Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Avensis Verso

Featured Replies

Napisano

Witam.

Proszę o opinie o tym aucie?

Diesel

Wypas raczej max - musowo climatronic.

Przebiegi roczne około 50-60 tyś.

Tak około czteroletnia.

Napisano

> Wypas raczej max - musowo climatronic.

climatronic w toyocie? niewiem.gif

to raczej takiej nie znajdziesz...

Napisano

> climatronic w toyocie?

> to raczej takiej nie znajdziesz...

jest w toyotach klima automatyczna, czyli ZTCW taki odpowiednik climatronica VW.

Btw, climatronic to nazwa zatrzezona dla koncernu VAG?

Napisano

> climatronic w toyocie?

> to raczej takiej nie znajdziesz...

Czepiasz się kolego, wiadomym jest, że zwyczajowo przyjęło się mówić na automatyczną klimatyzację climatronic.

Napisano

> Witam.

> Proszę o opinie o tym aucie?

Mam Verso z 2003 r. praktycznie pod nosem. 2.0 d4d.

Silnika chyba reklamować nie trzeba. Przez 2 lata u obecnego właściciela nie sprawiał żadnych kłopotów. Robił jakąś pierdołę przy zawieszeniu a reszta to normalne kwestie eksploatacyjne. A właściciel jest pedantycznym mechanikiem i jego auta muszą być w stanie idealnym. zlosnik.gif

Silnik z dużą budą, nawet przy pełnym załadunku osobowo-towarowym radził sobie znośnie.

Największą zaletą jest IMO ilość przestronność wnętrza i jego organizacja. Na przednich fotelach jest dużo miejsca, z tyłu również bez zarzutu. Dodatkowe 2 fotele co prawda dają nienajgorszy komfort, ale ograniczają bardzo przestrzeń w bagażniku. Bez nich jest potwornie dużo miejsca. wink.gif

Jeśli chcesz jakieś konkretne informacje to dopytam kolegi.

Gdybym potrzebował rodzinnego auta to Ave Verso byłaby zdecydowanie na szczycie listy poszukiwanych.

Napisano
  • Autor

> jest w toyotach klima automatyczna, czyli ZTCW taki odpowiednik climatronica VW.

Ok klima automatyczna.

Ustawiam sobie dana temperaturę i ją mam.

Napisano
  • Autor

> Czepiasz się kolego, wiadomym jest, że zwyczajowo przyjęło się mówić na automatyczną klimatyzację

> climatronic.

Po prostu taka nazwa przyjęła się potocznie.

Napisano
  • Autor

> właściciel jest pedantycznym mechanikiem i jego auta muszą być w stanie idealnym.

Tak ma każde moje auto.

> Silnik z dużą budą, nawet przy pełnym załadunku osobowo-towarowym radził sobie znośnie.

Możesz się podpytać ile ma obrotów przy 130 km/h

> Największą zaletą jest IMO ilość przestronność wnętrza i jego organizacja. Na przednich fotelach

> jest dużo miejsca, z tyłu również bez zarzutu. Dodatkowe 2 fotele co prawda dają nienajgorszy

> komfort, ale ograniczają bardzo przestrzeń w bagażniku. Bez nich jest potwornie dużo miejsca.

A jak z ciszą w aucie?

Plastiki itp?

> Jeśli chcesz jakieś konkretne informacje to dopytam kolegi.

> Gdybym potrzebował rodzinnego auta to Ave Verso byłaby zdecydowanie na szczycie listy

> poszukiwanych.

Jak mogę poprosić.

Z pewnych względów wyleczyłem się ze Sharana i teraz zastanawiam się nad innym minivanem.

Napisano

> Możesz się podpytać ile ma obrotów przy 130 km/h

Pewnie.

> A jak z ciszą w aucie?

Jak to w klekocie. zlosnik.gif Raczej bez szału. Jedno to bryła i opory powietrza, drugie dosyć głośny silnik. Ale dwójka małych dzieci sypia w nim jak zabita. zlosnik.gif

> Plastiki itp?

Pozytywnie. Przy przebiegu ~170kkm nie zwróciłem uwagi na trzeszczenie czy skrzypienie.

Kumpel kupił je z popsutym wyświetlaczem radioodtwarzacza (to również wyświetlacz komputera) i przy jego przekładce zaskoczył na pozytywnie brak luzów czy konieczności dokręcenia/wycieszenia elementów deski. To jest pełnoprawna Toyota. wink.gif

> Jak mogę poprosić.

Jutro postaram się odpowiedzieć. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.