Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regeneracja odbłyśników w soczewkach robił ktoś??

Featured Replies

Napisano

okazało sie ze juz ma całkowicie spalone odbłyśniki przy soczewkach i trzeba coś z tym zrobić.. Nowe reflektory depo raczej odpadają bo juz kiedys miałem i wiecej nie chce a oryginały to jakis kosmos..

zostało wyjęcie reflektorów i wysłanie odbłyśników soczewek do jakieś firmy co połozy nowe lustro i teraz pytanie jakiej?? znalazłem firme w niejakim turewie ale chciałbym się spytac jak to jest z trwałością tego rodzaju usługi jeśli ktoś juz to wykonywał bo pewnie z wysyłką wyjdzie jakies 200zł za obie soczewki..

widać dla sprzedawców reflektorow jeżdzenie cały rok na światłach to świetny biznes zlosnik.gif

Napisano

Ja oddawałem plastikowe odbłyśniki soczewek do metalizacji próżniowej. Po 2 latach bez zastrzeżeń ale nie polece warsztatu bo facet jest niesłowny oslabiony.gif

Napisano

Dopiero co oddałem i odebrałem reflektor H4 z mojej najstarszej Alfy. Firma mieści się w Piekarach Śląskiech TMC Piekary Śląskie .

Wrażenia:

już na wstępie człowiek przyjmujący ref. obwieścił, że ma sporo zleceń wiec w deklarowanym na www czasie 24 godzin się nie zmieści. Włączyła się żółta lampka - dużo zleceń, pośpiech, niedokładność itp.

Oddawałem cały reflektor, wiec na panach spoczywał obowiązek rozebrania go i złożenia. Według mnie był już wcześniej klejony (ślady silikonu na łączeniach), stąd dosyć dużo brudu w środku i powód regeneracji.

Przy odbiorze:

- szkło wyczyszczone na 4+/5- (w skali szkolnej), odbłyśnik metalizowany też na 4+/5- (pojedyncze bąbelki/ziarenka brudu dostały się pod powłokę - IMO pośpiech, nie idealne wyczyszczenie,);

- montaż - liczyłem na klejenie tym samym specyfikiem, który używany jest w fabryce a był zaledwie zwykły silikon; do tego przy demontażu delikatnie uszczerbiono szkło (bez znaczenia dla funkcjonalności) i _prawdopodobnie_ uszkodzono elementy/tulejki regulacyjne. Nie wiem tego z pewnością, gdyż nie zwróciłem uwagi na te elementy przed oddaniem. Z drugiej strony mogły pęknąć ze starości (20 lat!). Na szczęście w jakiś skuteczny sposób podrutowano elementy i regulacja działa.

Ostatecznie po dwóch tygodniach od montażu:

- jakość światła jest znakomita, wyraźna granica światła, bardzo dobre jego rozłożenia, reflektor z daleka wygląda na zupełnie nowy;

- moje pierwsze zastrzeżenia co do sposobu demontażu/montażu psują ostateczny odbió wykonania usługi ale przyznaję też, że z 20 letnim reflektorem cudów się nie spodziewałem.

- zobaczymy jak trwałość...,

- przy cenie 50 pln za usługę (10% wartości nowego ref.) jestem ostatecznie zadowolony do stosunku jakość/cena,

- przy drugim reflektorze oddałbym już sam odbłyśnik do regeneracji, co i Tobie polecam

Acha - na półce przygotowanej do naprawy czekały reflektory zarówno tak "młode" jak mój jak i z najnowszych modeli samochodów. Ruch spory wiec i chyba ludzie ogólnie zadowoleni.

Napisano

> okazało sie ze juz ma całkowicie spalone odbłyśniki przy soczewkach i trzeba coś z tym zrobić..

> Nowe reflektory depo raczej odpadają bo juz kiedys miałem i wiecej nie chce a oryginały to

> jakis kosmos..

> zostało wyjęcie reflektorów i wysłanie odbłyśników soczewek do jakieś firmy co

Dawałem do regeneracji. Firma wyciągnęła reflektory, zregenerowała lustra i wstawiła światła na miejsce. Za całość zapłaciłem połowę ceny nowych sklepowych.

Zysk tym większy, że sklepowe też trzeba u kogoś założyć i nie za darmo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.