Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Sanki foteli

Featured Replies

Napisano

Jeszcze raz zlosnik.gif

Macie może rysunki/wymiary/zdjęcia, albo coś, co pozwoli jednoznacznie stwierdzić, czy fotele prawy i lewy w F-ce są ze sobą zamienne czy nie są? Szukajka wypluwa parę wątków, w tym mój, ale 100 % pewności nadal nie mam niewiem.gif

Napisano

Jeżeli gniazda pasów są przymocowane do foteli, to nie są ze sobą 100% zamienne wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli gniazda pasów są przymocowane do foteli, to nie są ze sobą 100% zamienne

Muszę potem sprawdzić. Ale jeśli nie są przymocowane do foteli?

Napisano

> Muszę potem sprawdzić. Ale jeśli nie są przymocowane do foteli?

pokretło regulacji bedzie od srodka zamiast na zewnatrz...

Napisano

- zapinki pasów powinny być przymocowane do foteli

- raczej nie przełożysz zapinek bo są też sprężynowe napinacze pasów

- montaż sanek do podłogi odbywa się w zupełnie innych płaszczyznach:

wewnętrzna strona (ta z zatrzaskami pasów) jest mocowana do tunelu środkowego

zewnętrzna strona z przodu jest mocowana do belki poprzecznej a tył nie pamiętam smile.gif

tak czy inaczej to nie da się tego przekręcić bo śruby idą w inne strony wink.gif

Napisano
  • Autor

> pokretło regulacji bedzie od srodka zamiast na zewnatrz...

To akurat najmniejszy problem ok.gif

Napisano
  • Autor

> - zapinki pasów powinny być przymocowane do foteli

> - raczej nie przełożysz zapinek bo są też sprężynowe napinacze pasów

> - montaż sanek do podłogi odbywa się w zupełnie innych płaszczyznach:

> wewnętrzna strona (ta z zatrzaskami pasów) jest mocowana do tunelu środkowego

> zewnętrzna strona z przodu jest mocowana do belki poprzecznej a tył nie pamiętam

> tak czy inaczej to nie da się tego przekręcić bo śruby idą w inne strony

Ech, myślałem że mniej tego oslabiony.gif

Napisano

> Ech, myślałem że mniej tego

Ale może napisz jaki masz zamysł, bo może coś z fotelami z anglika można pokombinować.

Napisano
  • Autor

> Ale może napisz jaki masz zamysł, bo może coś z fotelami z anglika można pokombinować.

Proste - chcę zamienić prawy fotel z lewym bardziej zużytym i zanim je wyjmę (same fotele bez prowadnic), wolałbym wiedzieć, czy się da.

PS. Wiem, że z angola najproścej, ale chwilowo fundusze na fanaberie zablokowane zlosnik.gif

Napisano

> PS. Wiem, że z angola najproścej, ale chwilowo fundusze na fanaberie zablokowane

to połóż jaśka z kanapy - będzie wygodniej a i odcinek lędźwiowy podeprzesz zlosnik2.gif

Napisano

A tak juz temat o fanaberiach czy duze roznice sa w sankach w fotelach od omegi B? czy nie dalo by sie zamontowac ich do Asterki bardzo przeszkadzaja mi krotkie siedziska w astrze.

Napisano

> Proste - chcę zamienić prawy fotel z lewym bardziej zużytym i zanim je wyjmę (same fotele bez

> prowadnic), wolałbym wiedzieć, czy się da.

Bez problemow przelozysz.

Pozdrawiam

Napisano

> A tak juz temat o fanaberiach czy duze roznice sa w sankach w fotelach od omegi B? czy nie dalo by

> sie zamontowac ich do Asterki bardzo przeszkadzaja mi krotkie siedziska w astrze.

Roznice sa zasadnicze, to dwie zupelnie rozne konstrukcje. Ale...o tym jeszcze wspomne....hehe

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Bez problemow przelozysz.

> Pozdrawiam

Wczoraj jeszcze raz dokładnie wszystko obejrzałem i widzę, że spokojnie się powinno udać, zapięcie pasów jest mocowane do prowadnicy fotela, a śruby mocujące są powyżej więc spoko ok.gif

Napisano
  • Autor

> A tak juz temat o fanaberiach czy duze roznice sa w sankach w fotelach od omegi B? czy nie dalo by

> sie zamontowac ich do Asterki bardzo przeszkadzaja mi krotkie siedziska w astrze.

