Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia UNO-przeróbka

Featured Replies

Napisano

Witam. Niestety szukajka zawiodła (nie po raz pierwszy, nie tylko mnie grinser006.gif) w temacie. Dokładnie chodzi o przeróbkę skrzyni z UNO 1.0 (patrz poniżej zlosnik.gif) z patyków na linki wykorzystując elementy skrzyni z CC 900.

Co do dokładnie muszę poprzekręcać ze skrzyni od 900. Mile widziane szkice, opisy, linki wink.gif

DSC00662.JPG

Napisano

> Witam. Niestety szukajka zawiodła (nie po raz pierwszy, nie tylko mnie ) w temacie. Dokładnie

> chodzi o przeróbkę skrzyni z UNO 1.0 (patrz poniżej ) z patyków na linki wykorzystując

> elementy skrzyni z CC 900.

> Co do dokładnie muszę poprzekręcać ze skrzyni od 900. Mile widziane szkice, opisy, linki

Ja to robiłem u siebie.

Miałem 899 a mam 1.2 na skrzyni z 1.0 i mam na linki.

Ja u siebie wziąłem tą blachę trzymającą pancerze linek i ją przeciąłem, zamieniłem miejscami i pospawałem tak, żeby dała się przykręcić do skrzyni.

W skrzyni musiałem odwrócić jedną dźwigienkę a drugą przegiąć no i jakoś działa nawet.

Kurcze, nie wiem czy fotki mam ale poszukam bo na samochodzie nic nie widać, za głęboko zakopane pod wężami i kablami.

Napisano

> Witam. Niestety szukajka zawiodła (nie po raz pierwszy, nie tylko mnie ) w temacie. Dokładnie

> chodzi o przeróbkę skrzyni z UNO 1.0 (patrz poniżej ) z patyków na linki wykorzystując

> elementy skrzyni z CC 900.

> Co do dokładnie muszę poprzekręcać ze skrzyni od 900. Mile widziane szkice, opisy, linki

czy w tym modelu skrzyni sie da to nie wiem confused.gifhmm.gif

za to na pewno sie da zrobić mix-a jeśli skrzynia od uno jest podobna do tej od cc900 a tu środkowa obudowa skrzyni sie różni

dodam ze zawsze możesz spróbować rozebrać obie skrzynie i może uda sie to złożyć do kupy

Napisano
  • Autor

po dokladnym przyjrzeniu sie obu skrzyniom doszedłem do wniosku że nie tą wziąłem zlosnik.gif ale wpadka została już naprawiona na dzisiaj mam mieć taka ktora jest podobna do tej z 900 a różni się jedynie sposobem zmiany biegów czyt. na patyki grinser006.gif

Napisano

> po dokladnym przyjrzeniu sie obu skrzyniom doszedłem do wniosku że nie tą wziąłem ale wpadka

> została już naprawiona na dzisiaj mam mieć taka ktora jest podobna do tej z 900 a różni się

> jedynie sposobem zmiany biegów czyt. na patyki

jak bedziesz miał ta druga wtedy wymieniasz tą srodkową obudowę (zakładasz ta z CC900 i masz już wybieraki sterowane linkami smile.gif do tego zmieniasz jeszcze taką przekładke która odpowiada za zablokowanie łożysk a jednocześnie jest odpowiedzialna za przymocowanie łapy

tu masz pare fotek co i jak może bedzie pomocne

fotosik

fotosik2

PS przejrzyj sobie liste moich postów tam pare razy wypowiadałem sie jak zrobić takiego mix-a smile.gif

Napisano
  • Autor

> jak bedziesz miał ta druga wtedy wymieniasz tą srodkową obudowę (zakładasz ta z CC900 i masz już

> wybieraki sterowane linkami do tego zmieniasz jeszcze taką przekładke która odpowiada za

