Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sworzeń wahacza - jak wyjąć?

Featured Replies

Napisano

Tu chyba najwięcej fachur,to pytam zeby.GIF rzecz w hondzie,ale sworzeń to sworzeń - jak wyjąć zapieczonego dziada?w cc/sc o ile dobrze pamiętam,zwrotnica ma nacięcie skręcone śrubą zabezpieczającą sworzeń,w tym struclu jest sworzeń zabezpieczony nakrętką - odkręcone,wahacz luźny tylko to trzyma,nie da się dziada wybić.Jeden ściągacz poległ a sworzeń jest sprawny i mocowany w zwrotnicy(na odwrót niż w fiacie)więc palnik odpada.Jakieś domowe sposoby macie panowie na to?wd40 nie daje rady go spenetrować chyba czy co zeby.GIF pomożecie? zeby.GIF

Napisano

> Tu chyba najwięcej fachur,to pytam rzecz w hondzie,ale sworzeń to sworzeń - jak wyjąć zapieczonego dziada?w cc/sc o ile dobrze pamiętam,zwrotnica ma nacięcie skręcone śrubą zabezpieczającą sworzeń,w tym struclu jest sworzeń zabezpieczony nakrętką - odkręcone,wahacz luźny tylko to trzyma,nie da się dziada wybić.Jeden ściągacz poległ a sworzeń jest sprawny i mocowany w zwrotnicy(na odwrót niż w fiacie)więc palnik odpada.Jakieś domowe sposoby macie panowie na to?wd40 nie daje rady go spenetrować chyba czy co pomożecie?

W BXie sworzeń też jest w zwrotnicy. Jest wkręcony i ma na obwodzie 4 nacięcia pod specjalny klucz. Brat ostatnio odkręcił za pomocą 2 calowego klucza hydraulicznego nacinając uprzednio zagięcia blokujące przed przypadkowym odkręceniem.

Są jeszcze metody ciepło/zimno - najpierw nagrzewasz całość opalarką, a potem chłodzisz sworzeń sprayem -40° - niektóre śruby tak puszczają, nie wiem jak sworzeń ...

Przydałaby się fotka ...

Napisano

> Są jeszcze metody ciepło/zimno - najpierw nagrzewasz całość opalarką, a potem chłodzisz sworzeń

> sprayem -40° - niektóre śruby tak puszczają, nie wiem jak sworzeń ...

polecam tą metodę, już kilka razy uratowała mi d....

Napisano

> polecam tą metodę, już kilka razy uratowała mi d....

O ile dobrze pamiętam, jedną z nich była śruba lizaka w punto 2 smile.gif

Napisano
  • Autor

> Są jeszcze metody ciepło/zimno - najpierw nagrzewasz całość opalarką, a potem chłodzisz sworzeń

> sprayem -40° - niektóre śruby tak puszczają, nie wiem jak sworzeń ...

Zeszło mega ściągaczem z topexu zeby.GIF dwa inne poległy ale ten dał rade - inna budowa.Chciałem grzać,ale tam dobra guma jest,sworzeń dobry też więc nie chciałem palnikiem zniszczyć....pomysł ze sprayem dobry,dzięki,na pewno się kiedyś przyda zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.