyprowadzić z błędu.

Dixi Car to już sławny na całą Polskę jest ... czerwona.gif

brat

Napisano

> A co z Dixi nie tak

> /bo mi umknęło

http://www.allegromat.pl/aukcja26411

Poza tym ja tam chciałem kupić Astre. Była z Francji Sprowadzana i wystawiona przez dealera. Tak przynajmniej twierdzono na miejscu. Rocznik 2005 i przebieg 105 tyś km.

Spisałem VIN i swoimi kanałami sprawdziłem że w bazie Opla figurował wymieniony gwarancyjnie EGR przy przebiegu 88 kkm w 2007 roku. Dlatego jakoś kur klnie.gif nie wierze że potem przez ponad 2 lata zrobiła tylko 20 kkm.

Napisano

> Dlatego jakoś kur nie wierze że potem przez ponad 2 lata

> zrobiła tylko 20 kkm.

aha . Czyli przez te dwa lata zrobila pewnie 200tys i teraz ciebie chca zrobic w koko.Ojej no.gif

Napisano

> A co z Dixi nie tak

> /bo mi umknęło

nie podam Ci linka ale gdzieś w sieci widziałem stronę www o tym jak jest spółka córka 'podszywająca' się pod Dixi sprzedaje trefne auta wprowadzając w błąd klientów tak by Ci myśleli że kupują u dealera, jednak FV jest wystawiana nie przez Dixi tylko tę spółkę córkę, zresztą jedna z takich spraw trafiła do GMPL,

brat

Napisano

Z tego co tu się naczytałem i z historii z linku to sądzę że firmę tą trzeba omijać dużym łukiem.

Napisano

> Z tego co tu się naczytałem i z historii z linku to sądzę że firmę tą trzeba omijać dużym łukiem.

Nie do końca bo mają mimo wszystko jeden z bardziej kumatych serwisów.

Napisano

> Nie do końca bo mają mimo wszystko jeden z bardziej kumatych serwisów.

Może serwis tak, ale jeżeli walą w bambuko z tymi autami to sorry ale ja dziękuje

Napisano

> Może serwis tak, ale jeżeli walą w bambuko z tymi autami to sorry ale ja dziękuje

Będę przez chwilkę adwokatem diabła wink.gif

Na podstawie tylko linka przytoczonego przez Astromana nie wieszałbym na nich psów. Po stwierdzeniu przez klienta fałszywego przebiegu zaproponowali zwrot samochodu. Oddali też całą kasę wliczając w to dodatki. Można powiedzieć, że łaski nie zrobili. To prawda, ale odniosłem wrażenie, że nie starali się za wszelką cenę wcisnąć klientowi bubla. Wiadomo jak to bywa z komisami. Ja tylko pośredniczę, kupiłeś to się bujaj, albo idź do sądu. Tutaj tego nie zauważyłem. Ale piszę to tylko w oparciu o ten jeden link. Nie interesowałem się innymi "występkami".

Poza tym, że serwis ma dobre opinie mają też aktualną stronkę. Pełne info o Astrze J było już krótko po premierze. Na innych łaskawie dawano tylko linka do prezentacji na angielskiej stronie Opla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.