> zablokowanie łożysk a jednocześnie jest odpowiedzialna za przymocowanie łapy

> tu masz pare fotek co i jak może bedzie pomocne

> fotosik

> fotosik2

> PS przejrzyj sobie liste moich postów tam pare razy wypowiadałem sie jak zrobić takiego mix-a

dzięki za fotki ok.gif

naświetliło mi to nieco sprawę grinser006.gif

ale ja chyba tak nie muszę rozbierać skrzyni cfaniaczek.gif

Napisano

> dzięki za fotki

> naświetliło mi to nieco sprawę

> ale ja chyba tak nie muszę rozbierać skrzyni

musisz zmienić srodkową obudowe bo ten bolec co jest na górze co przerzuca biegi 1-2 3-4 5-R w skrzyni od uno ma mniejsza średnice i ten od cc900 nie bedzie pasował

2. musisz zaślepić otwór który powstanie po wyjęciu wodzika odpowiadającego za wybór wałka (prawo lewo) tak żę musisz rozebrać cała skrzynie

3 najlepiej by było obejrzeć synchronizatory i wymienić wszystkie łożyska w skrzyni

4 jak będziesz zdejmował obudowę środkową tą z łożyskami uważaj żeby ci sie choinka nie rozpadła w CC900 był pierścień zabezpieczający a w uno już nie

pewnie o czymś jeszcze zapomniałem smile.gif

w razie pytań możesz bić na gg to podpowiem co i jak

Napisano

> musisz zmienić srodkową obudowe bo ten bolec co jest na górze co przerzuca biegi 1-2 3-4 5-R w

> skrzyni od uno ma mniejsza średnice i ten od cc900 nie bedzie pasował

> 2. musisz zaślepić otwór który powstanie po wyjęciu wodzika odpowiadającego za wybór wałka (prawo

> lewo) tak żę musisz rozebrać cała skrzynie

> 3 najlepiej by było obejrzeć synchronizatory i wymienić wszystkie łożyska w skrzyni

> 4 jak będziesz zdejmował obudowę środkową tą z łożyskami uważaj żeby ci sie choinka nie rozpadła w

> CC900 był pierścień zabezpieczający a w uno już nie

> pewnie o czymś jeszcze zapomniałem

> w razie pytań możesz bić na gg to podpowiem co i jak

To już chyba mój sposób prostszy bo nie trzeba skrzyni otwierać.

Napisano
  • Autor

> To już chyba mój sposób prostszy bo nie trzeba skrzyni otwierać.

Udalo Ci się znaleźć jakieś fotki?

Napisano

> Udalo Ci się znaleźć jakieś fotki?

jak dla mnie to rozwiązanie glacy to taka partyzantka smile.gif20.GIF

chcesz miec prawie jak fabryka dała to musisz rozebrać i poprzekładać te elementy a na pewno jeden z nich bo łapy tez nie przykręcisz smile.gif

to nie jest skomplikowane wbrew pozorom

Napisano
  • Autor

> jak dla mnie to rozwiązanie glacy to taka partyzantka

> chcesz miec prawie jak fabryka dała to musisz rozebrać i poprzekładać te elementy a na pewno jeden

> z nich bo łapy tez nie przykręcisz

> to nie jest skomplikowane wbrew pozorom

może i nie jest skomplikowane ale przeraża mnie to że to takie w.. "kawałkach" grinser006.gif

Napisano

> jak dla mnie to rozwiązanie glacy to taka partyzantka

> chcesz miec prawie jak fabryka dała to musisz rozebrać i poprzekładać te elementy a na pewno jeden

> z nich bo łapy tez nie przykręcisz

> to nie jest skomplikowane wbrew pozorom

A widzisz ja mam uno wiec łąpa mi pasuje a w cento skoro mówisz, że nie to nie, nie wiedziałem.

Wiem, że skrzynia z palio/siena pasuje do uno, wystarczy łapy przełożyć ale np. z bravo już nie, trzeba tą przegrodę zmieniać. WIdocznie z cento jest tak samo.

CO do partyzantki to jest to zrobione solidnie i lata już jeździ tylko po prostu nie jest to oryginał, na czym akurat najmniej mi zależy zeby.GIF

BTW - nie miałem czasu szukać fotek, ale zaraz poszukam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.