Mówili doświadczeni koledzy, że od Vectry A pasują.

Napisano

> Mówili doświadczeni koledzy, że od Vectry A pasują.

Dokladnie z VA i Calibry....

Pozdrawiam

Napisano

> Wczoraj jeszcze raz dokładnie wszystko obejrzałem i widzę, że spokojnie się powinno udać, zapięcie

> pasów jest mocowane do prowadnicy fotela, a śruby mocujące są powyżej więc spoko

Doszedles do tego, o czym zapomnialem napisac. Niedawno zmienialem same sanki na takie z podnosnikiem gora-dol: sanki odkreca sie od fotela, napinacz odkreca sie od sanek.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Doszedles do tego, o czym zapomnialem napisac. Niedawno zmienialem same sanki na takie z

> podnosnikiem gora-dol: sanki odkreca sie od fotela, napinacz odkreca sie od sanek.

> Pozdrawiam

Teraz widzę, że i u mnie takie regulowane by się przydały, fotel pasażera okazał się zupełnie niewysiedziany, przez co siedzę sporo wyżej zlosnik.gif

A żeby wątek dokończyć dla tych, co się kiedyś może będą z tym męczyć: wymiana czy też zamiana okazuje się dziecinnie prosta. Po zablokowaniu napinacza odkręciłem fotele od podłogi (klucz 13), po czym wygodnie na zewnątrz podmieniłem siedzenia (pod siedziskiem 4 śruby na klucz 13), po czym złożyłem wszystko z powrotem. Trzeba było dawno tak zrobić zamiast zakładać gupie wątki zlosnik.gif

Napisano

> Roznice sa zasadnicze, to dwie zupelnie rozne konstrukcje. Ale...o tym jeszcze wspomne....hehe

> Pozdrawiam

No to juz szybciutko mowic co i jak biglaugh.gif bo tu kilometry trzeba trzaskac a potem jeszcze po drabinie lazic:)

Napisano

> Roznice sa zasadnicze, to dwie zupelnie rozne konstrukcje.

Ja mam pytanie, jak wysunąc fotel z tzw. sanek, aby go wyciągnac z auta. Oczywiście chodzi o astrę f

Próbowałem, ale coś blokuje, i nie moge dojść co ?

Napisano
  • Autor

> Ja mam pytanie, jak wysunąc fotel z tzw. sanek, aby go wyciągnac z auta. Oczywiście chodzi o astrę

> f

> Próbowałem, ale coś blokuje, i nie moge dojść co ?

Nie wysuniesz, możesz odkręcić siedzisko od prowadnic.

Napisano

> No to juz szybciutko mowic co i jak bo tu kilometry trzeba trzaskac a potem jeszcze po drabinie

> lazic:)

Spokojnie, wszystko w swoim czasie.... cool.gif Pisalem, ze rozwiazanie w opracowaniu...

Pozdrawiam

Napisano

> Nie wysuniesz, możesz odkręcić siedzisko od prowadnic.

Ale jeszcze lepiej, odkrecic prowadnice z siedziskiem od podlogi i na zewnatrz oddzielic siedzisko od prowadnic, o czym Asteromaniak pisal wyzej...

Pozdrawiam

Napisano

> Ale jeszcze lepiej, odkrecic prowadnice z siedziskiem od podlogi i na zewnatrz oddzielic siedzisko

> od prowadnic, o czym Asteromaniak pisal wyzej...

> Pozdrawiam

Ja chciałem tylko na chwilę wyciągnąc fotel, bo mam do przewiezienia "duże gabaryty" - 3 metrową ślizgawkę, a tu "gruba" robota się szykuje oslabiony.gif

Napisano

> Ja chciałem tylko na chwilę wyciągnąc fotel, bo mam do przewiezienia "duże gabaryty" - 3 metrową

> ślizgawkę, a tu "gruba" robota się szykuje

Pozycz belki na dach i z asterki robi sie mala ciezarowka, a wymontowanie fotela to raptem 4 srubki a wczesniej zabezpiecznie napinacza aby roboty pozniej nie bylo wiecej hehe.gif

Napisano

> a wczesniej zabezpiecznie napinacza aby roboty pozniej nie bylo wiecej

Jak zabezpieczyć ten napinacz ?

Napisano

> Jak zabezpieczyć ten napinacz ?

Na napinaczu jest naklejka z "instrukcja" obslugi. Czerwona klamra powinna znalezc sie w szczelinie z tylu napinacza.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.