Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgubiłem umowę darowizny

Featured Replies

Napisano

Panowie jest problem natury formalnej.

W październiku tamtego roku przerejestrowałem samochód. Sprawa wygląda tak, że zgubiłem umowę a potrzeba ją do ubezpieczyciela. Czy jeśli napiszę nową umowę z datą wsteczną to będzie ok? Problem w tym, że nie pamiętam dokładnie kiedy była pisana stara umowa sick.gif Ewentualnie gdzie mogę znaleźć tą datę? Auto dostałem jako darowiznę, nie było konieczności płacić podatku więc urząd skarbowy już na dzień dobry mogę skreślić. Wydział komunikacji pomoże? Czy po prostu walnąć plus/minus datę?

Kolejna sprawa

Jeśli zadzwonię do PZU oraz Hestii to dowiem się bez problemów w jakim okresie ubezpieczałem u nich auto?

Napisano

> Panowie jest problem natury formalnej.

> W październiku tamtego roku przerejestrowałem samochód. Sprawa wygląda tak, że zgubiłem umowę a

> potrzeba ją do ubezpieczyciela. Czy jeśli napiszę nową umowę z datą wsteczną to będzie ok?

> Problem w tym, że nie pamiętam dokładnie kiedy była pisana stara umowa Ewentualnie gdzie mogę

> znaleźć tą datę? Auto dostałem jako darowiznę, nie było konieczności płacić podatku więc urząd

> skarbowy już na dzień dobry mogę skreślić. Wydział komunikacji pomoże? Czy po prostu walnąć

> plus/minus datę?

Po co oszukiwać? na umowie powinna być adnotacja o zarejestrowaniu, więc choćby z tego względu nie ma to sensu.

Ubezpieczycielowi nie wystarcza dowód rejestracyjny i karta pojazdu?

Na jakiej podstawie chcą jeszcze umowy?

Napisano
  • Autor

> Po co oszukiwać? na umowie powinna być adnotacja o zarejestrowaniu, więc choćby z tego względu nie

> ma to sensu.

> Ubezpieczycielowi nie wystarcza dowód rejestracyjny i karta pojazdu?

> Na jakiej podstawie chcą jeszcze umowy?

Dosyć dawno ubezpieczałem auto i nie pamiętam ale wydaje mi się, że potrzeba było umowę hmm.gif Ale mówisz żeby spróbować uderzyć z dowodem rejestracyjnym (karty pojazdu nie mam). Tak też spróbuje

I jeszcze coś znalazłem:

"Jakie dokumenty potrzebne są do zawarcia polisy OC ?

Jeżeli posiadasz samochód zarejestrowany na siebie do zawarcia polisy OC wystarczy:

* dowód rejestracyjny

* zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia (o zniżkach), jeżeli ubezpieczasz u nowego ubezpieczyciela

Jeżeli dopiero kupiłeś samochód i nie zarejestrowałeś jeszcze pojazdu na siebie do zawarcia polisy OC wystarczy:

* dowód rejestracyjny poprzedniego właściciela

* umowa zakupu pojazdu

* zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia (o zniżkach), jeżeli ubezpieczasz u nowego ubezpieczyciela"

Auto zarejestrowane na mnie od listopada, więc wybieram pierwszą opcję wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.